Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΓερμανία: Κουφονήσια, Αμοργός και Αντίπαρος, νησιά κόντρα στον υπερτουρισμό

Γερμανία: Κουφονήσια, Αμοργός και Αντίπαρος, νησιά κόντρα στον υπερτουρισμό

|

Τη στροφή των Γερμανών σε αναζητήσεις νέων προορισμών χωρίς υπερτουρισμό αναδεικνύει η δημοφιλής ειδησεογραφική ιστοσελίδα Merkur.de.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο που έχει κάθε μήνα δεκάδες εκατομμύρια επισκέψεις, «τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας είναι ένας δημοφιλής διεθνής προορισμός διακοπών κάθε χρόνο που όμως συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη τουριστών. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα ελληνικά νησιά που δεν υποφέρουν από τον υπερτουρισμό και τα οποία προσφέρονται για ιδανικές αποδράσεις».

Την κορυφή της λίστας της Merkur.de κατέχουν τα Κουφονήσια που είναι ένας γαλήνιος παράδεισος με σμαραγδένια νερά. Ακολουθούν η Σαμοθράκη με τις υπέροχες φυσικές «πισίνες» και η Αλόννησος που είναι «ευλογημένη» με τιρκουάζ νερά, άγρια φύση, μαγευτικές διαδρομές για πεζοπορία καθώς και το εντυπωσιακό αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας για καταδύσεις.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Ικαρία ως το νησί της μακροβιότητας, η μυροβόλος Χίος των εσπεριδοειδών και της μαστίχας, η Κάρπαθος που γοητεύει με τις αναλλοίωτες παραδόσεις και τις εξωτικές παραλίες, η γραφική Αντίπαρος και η Αμοργός με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία.

Ο κατάλογος ολοκληρώνεται με την Εύβοια, που εκπλήσσει ευχάριστα με τις πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, και τη Σάμο, που διαθέτει ονειρικές αμμώδεις παραλίες, πανέμορφους οικισμούς και αναρίθμητα σοκάκια.

Εκπρόσωποι προορισμών της λίστας μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις που έλκουν τον διεθνή τουρισμό:

«Χάρη στο εύρος επιλογών που διαθέτουμε για αξιοπρεπή διαμονή και καλό φαγητό, τη μοναδική γεωγραφική μορφολογία και τις πολύπλευρες δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, καταδύσεις, θαλάσσια σπορ, δεκάδες παραλίες, αιωνόβιες παραδόσεις και πλήθος γραφικών χωριών, στο νησί δεν διαπιστώνονται φαινόμενα υπερτουρισμού. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων προσελκύει ταξιδιώτες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Γερμανία, τη Σκανδιναβία και άλλες αγορές της Ευρώπης και πιο μακριά» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός.

«Η Αλόννησος διαθέτει όλες τις “πρώτες ύλες” για να ικανοποιήσει τον σύγχρονο ταξιδιώτη προσφέροντας εμπειρίες αναζωογόνησης και χαλάρωσης χωρίς τις επιπτώσεις του υπερτουρισμού. Τα καταλύματα, εστιατόρια, καφέ- μπαρ και οι άλλες τοπικές επιχειρήσεις παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και αυθεντική φιλοξενία κρατώντας τις τιμές σε λογικά επίπεδα. Η περιήγηση στην μαγευτική φύση του νησιού, οι επισκέψεις στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και οι καταδύσεις στο σπουδαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο της κλασικής αρχαιότητας, το ναυάγιο της Περιστέρας, σε συνδυασμό με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και τα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά διαμορφώνουν ένα τουριστικό “προϊόν” που όμοιο του δεν υπάρχει σε άλλο νησί με αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.

«Η Δυτική Σάμος προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες μακριά από τον συνωστισμό των δημοφιλών τουριστικών νησιών. Το μαγευτικό τοπίο, οι καταπράσινες πλαγιές και τα μονοπάτια για πεζοπορία μέσα από πυκνά δάση, φαραγγιών στη περιοχή του βουνού Κέρκη, καταρρακτών και κρυστάλλινων νερών παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητα από τον μαζικό τουρισμό. Παραλίες όπως το Ποτάμι Καρλοβάσου συνδυάζουν όλα τα παραπάνω. Το Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι χαρίζουν αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης σε ένα φυσικό παρθένο περιβάλλον. Στη νότια πλευρά συναντάμε το Μαραθόκαμπο, το σπήλαιο του μεγάλου μαθηματικού Πυθαγόρα, απέραντες αμμώδεις παραλίες και χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Σάμου Ευάγγελος Μαρνέζος.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου εξηγεί πως «με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο η Ανατολική Σάμος καταφέρνει να τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, κι αυτούς που ακολουθούν τους ρυθμούς των djs στις δημοφιλείς παραλίες Ποτοκάκι και Ψιλή Άμμο, κι αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία, αλλά και μοναξιά, στου Κυριάννη, στο Λιμνονάκι και στην Τσόπελα κάτω από το χωριό των Σπαθαραίων». «Ο προορισμός καλύπτει ένα ολοκληρωμένο φάσμα επιλογών καθώς είναι ιδανικός για πεζοπορία στα μονοπάτια του Αγίου Κωνσταντίνου και των Μανωλάτων και για ορειβασία στις πλαγιές της Αμπέλου, αλλά και για nightlife στο Κοκκάρι και στην παραλιακή της πόλης. Με σύμμαχο τις πολύ καλές κλιματικές συνθήκες η Ανατολική Σάμος κρατά το καλοκαίρι ζωντανό έως και το Νοέμβριο, τότε που βγαίνει και η νέα εσοδεία του διάσημου Σαμιώτικου οίνου, Muscat blanc à petits grain» προσθέτει.

«Οι Μικρές Κυκλάδες κατέχουν ξεχωριστή θέση στις Κυκλάδες και την Ελλάδα ως ένας πανέμορφος πολυνησιακός προορισμός με άθικτο φυσικό περιβάλλον και εύρος ενδιαφερόντων. Προβάλλουμε το κάθε νησί από τις Μικρές Κυκλάδες χωριστά αλλά και ως σύνολο που μαζί με τη Νάξο προσφέρουν την ιδανική εμπειρία για island hopping ενώ ενισχύουμε την ήδη ανερχόμενη τάση για επίσκεψη πριν και μετά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

Πηγή: newmoney.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Η Δανάη Κουτελιέρη στο “Cash or Trash” με το αντικείμενο-κληρονομιά του πατέρα της (video)

Μια ξεχωριστή εμφάνιση με άρωμα Νάξου και ιστορία από την Πλάκα – Όταν η παράδοση συναντά την τηλεόραση και συγκινεί (video)

Με πάθος για την άνοδο: Ο Πανναξιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλυθιών στη «μάχη» των μπαράζ

Όλοι στο ΔΑΚ Νάξου την Κυριακή (11/05) στις 14:45 – Ο Πανναξιακός διεκδικεί το όνειρο της επιστροφής στις εθνικές κατηγορίες

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ξεκινάει έρευνα στον κλάδο της ακτοπλοΐας

Διαπιστώνει ολιγοπωλιακές συνθήκες και μεγάλη αύξηση του κόστους των συμβάσεων για τις επιδοτούμενες γραμμές

Στοίχημα – Europa League: Η ισοπαλία μοιάζει ως πιο πιθανή επιλογή και ποντάρουμε τα λεφτά μας

Πρόταση ημέρας από τα ημιτελικά του Europa League Μπόντο Γκλιμτ - Τότεναμ: «Επαγγελματική» πρόκριση στο 4.00!

Νάξος – 2ο Γυμνάσιου: Μαθητές-τριες μαθαίνουν τα μυστικά της σεφουκλωτής στο “Naxion – Ναξίων γεύσεις” (video)

Μια γευστική εκπαιδευτική εμπειρία με άρωμα Νάξου στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος “Heritage on a plate” (video)

Σαντορίνη: Παράταση μέτρων και νέες παρεμβάσεις από τον ΟΑΣΠ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης των επιστημονικών επιτροπών του ΟΑΣΠ η καλντέρα της Σαντορίνης – Έμφαση στην πολιτική προστασία και την ενημέρωση των κατοίκων

Δ. Λιανός: “Δεν μπήκαν στη διαδικασία να μιλήσουν πρώτα με τον Δήμο”

Οι κάτοικοι της Νάξου στέκονται ενάντια στη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση ΑΠΕ στο νησί - Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Πειραιάς: Μεταμορφώνεται το λιμάνι σε 6 εβδομάδες, φιλόδοξο σχέδιο εκσυγχρονισμού με 10 παρεμβάσεις

Ο ΟΛΠ και το Υπουργείο Ναυτιλίας δρομολογούν άμεσες αλλαγές για τη βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών στον Πειραιά, με οδηγό την τεχνολογία, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Β. Φλεριανός: Ξεχωριστή στιγμή όταν ακουστεί το “Νάξο με τα ψηλά βουνά” στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός απευθύνει συγκινητικό μήνυμα για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Νάξου στο κορυφαίο μουσικό γεγονός της χρονιάς

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα