Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕπισκέψεις των Αντιπεριφερειαρχών Μαργαρίτη και Φλεβάρη

Επισκέψεις των Αντιπεριφερειαρχών Μαργαρίτη και Φλεβάρη

|

Επισκέψεις σε αθλητικά σωματεία και χώρους άθλησης στο νησί της Ρόδου πραγματοποίησαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μαργαρίτης

Όχι οι Αντιπεριφερειάρχες δεν ανέβηκαν στα ρινγκ αρχίζοντας τις γροθιές… καμία φορά τα φαινόμενα απατούν καθώς η φωτογραφία του verena.gr είναι τραβηγμένη από την επίσκεψη στην Ρόδο των δύο νέων ηλικιακά Αντιπεριφερειαρχών Γιάννη Φλεφάρη και Γιάννη Μαργαρίτη, οι οποίοι επισκέφτηκαν αθλητικούς χώρους του νησιού και επί της ευκαιρίας θέλησαν να βγάλουν και μία πρωτότυπη φωτογραφία.

Μάλιστα οι δυο τους εξέδωσαν από κοινού το ακόλουθο δελτίο τύπου που σχετίζεται με τις επισκέψεις τους:    

Επισκέψεις σε αθλητικά σωματεία και χώρους άθλησης στο νησί της Ρόδου πραγματοποίησαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μαργαρίτης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού.

Οι συναντήσεις ήταν πολύωρες και ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ όταν οι Αντιπεριφερειάρχες παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, όπου και εκφώνησαν χαιρετισμό.

Νωρίτερα μετέβησαν μαζί με τον Έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Χαματζόγλου στις εγκαταστάσεις της πίστας μότο κρος του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «Ίκαρος» που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Εκεί ο κ. Μαργαρίτης δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις είναι αξιόλογες, πληρούν τις αγωνιστικές προδιαγραφές και κυρίως δημιουργήθηκαν από την αγάπη κάποιων ανθρώπων για το άθλημα με δική τους πρωτοβουλία χωρίς συμμετοχή της Πολιτείας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Ο κ. Φλεβάρης δήλωσε ότι αποτελεί πολύ σημαντική αθλητική επιτυχία η ανάδειξη του ΑΣΜΑ Ίκαρου στους κορυφαίους αγωνιστικούς συλλόγους της κατηγορίας εκτός δρόμου και αξίζει κάθε υποστήριξη το όνειρο που έχουν τα παιδιά του Ίκαρου για απόκτηση μόνιμης πίστας μότο κρος κατάλληλης για διοργάνωση διεθνών αγώνων αφού ο χώρος που σήμερα διεξάγονται οι αγώνες είναι ιδιωτικός και μισθώνεται με αποκλειστική δαπάνη και από το υστέρημα των μελών του σωματείου.

Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει τεράστιες και αναξιοποίητες εκτάσεις στη Ρόδο, στην Κω και σε άλλα νησιά χωρίς οικονομικό ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης προς την Περιφέρεια για να δημιουργηθούν πίστες και να αναδειχθεί το άθλημα.

Μια τέτοια προοπτική πέραν της ανόδου του αθλητισμού, στηρίζει και τον ελληνικό τουρισμό καθώς σε κάθε διεθνή αγώνα μεγάλος αριθμός αθλητών, συνοδών και φίλων τους μετακινούνται για τον αγώνα και πραγματοποιούν «αθλητικές διακοπές». Ο κ. Χαλκιδιός με τη σειρά του, ανέφερε ότι στους αγώνες του σωματείου Ίκαρος συμμετέχουν συνεχώς και αθλητές από την Κω όπου και εκεί θα μπορούσαν να χωροθετηθούν εγκαταστάσεις εάν το Ελληνικό Δημόσιο παραχωρήσει χώρο στη θέση Ψαλίδι. Φεύγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι πέραν της θεσμικής του ιδιότητας αγαπάει ιδιαίτερα το άθλημα του μότο κρος και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς ο ίδιος παλαιότερα ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το άθλημα.
Στη συνέχεια οι Αντιπεριφερειάρχες πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με το σύλλογο πυγμαχίας «Σταυρός» στον Προφήτη Αμώ, όπου τους επιφυλάχθηκε ενθουσιώδης υποδοχή από τους προπονητές και τους αθλητές του σωματείου που πραγματοποίησαν προπόνηση και αγώνες επιδείξεως.

Μάλιστα ανέβασαν τους Αντιπεριφερειάρχες στο ρινγκ και τους έδωσαν αγωνιστικά γάντια πυγμαχίας, ενώ ο προπονητής κ. Μπάμπης Στατιού τους μύησε στα βασικά σημεία τεχνικής της πυγμαχίας.

 Οι κ.κ. Φλεβάρης και Μαργαρίτης επαίνεσαν την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών και την τεχνική κατάρτιση των προπονητών καθώς και τις σπουδαίες επιτυχίες του σωματείου σε πανελλήνιο επίπεδο. Στόχος του σωματείου είναι η διοργάνωση διεθνών αγώνων καθώς και πανελληνίων τουρνουά στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ευχήθηκε το επόμενο τουρνουά να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα με συνδιοργάνωση της ΠΝΑΙ και ζήτησε από τη Διοίκηση του Σωματείου να κινηθεί οργανωτικά και από τους αθλητές να προπονηθούν ακόμη σκληρότερα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τουρκία: Η Arkas όπως ο… Πανναξιακός ΑΟΝ!

Η διάσημη τουρκική ομάδα βόλεϊ αποσύρεται από τη μεγάλη κατηγορία για να ενισχύσει τις ακαδημίες της

Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τον τουρισμό

Υποδοχή ρεκόρ επισκεπτών, αλλά και έλλειψη εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα

Η Ρουμανία δεν είναι μόνο ο Δράκουλας

Ανακαλύψτε μια άγνωστη, αυθεντική Ρουμανία: από τις οχυρωμένες σαξονικές πόλεις και τα πολύχρωμα μοναστήρια της Βουκοβίνας, μέχρι τους θρύλους της Τρανσυλβανίας και τα κάστρα των Καρπαθίων.

Πρεμιέρα του Δήμου Θήρας στην έκθεση Τουρισμού Arabian Travel Market 2025

Η Σαντορίνη κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών τουριστικών αγορών στο Ντουμπάι – Ενισχυμένη εξωστρέφεια και στρατηγικές επαφές

Κως – Λιμάνι: Οδηγός «πάρκαρε»… στη θάλασσα

Ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς η πτώση οχήματος στα βράχια – Άμεση η επέμβαση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής

Μητρόπολη Παροναξίας: Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ειρήνης και Εφραίμ

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Δαμαλά και τη Γαλήνη

Νάξος – Περιβάλλον και κοινωνία: Μία εβδομάδα δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενώνει δυνάμεις με πανεπιστήμια και οργανώσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τους καθαρισμούς ακτών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Amorgos Trail Challenge 2025: Η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά στην Αμοργό

Για 8η χρονιά, η Αμοργός υποδέχεται αθλητές και φίλους της φύσης σε μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος που αναδεικνύει τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τη φιλοξενία του νησιού

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Τήνος – Τριήμερο Πίστης και συγκίνησης: Προσκυνήματα, μνημόσυνο και ξωκλήσια γεμάτα χάρη

Από το Ιωβηλαίο στον Άγιο Ιωσήφ και το μνημόσυνο του Πάπα Φραγκίσκου έως την καρδιακή λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο στον Καράδο – Η Τήνος τίμησε την πίστη με σεμνότητα και ευλάβεια.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού