Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΗ Π.Ν.Αι συμμετέχει στην Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα (video)

Η Π.Ν.Αι συμμετέχει στην Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα (video)

|

Για δεύτερη χρονιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην εβδομάδα ενημέρωσης, από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου, για τα Βλαστοκύτταρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος – World Cord Blood Day (15η Νοεμβρίου), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης.

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης έχουν σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την αξία της δωρεάς του ομφαλικού αίματος, αλλά και την ανάδειξη των θεραπευτικών δυνατοτήτων και εφαρμογών, στις οποίες συμμετέχουν και φέτος, εκτός της Περιφέρειας Κρήτης, και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Χανίων, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος (ΟπΑ) της Αιματολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη καθώς και πλήθος ακόμα τοπικών φορέων της Κρήτης.

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ. το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης θα φωταγωγηθούν στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ομφαλικού Αίματος, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη των δράσεων της Εβδομάδας Ενημέρωσης.

Για την Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, Χαρούλα Γιασιράνη, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναζητά εντός και εντός των ορίων της δράσεις ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας που αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας. Για δεύτερη χρονιά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Περιφέρεια Κρήτης και τη ΔηΤΟΒ Κρήτης με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη χρησιμότητα του ομφαλικού αίματος, ώστε αυτό το πολύτιμο για τη ζωή αγαθό, να δωρίζεται για τους συνανθρώπους μας με αιματολογικές ασθένειες ή εκφυλιστικά νοσήματα και ν’ αξιοποιείται για καινοτόμες θεραπείες».

Η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης,  Ελένη Παπαδάκη, ανέφερε: «Είναι χαρά μας που και εφέτος πραγματοποιούμε για έβδομη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα βλαστοκύτταρα και το ομφαλικό αίμα, με τη σύμπραξη φέτος της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος (ΟπΑ) της Αιματολογικής Κλινικής του Γ.Ν «.Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Η Παγκόσμια αυτή ημέρα μας φέρνει όλους πιο κοντά, δίδοντας μας την ευκαιρία να αναδείξουμε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των Δημοσίων Τραπεζών ομφαλικού αίματος στο δημόσιο σύστημα υγείας, για την διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού σε επίπεδο Μεταμοσχεύσεων, Κυτταρικών θεραπειών και Αναγεννητικής Ιατρικής. Τονίζουμε για ακόμη μία φορά την ανάγκη για ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας με ισότιμη και έγκαιρη προσβασιμότητα σε θεραπείες, καθώς και στοχευμένες πολιτικές αύξησης Δοτών αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς επίσης το ΠΑΓΝΗ και την 7η ΥΠΕ για τη διαρκή στήριξη τους στο έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης, όπως και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και όλους τους συλλόγους και συνεργάτες, για την ενεργή σύμπραξη τους στην διάδοση του μηνύματος ζωής μέσα από τη δωρεά ομφαλικού αίματος».

Μεταξύ των δράσεων της εβδομάδας ενημέρωσης, που διοργανώνονται σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη, το ευρύ κοινό – για έκτη συνεχή χρονιά – μπορεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, να επισκεφτεί διαδικτυακά την ανανεωμένη, με νέα έργα, Εικονική Εικαστική Έκθεση ιατρών και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πανεπιστημίων του Εξωτερικού «Multipotent colors: Painting for the Stem Cells Awareness Week» η οποία μέσα από την τέχνη φέρνει στο προσκήνιο τις ερευνητικές και κλινικές εφαρμογές των βλαστοκυττάρων και την αξία της δωρεάς του ομφαλικού αίματος, διαδίδοντας το μήνυμα της χρησιμότητας τους, και διεύρυνσης της έρευνας και των κλινικών τους εφαρμογών, όπως εξηγεί ο εμπνευστής και συντονιστής της Έκθεσης Δρ. Χρήστος Τσαγκάρης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρατείνεται το πλαφόν ενοικίων στα εμπορικά ακίνητα και το 2024

Παράταση παίρνει επίσης και το «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά και το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους για βασικά είδη

Ο.ΝΑ.Σ.: Ωρα (10/12) για ετήσια γενική συνέλευση

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ο.ΝΑ.Σ. - Πότε και που

Πάρος – Κ. Μπιζάς: Αντίθετος (με επιχειρήματα) με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Επιστολή από τον νέο Δήμαρχο Πάρου, Κωνσταντίνο Μπιζά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τους Βουλευτές Κυκλάδων για την υπόθεση των ΔΕΥΑ και το μέλλον τους .

Νάξος- Δικηγορικός Σύλλογος: Συνεχίζεται η αποχή έως και την 11η Δεκεμβρίου

Συνεχίζουν την αποχή τους έως και 11/12 τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου

“Καλάθι Χριστουγέννων”: Χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα αλλά με αρνί (!!!)

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει το «Καλάθι των Χριστουγέννων» για έξι κατηγορίες τροφίμων.

Σαντορίνη: Ξεκίνησαν και επίσημα τα Χριστούγεννα (photos)

Με το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ (και τον περιβάλλοντα χώρο) «ντυμένο» στα πιο εορταστικά του χρώματα, υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα στη Σαντορίνη (Photos)

Γιαν. Βρούτσης: Διήμερη επίσκεψη με (αθλητικό) νόημα στην Σύρο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο στην Σύρο. Ποιιος ο λόγος επίσκεψής του

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Το πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής αποκαλύπτεται

Παρουσίαση (06/12) του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κέα: Αποκτά και υδάτινο πεδίο στη περιοχή Μαβιά

Η Κέα γίνεται το πρώτο νησί των Κυκλάδων που μπαίνει στη λογική απόκτησης και Υδάτινου πεδίου - Τι αναφέρουν οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Νοσοκομείο: Γυναικολόγος έως και την 19η Δεκεμβρίου

Εως και την 19η Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου μαιευτήρας – γυναικολόγος από το Τζάνειο

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος. 

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Attica Group: Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας

Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας με Attica Group, αξίας ενός δισ. - Για συντήρηση, εκσυγχρονισμό πλοίων και μελλοντικά νέες ναυπηγήσεις

Τυροκομείο Πιτταράς προς ΕΑΣ Νάξου: Αποκατάσταση αλήθειας, όχι στην οικειοποίηση της Γραβιέρας Νάξου

Τυροκομείο Πιτταράς προς ΕΑΣ Νάξου "Nα μην οικειοποιηθούν στο μέλλον οποιαδήποτε διάκριση του προϊόντος Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, αν δεν αφορά συγκεκριμένα το προϊόν της επιχείρησής τους"

Αναπληρωτές Καθηγητές: Εκπτωση στα εισιτήριά τους προς τις περιοχές τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Blue Star Chios: Λίγο πριν το μεσημέρι θα περάσει από Σαντορίνη για Πειραιά

Το Blue Star Chios πέρασε το ... απαγορευτικό στην Κρήτη και τώρα επιστρέφει στον Πειραιά μέσω Κυκλάδων