Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΛέρος: Ορκωμοσία νέας δημοτικής Αρχής με βρισιές και αποδοκιμασίες (video)

Λέρος: Ορκωμοσία νέας δημοτικής Αρχής με βρισιές και αποδοκιμασίες (video)

|

Με αποχώρηση από την τελετή του νυν Δημάρχου και των συμβούλων του, μέσα σε αποδοκιμασίες, βρισιές αλλά και σπρωξίματα, έγινε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αυτή Λέρο.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό θέατρο Λέρου, έγινε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου, Τιμόθεου Κωττάκη, παρουσία του Μητροπολίτη, κ.κ. Παϊσίου.

Στο κατάμεστο θέατρο και ενώ είχε μόλις ξεκινήσει η τελετή, σημειώθηκαν επεισόδια, κατά την ομιλία του νέου Δημάρχου, όταν από το βήμα αναφέρθηκε στον απερχόμενο Δήμαρχο με προκλητικές αναφορές, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του Μιχάλη Κόλια και των συμβούλων του, που αποχώρησαν από τον χώρο της τελετής.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το κλίμα ήταν φορτισμένο από την αρχή, με την απερχόμενη δημοτική αρχή να δέχεται προκλήσεις και “γιουχαρίσματα” από παρευρισκόμενους και κατά την αποχώρηση της παράταξης του απερχόμενου Δημάρχου, εκτιληχθηκαν σκηνές ντροπής, και σημειώθηκαν ακόμα και προπηλακισμοί, σπρωξίματα αλλά και βρισιές που ακούστηκαν από παρευρισκόμενους.

Σε βίντεο ακούγεται ο απερχόμενος δήμαρχος να έχει ενστάσεις για όσα λέει ο Τιμόθεος Κωττάκης και να σηκώνεται από τη θέση του διαμαρτυρόμενος με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να του λέει να κάτσει κάτω και τον κ. Κόλια να απειλεί με αποχώρηση.

Τότε ο κ. Κωττάκης του λέει: «Να φύγετε. Στο καλό να πάτε». Τότε κι ενώ συνδυασμός του κ. Κόλια αποχωρούσε κάποιοι από το κοινό σηκώθηκαν και άρχισαν να έχουν αντεγκλήσεις με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Λέρος με Όραμα και Σχέδιο για Όλους», με φιλοφρονήσεις όπως «αλήτες» και «πονάτε», αλλά και βρισιές και ακολουθούν κάποια σπρωξίματα με τον νέο δήμαρχο να ζητάει από όλους από το μικρόφωνο να ηρεμήσουν και να καθίσουν κάτω.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος με αφορμή τα όσα ακούγονται στο κοινό αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Κόλιας, απευθύνθηκε προς αυτόν απάντησε, λέγοντας: «Μόνο αλήθειες λέμε εδώ. Καθίστε να ακούσετε».

Μάλιστα όπως κατήγγειλε πριν την ορκωμοσία «είχαν το θράσος να με απειλήσουν». Τελικά η τελετή συνεχίστηκε, χωρίς την παρουσία του Μιχάλη Κόλια και των συμβούλων του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 13 χρόνια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ο δήμος Λέρου «άλλαξε χέρια», καθώς ο Τιμόθεος Κωττάκης αναδείχθηκε νικητής με τον συνδυασμό «Η Λέρος Αλλάζει» επιστρέφοντας στον δημαρχικό θώκο μετά το 2010. Ο συνδυασμός του κ. Κωττάκη έλαβε ποσοστό 50,10% (2.461 ψήφους) και συγκέντρωσε 11 έδρες, ενώ ο συνδυασμός του κ. Κόλια «Λέρος με Όραμα και Σχέδιο για Όλους» έλαβε ποσοστό 47,21% με 2.319 ψήφους, συγκεντρώνοντας οκτώ έδρες.

palmoskalymnou.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΜΗΛΩΣΙΑ 2025: Τέλος δράσεων με οδοιπορικό στο Ζα τα ξημερώματα της Κυριακής

Με την κορυφαία εκδήλωση της ανάβασης στο Ζα ολοκληρώνονται οι φετινές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΑΜΣ Φιλωτίου

Κέα: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, τι έδειξε η επίσκεψη του ΕΟΔΥ

Περίπου 30 περιστατικά ημερησίως στην κορύφωση της έξαρσης – Διερευνώνται τα αίτια, με έλεγχο νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Πανναξιακός AOK: Συνεχίζει με τον Ανδρέα Καρακατσάνη στον πάγκο για μία ακόμη χρονιά

Ο προπονητής που οδήγησε πέρυσι την ομάδα σε σπουδαία πορεία στη National League 2 παραμένει στο τιμόνι – Διπλός ρόλος και στις ακαδημίες

Εντατικοί έλεγχοι στα τουριστικά ημερόπλοια, «Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή» τονίζει ο Β. Κικίλιας

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλα τα τουριστικά ημερόπλοια της χώρας – Έμφαση στην τήρηση κανόνων ασφαλείας και πληρωμάτων.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: «Η Παρέλαση των Παιχνιδιών» απόψε στο Θέατρο Καμπανέλλη

Η Παιδική Χορωδία των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής συνεργάζεται με τη συμφωνική ορχήστρα Cappella Atenea και παρουσιάζουν ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγκαλιάς.

Γυναικομαστία: Αίτια, Διάγνωση και Χειρουργική Αντιμετώπιση

Η διάγνωση της γυναικομαστίας πραγματοποιείται από τον πλαστικό χειρουργό. Αρχικά λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και ακολουθεί κλινική εξέταση.

Με λαμπρότητα τα Εννιάμερα της Παναγίας στις Τρίποδες Νάξου (photos)

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία της Παναγίας Τριποδιώτισσας

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Κατ. Γιαννακά: Αμοργός, από νησί εξορίας αγωνιστών σε νησί φίμωσης φωνών;

Αντιδράσεις για τη στάση του Δημάρχου Αμοργού απέναντι σε ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης. - τι αναφέρει η Κατερίνα Γιαννακά

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»