Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΛαϊκή Συσπείρωση Ν.Αι.: "Δώσαμε μάχη για να αναδείξουμε τον πολιτικό χαρακτήρα των...

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αι.: “Δώσαμε μάχη για να αναδείξουμε τον πολιτικό χαρακτήρα των τοπικών εκλογών”

|

Θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους όσοι ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια. Η σημαντική άνοδος, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, επιβεβαιώνει ότι και στην περιοχή μας  σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ότι κυοφορούνται θετικές διεργασίες, λίγους μόνο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έδωσαν μάχη για να αναδείξουν τον πολιτικό χαρακτήρα των τοπικών εκλογών, κόντρα στη “βουβαμάρα”  που επικράτησε.

Κάθε ψήφος στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης κατατίθεται στον αγώνα από σήμερα. Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές το επόμενο διάστημα, θα βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, θα μετατραπούν ακόμη περισσότερο σε ντίλερ στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη άλλωστε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, αποτυπώνεται ο στραγγαλισμός των οικονομικών των δήμων.

Τα χαμόγελα στην κυβέρνηση και σε άλλους “αυτοδιοικητικούς” για το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουν κοντά ποδάρια, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά για το λαό και η ψήφος που  έδωσε εργατικός – λαϊκός κόσμος, δε σημαίνει “λευκή επιταγή”. Δυναμώνει η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στην πολιτική που οξύνει συνεχώς τα λαϊκά προβλήματα.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας στο εργατικό λαϊκό κίνημα, σε προοδευτικό αριστερό κόσμο που σήμερα είναι απογοητευμένος από την πορεία της σοσιαλδημοκρατίας.

Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα, στη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις σε δήμους και Περιφέρειες. Σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ, μαζί με τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Για να εμποδιστούν νέα μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού.

Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, όπου έχει ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου. Πρόκειται για σχέδια στα οποία συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως δείχνει άλλωστε και η κοινή στήριξή τους στο εγκληματικό κράτος του Ισραήλ. Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Stoiximan AegeanBall Festival: Moneke, Διαμαντίδης και Παπαλούκας φέρνουν λάμψη στη Σύρο

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου 2025 στο κέντρο της Ερμούπολης, αποτελώντας ένα τριήμερο αθλητικής δράσης

31 Χρόνια Ομάδα Αιγαίου – Ένα Ταξίδι Προσφοράς και Ανθρωπιάς (video)

Κάθε χρόνο, αυτή η ξεχωριστή παρέα εθελοντών, με την ανεκτίμητη στήριξη των υποστηρικτών της, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο ανθρωπιά, συγκίνηση και ουσιαστική προσφορά

Νάξος: Εκρηκτικός Πανναξιακός ΑΟΚ ισοπέδωσε τον Ιωνικό και ισοφάρισε τη σειρά!

Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μπροστά στο κοινό του, ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε άνετα με 95-69 του Ιωνικού Νικαίας και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών των play off της National League 2.

Νάξος: Στο επίκεντρο ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής γνώσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Photos)

Δύο ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και πεδίου πραγματοποιήθηκαν στο νησί, συνδυάζοντας επιστήμη, βιωματική εμπειρία και πολιτισμική ανταλλαγή στο πλαίσιο της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Civis.

“Blue Star Paros”: Έκτακτο δρομολόγιο για την Πάρο την Πέμπτη 8 Μαΐου

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Blue Star Ferries με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού – Αναλυτικά οι νέες ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει δωρεάν ιατρική και διατροφολογική παρακολούθηση

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος (08/05) σε περιοχές της κεντρικής και ορεινής Νάξου

Στην κεντρική και βορειοανατολική πλευρά της Νάξου αύριο Πέμπτη (08/05) θα υπάρξει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος - Σε ποιες περιοχές

Κ. Μπιζάς: “Ποιος και γιατί μπλοκάρει τις αεροδιακομιδές στην Πάρο;”

Ο Δήμαρχος Πάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς εκφράζει την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για τη μη αξιοποίηση των ελικοπτέρων που σταθμεύουν στο νησί, ζητώντας απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Η Φιλαρμονική της Νάξου στην καρδιά της Αθήνας με ήχο και ψυχή

Για πρώτη φορά, η Φιλαρμονική του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετέχει στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων, μεταφέροντας τον παλμό του νησιού στην πρωτεύουσα και εκπροσωπώντας με περηφάνια τον τόπο.

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα