Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕλληνικό Πρωινό: Συμφωνία με Χίο, Κάρπαθο και Κάσο

Ελληνικό Πρωινό: Συμφωνία με Χίο, Κάρπαθο και Κάσο

|

Το “Ελληνικό Πρωινό” έφερε μυρωδιές και γεύσεις από το Αιγαίο στη HORECA 2023 τιμώντας τη Χίο, την Κάρπαθο και την Κάσο, νησιά με μεγάλη ιστορία, φυσική ομορφιά, πλούσια γαστρονομική παράδοση και τοπική παραγωγή, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο Πρόγραμμα.

Με θέμα “Μυρωδιές και γεύσεις Αιγαίου. Ένα γευστικό ταξίδι από τη Χίο, στην Κάρπαθο και την Κάσο” ξεδιπλώθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού η πλούσια γαστρονομική παράδοση των νησιών, μέσω παρουσιάσεων τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, κερασμάτων, video προβολής και ζωντανών μαγειρικών επιδείξεων, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού που επισκέφθηκε την έκθεση.

Στο πλαίσιο της υπογραφής των Τοπικών Συμφώνων με τους εκπροσώπους των νησιών, ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, επικεφαλής του Προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” κ. Άρης Σουλούνιας, αφού τους καλωσόρισε στην οικογένεια του Ελληνικού Πρωινού, ανέφερε ότι τα νέα Τοπικά Πρότυπα, που προέκυψαν μετά από τετράμηνη συνεργασία για την καταγραφή των σχετικών γαστρονομικών χαρτοφυλακίων, αποτελούν τον πρεσβευτή της μοναδικότητας της τοπικής τους γαστρονομίας ενώ, με την υπογραφή των νέων Συμφώνων το Ελληνικό Πρωινό περνά στη επόμενη μέρα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “περνάμε σε μία νέα περίοδο εξωστρέφειας για το Πρόγραμμα. Στοχεύουμε να εκσυγχρονίσουμε την ταυτότητα και την εικόνα του ώστε να γίνει ένα δελεαστικό “προϊόν – εμπειρία” για την τουριστική αγορά με στόχο να προσδώσει υπεραξία στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων ξενοδόχων.

Τα τοπικά σύμφωνα υπέγραψαν για την Χίο, η κυρία Αντιγόνη Μαϊστράλη, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, για την Κάρπαθο ο κύριος Μανώλης Παραγυιός, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και για την Κάσο η κυρία Μαρία Τσακίρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με το πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ προσκαλεί σε μία βιωματική εμπειρία, σε ένα γευστικό ταξίδι που συνδυάζει τη φύση, την παράδοση και την ιστορία αναδεικνύοντας και στηρίζοντας παράλληλα τον Έλληνα παραγωγό, τον ξενοδόχο και την τοπική επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στη βιώσιμη και ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας του τουρισμού.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΔΜΗΕ: Έξι διασυνδέσεις 6 δισ. ευρώ βάζουν τέλος στην ενεργειακή απομόνωση των νησιών

Ο ΑΔΜΗΕ φέρνει επανάσταση στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, συνδέοντας Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ΒΑ Αιγαίο με το ηπειρωτικό σύστημα, ενώ ενισχύει τη συνεργασία Ελλάδας–Ιταλίας και την ασφάλεια της Πελοποννήσου

Ξανά στη ρότα τους τα πλοία: Ομαλοποιείται η ακτοπλοΐα μετά το χθεσινό απαγορευτικό

Κανονικά πλέον τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Τι πρέπει να προσέχουν οι ταξιδιώτες για τις επόμενες ώρες

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Παροναξία: Ο Ιούνιος του 2025 με πρόωρα μελτέμια και φυσιολογικές θερμοκρασίες

Με 0 χιλιοστά βροχής, υψηλούς ανέμους και τυπικές θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε ο Ιούνιος σε Νάξο και Πάρο – Τι δείχνουν οι σταθμοί Γαλανάδου και Αλυκής

Εφιαλτικές στιγμές στη Σμύρνη: Δασική πυρκαγιά απειλεί σπίτια

Μάχη με τις φλόγες στη Σμύρνη για δεύτερο 24ωρο – Αποπνικτική ατμόσφαιρα και στην Πάτμο από τη φωτιά που σαρώνει δεκάδες χιλιόμετρα.

Αμοργός: Μεγάλη επιτυχία στη Γιορτή του Ψαρά στα Κατάπολα, τι δηλώνει ο Λευτέρης Καραϊσκος

Παραδοσιακό γλέντι, φρέσκα θαλασσινά και ηχηρό μήνυμα για τη βιώσιμη αλιεία στην Αμοργόραμα, με συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών.

Κυκλάδες: «Σφυροκόπημα» του μελτεμιού, Ριπές 119 km/h και απαγορευτικό απόπλου (πίνακας)

Τήνος, Σχοινούσα και Αμοργός στο έλεος των ισχυρών ανέμων – Οι υψηλότερες θερμοκρασίες και οι κορυφαίες ριπές ανά νησί, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ξεκινούν οι Ηλεκτρονικές Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νάξου (δείτε αφίσα)

Από 30 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος – Μάθε πώς μπορείς να αποκτήσεις πτυχίο ειδικότητας και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

«Τέμπη του Αιγαίου»: Συναγερμός στην ακτοπλοΐα μετά την πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει στο προσκήνιο την κρίσιμη κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Καταγγελίες για εξαντλημένα πληρώματα και πίεση χρόνου. Παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Επίσκεψη της ΕΛΝΑ στην Ίο, δέσμευση στήριξης από Δήμο και Λιμενικό Ταμείο για τη Λιμενική Αρχή

Ο Δήμαρχος Ιητών και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν έμπρακτα τις ανάγκες του Λιμεναρχείου Ίου, όπως τέθηκαν από την Ένωση Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.