Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕΝΠΕ: Γιατί επιλέγει ο Χατζημάρκος για τη θέση του προέδρου;

ΕΝΠΕ: Γιατί επιλέγει ο Χατζημάρκος για τη θέση του προέδρου;

|

Στο σημείο μηδέν είναι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και αφορμή είναι τα έργα στην Περιφέρεια. Η τουλάχιστον αυτό λέει η πλευρά Χαρδαλιά.

Η απαίτηση Χαρδαλιά για περισσότερα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα στην περιφέρεια έχει ενοχλήσει το Μαξίμου, άγνωστο για πιο λόγο ακριβώς και έτσι αποφάσισε να τον τιμωρήσει και δεν του έδωσε το χρίσμα για την προεδρία της Ενωσης Περιφερειών– που άδειασε λόγω της μετακόμισης του Απόστολου Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες– και προτίμησε να τη δώσει στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και πιστό οπαδό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή βέβαια είναι η μία εκδοχή. Η άλλη θέλει τους συμβούλους του πρωθυπουργού να κατηγορούν τον Νίκο Χαρδαλιά ότι έχει πάρει “πολύ ψηλά τον αμανέ” και θυμίζουν ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εκτός από επιτυχημένος, είναι και στην τρίτη του θητεία και δικαιούται το πόστο πολύ περισσότερο από τον Νίκο Χαρδαλιά. Αποσυνδέουν δηλαδή τη διαφωνία όσον αφορά τα έργα και τα κονδύλια με την εκλογή του διαδόχου του κ. Τζιτζικώστα.

Η αντίδραση του Χαρδαλιά πάντως ήταν έντονη, αφού ο Περιφερειάρχης Αττικής “έλαμψε δια της απουσίας” του στην εκδήλωση της εκλογής του νέου προέδρου των Περιφερειών- και αυτό σχολιάστηκε από όλους- και έπεται συνέχεια.

ΕΝΠΕ: “Γαλάζιο αντάρτικο” για Χατζημάρκο, ποιοι απουσίασαν

Το παρασκήνιο της κόντρας με το Μαξίμου

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την Αττική. Μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί και εγκριθεί 53 έργα ύψους 445 εκ. ευρώ, αλλά ο Περιφερειάρχης ζητάει να γίνουν άλλα 104 έργα και να του δοθούν άλλα 600 εκατομμύρια. Η εισήγησή του έχει σταλεί στο οικονομικό επιτελείο, αλλά επειδή υπήρχε μεγάλη γκρίνια από πλευράς του, φαίνεται ότι αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στο Μαξίμου και οι σχέσεις πάγωσαν.

Μετά ήρθε και η επιλογή του Γιώργου Χατζημάρκου ως προέδρου των Περιφερειών και το κλίμα χάλασε τελείως.

Έτσι ο Νίκος Χαρδαλιάς απείχε από το Συνέδριο και αντ΄ αυτού προτίμησε να κάνει αυτοψία στο ρέμα του Ποδονίφτη όπου έκανε και δηλώσεις για την κρισιμότητα της κατάστασης. Το μήνυμα της περιφέρειας Αττικής ήταν, λένε όσοι γνωρίζουν τα παρασκήνιο, ότι η Αττική είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός και το μήνυμα εστάλη στο Μαξίμου.

Και άλλος δυσαρεστημένος Περιφερειάρχης

Από την εκδήλωση της Ενωσης Περιφερειών έλειπε όμως και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης. Αυτός λέγεται ότι είναι δυσαρεστημένος γιατί θεωρεί πως έπρεπε να είχε προβάδισμα για την ΕΝΠΕ, αφού είναι ο παλαιότερος όλων των γαλάζιων περιφερειαρχών.

Πηγή: thetoc.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ευρωκοινοβούλιο: Η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (video)

Ακούστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (VIDEO)

Νησιωτικότητα και Δημογραφικό έρχονται στο τραπέζι της Κυβέρνησης

Σοφία Ζαχαράκη και Στέφανος Γκίκας: Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για δημογραφικό και νησιωτικότητα - Ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)