Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΓ. Παππάς για Μεταφορικό Ισοδύναμο: Παραμένει σε ισχύ αλλά για πληρωμή ούτε...

Γ. Παππάς για Μεταφορικό Ισοδύναμο: Παραμένει σε ισχύ αλλά για πληρωμή ούτε λόγος

|

Οτι καταλάβατε, καταλάβατε. Το περίφημο Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι σε ισχύ, θα παραμείνει, θα αναβαθμιστεί. θα…, θα…, θα.., αλλά στην ουσιαστική ερώτηση “πότε θα επιστρέψουν οι πληρωμές για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα”, ο αρμόδιος υπουργός έμεινε χωρίς φωνή από το Βήμα τηςΒουλής… Ούτε ένα “φωνήεν” δεν ακούστηκε να λέει για το “πότε”; Ενα χρόνο τώρα δεν έχει μπει ούτε ευρώ στους λογαριασμούς αλλά για την Κυβέρνηση το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί ανάσα ζωής για τους νησιώτες…

Διαβάστε την σχετική απάντηση μέσα από την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Ναυτιιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, Αλέξανδρου Χρήστου Αυλωνίτη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αντικείμενο της ερώτησης ήταν το Μεταφορικό Ισοδύναμο και οι καταβολές στους δικαιούχους, πολίτες και επιχειρήσεις, καθώς και αναφορικά με τα καύσιμα. Στην πρωτολογία του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει ζωτική σημασία για την προστασία της νησιωτικότητας και την εξασφάλιση αναπτυξιακών προοπτικών στα νησιά μας. Tο Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 33 νησιά και τη στιγμή που συζητάμε αφορά 59 νησιά. Τα τελευταία που προστέθηκαν ήταν η Κάλυμνος και η Λήμνος. Ο προϋπολογισμός για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ξεκίνησε από τα 60 εκατ. ευρώ το 2018. Για το 2023 ο προϋπολογισμός για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ανέρχεται στα 90 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση η οποία θα διατηρηθεί και για το 2024. Στο σύνολο, από το 2018 χρηματοδοτήθηκαν από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το έργο με τίτλο «Μέτρα για τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τη συγκράτηση και τη συνοχή του πληθυσμού στα νησιά», πραγματοποιήθηκαν πληρωμές συνολικού ύψους 177.677.883 εκατ. ευρώ. Από τα 2.246.920 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν το 2018 έχουμε φτάσει σήμερα τα 71.726.237 εκατ. ευρώ, που είναι και το υψηλότερο ποσό που δόθηκε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο κύριος Παππάς στάθηκε στην ανάγκη βελτίωσης και αναβάθμισης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: «Από την πρώτη στιγμή βελτιώσαμε τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή της δράσης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Μοναδικό μας μέλημα η ενίσχυση της νησιωτικότητας και η στήριξη των κατοίκων των νησιών. Παράλληλα μεριμνούμε για τη βιωσιμότητα της δράσης και την ταυτόχρονη θωράκισή της. Στόχος μας να συνεχίσει να αφορά πολίτες και επιχειρηματίες και να συνεχίσει να έχει τόσο μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εργαζόμαστε για την περαιτέρω βελτίωση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.».

Καταλάβατε κάτι; Εμείς όχι…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Ματθαίος Γιαννούλης στον Ετήσιο Χορό του Κόρωνου, γλέντι μέχρι το πρωί! (αφίσα)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου προσκαλεί όλο το νησί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά με τον αγαπημένο Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του. (αφίσα - video)

Καταγγελία του Δήμου Τήνου κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Ο Δήμος Τήνου καταγγέλλει επίσημα τη ΔΕΔΔΗΕ και προχωρά σε μηνύσεις – Στα όρια της κατάρρευσης η τοπική κοινωνία λόγω συνεχών βλαβών στο δίκτυο

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Σημαντικές παρεμβάσεις στα γήπεδα Φιλωτίου και Αγερσανίου – Έτοιμα για τη νέα σεζόν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στους συνθετικούς χλοοτάπητες – Έρχεται και νέα περίφραξη στο Φιλώτι

Η Σαντορινιά κυρία της μουσικής στη Μάνη: Ένα ταξίδι με τη Μαρίζα Κωχ

Μια μουσική συνάντηση καρδιάς με τη Σαντορινιά δημιουργό, γεμάτη τραγούδια, παραδόσεις και μνήμες από όλη την Ελλάδα.

Από τα πεύκα στο… τσιμέντο: Η περιβαλλοντική κατάρρευση των νησιών μας σε 30 χρόνια

Μέσα σε τρεις δεκαετίες, το Αιγαίο έχασε πάνω από 138.000 στρέμματα δάσους και απέκτησε 85.000 στρέμματα δόμησης – δραματικά ευρήματα για την αστικοποίηση, τη βιοποικιλότητα και το μέλλον του τουρισμού

Ποιος είναι ο άνθρωπος που καθαρίζει κάθε μέρα, εδώ και 20 χρόνια τη γειτονιά του

Ο “αθόρυβος ήρωας” μιας γειτονιάς στο Ηράκλειο που δίνει μάθημα πολιτισμού με τις πράξεις του.

Ορεινός Αξώτης: «Δούλες» της ξενιτιάς, η σκοτεινή πορεία των Ναξιωτισσών κοριτσιών προς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη

Μια άγνωστη, σκληρή ιστορία: Από τις ελπίδες για δουλειά και πρόοδο, στις εξαφανίσεις, τις αρπαγές και τα δίκτυα εκμετάλλευσης – μέσα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του 1902.

World Travel Awards: Ποια είναι η Ευρωπαϊκή πόλη που αναδείχθηκε για 2η χρονιά κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός

Ξεπέρασε το Παρίσι, τη Λισαβόνα και την Αθήνα, χάρη στην πολιτιστική της ενέργεια, την αρχιτεκτονική της και τα θρυλικά φεστιβάλ της.

Φορολογικές Υποχρεώσεις Ιουλίου: Η «τελευταία προθεσμία» χτυπά στις 31 του μήνα

Εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ρυθμίσεις και εκπτώσεις: Όλα όσα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»