Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΗ Σάμος συνδέει Δωδεκάνησα – Κυκλάδες

Η Σάμος συνδέει Δωδεκάνησα – Κυκλάδες

|

Έπεσαν οι υπογραφές για την θαλάσσια σύνδεση της Σάμου με τα Δωδεκάνησα (και τις Κυκλάδες χάρη στην “Dodekanisos Seaways”

Παρασκευή μεσημέρι και μπήκαν οι σχετικές υπογραφές μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε προ διμήνου, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου η σύμβαση με την “Dodekanisos Seaways” για τη θαλάσσια σύνδεση της Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων με τα νησιά της Δωδεκανήσου. Ταυτόχρονα εγκρίθηκαν και τα δρομολόγια που έχει καταθέσει η εταιρεία από την Πρωτομαγιά έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, τα οποία θα εκτελούνται με το ταχύπλοο καταμαράν “Δωδεκάνησος Πράιντ”.

Συγκεκριμένα το πλοίο της δωδεκανησιακής ναυτιλιακής θα αναχωρεί στις 8.30 το πρωί από το Πυθαγόρειο Σάμου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη με ενδιάμεσα λιμάνια την Ικαρία, Φούρνους, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και επιστροφή αυθημερόν.

Κάθε Πέμπτη το “Δωδεκάνησος Πράιντ” θα αναχωρεί από τη Σάμο με τελικό προορισμό τη Ρόδο και κάθε Κυριακή από τη Ρόδο με προορισμό τη Σάμο, μέσω Σύμης, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Λειψών και Πάτμου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το νησί της Σάμου καθίσταται κομβικό λιμάνι στη σύνδεση των νησιών του Νότιου και Βόρειου Αιγαίου, αλλά και με τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Ελλάδα, μέσω ενός συστήματος τακτικών ανταποκρίσεων αφού η Σάμος συνδέεται με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα με την Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη μέσω Χίου Μυτιλήνης και Λήμνου, αλλά και με την Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Η νέα σύνδεση των Δωδεκανήσων με τη Σάμο και κατ’ επέκταση με το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, είναι αυτονόητο, θα δώσει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στα νησιά του βορείου συγκροτήματος του νησιού, κυρίως στον τουριστικό και εμπορικό τομέα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, δεδομένου ότι Σάμος και Κως διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια με χιλιάδες πτήσεις τσάρτες κατά τη θερινή περίοδο.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου το “Δωδεκάνησος Πράιντ” θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι προς τη Σάμο και την επομένη το πρωί, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και δημάρχων θα πραγματοποιήσει συμβολικό ταξίδι από Σάμο προς Φούρνους και Πάτμο.

Πηγή: Ροδιακή 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ευρωκοινοβούλιο: Η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (video)

Ακούστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (VIDEO)

Νησιωτικότητα και Δημογραφικό έρχονται στο τραπέζι της Κυβέρνησης

Σοφία Ζαχαράκη και Στέφανος Γκίκας: Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για δημογραφικό και νησιωτικότητα - Ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)