Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Στο πλευρό Χατζημάρκου ο Χρήστος...

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Στο πλευρό Χατζημάρκου ο Χρήστος Μιχαλάκης

|

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Μιχαλάκη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Ο κ. Μιχαλάκης, επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου καθώς και Αντιπρόεδρος της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. (Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού) αναφέρει στη δήλωση, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Στην ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου να συμμετάσχω στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές με την παράταξή του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», η απάντησή μου δεν μπορούσε παρά να είναι θετική.

Δραστηριοποιούμαι στον χώρο του τουρισμού για πολλά χρόνια, προερχόμενος από μία οικογένεια που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον τουρισμό. Από το ξεκίνημα της θητείας του ως Περιφερειάρχης, είδαμε έναν άνθρωπο που αντιμετώπισε τον Τουρισμό στη σωστή διάσταση και με τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Δεν παρέκκλινε ποτέ ακόμα και όταν υπήρχαν σοβαρές και πρωτόγνωρες κρίσεις με αποκορύφωμα αυτής του Covid-19. Στην πιο δύσκολη περίοδο του παγκόσμιου τουρισμού, στο Νότιο Αιγαίο που η εξάρτηση μας από αυτόν είναι στο 96%, έπρεπε να μείνει ζωντανή η τουριστική βιομηχανία και να προστατευθούν θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να μείνει αρραγής ο κοινωνικός ιστός. Έπρεπε να δοθεί ένας τιτάνιος αγώνας και τα καταφέραμε. Ο Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφερειακή αρχή ήταν μαζί με την κοινωνία, τους ανθρώπους του τουρισμού και τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, είτε ήταν με την «Πρωτοβουλία για τον Τουρισμό» που “ενορχηστρωτής” ήταν ο Γιώργος Χατζημάρκος, είτε με την επιθετική και στοχευμένη διαφήμιση. Το Νότιο Αιγαίο τα κατάφερε και το 2022 κατέγραψε μια σειρά από πρωτιές. Επίσης, έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για την μετεξέλιξη του Τουριστικού μας προϊόντος μέσω του “The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination. Δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο όλο αυτό. Έγινε με σχέδιο, όραμα και πολύ σκληρή δουλειά. 

Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι εκείνος που έφερε στο επίκεντρο κάθε έργου, κάθε δράσης και πρωτοβουλίας τον άνθρωπο. Είτε πρόκειται για την υγεία, την προσβασιμότητα, τα έργα υποδομής, την καινοτομία, την αειφορία, τη βιωσιμότητα, την τοπική παραγωγή, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Παντού υπάρχει μετρήσιμο αποτέλεσμα και πρωτοβουλίες που ξεπέρασαν τα όρια της χώρας και τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης, όπως αυτά της Αστυπάλαιας, της Χάλκης, της Τήλου.

Ο κόσμος γύρω μας μεταβάλλεται ταχύτατα, οι προκλήσεις είναι πολλές. Δεν θα μπορούσα λοιπόν  παρά να συμμετάσχω με πολύ ενθουσιασμό στην ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί και ξέρει πώς να οδηγήσει τον τόπο ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ευχαριστώ τον Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη. Σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας για τη Ρόδο , τα νησιά μας και τους κατοίκους τους, δηλώνω παρών με όλες μου τις δυνάμεις.» 

Από τη πλευρά του, ο Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε στα social media ” Καλωσορίζω τον Χρήστο Μιχαλάκη και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Η πιο δύσκολη περίοδος στην ιστορία του τουρισμού μας έφερε πιο κοντά τα προηγούμενα χρόνια με τον Χρήστο, όταν συνάψαμε μια συμφωνία κυρίων, την οποία τηρήσαμε με ευλάβεια και σεβασμό, βάζοντας το συλλογικό καλό πάνω από οτιδήποτε άλλο.
Στοιχηθήκαμε πίσω από την γραμμή που θα μετέτρεπε την κρίση σε ευκαιρία για έναν τόπο όπου ο τουρισμός είναι η ανάσα και το χαμόγελό του.
Σήμερα, απολαμβάνουμε τη μεγαλύτερη ανάκαμψη στην Ευρώπη. Αλλά δεν είναι τόσο αυτό όσο ότι το αύριο του Τουρισμού ξεκίνησε σήμερα στα νησιά μας, με νέες συνεργασίες και έργα βιωσιμότητας και αειφορίας που ήδη υλοποιούμε.
Χρήστο, καλωσήλθες στην ομάδα που έχει αποδείξει ότι κοιτάζει κατάματα τις προκλήσεις, μπαίνει με σχέδιο στις μάχες, μπορεί να συνεργάζεται και δουλεύει για το καλύτερο αύριο που αξίζουμε”

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1978 και έχει καταγωγή από τα Απόλλωνα. Είναι παντρεμένος με την Ασπασία Στεργάκη και έχει τρία παιδιά.

Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο. Στη συνέχεια σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο University of Hertfordshire και είναι κάτοχος ΜΒΑ.

Είναι μέτοχος και γενικός διευθυντής του GEM TRAVEL και του ξενοδοχείου Cook’s Club Ialysos.

Από το 2020 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου. Το 2023 εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ και είναι μέλος του ΔΣ της ΔΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Παράλληλα με τον τουρισμό έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την προσβασιμότητα.

Το 2021 ήταν μέλος της «Ομάδας Προσβάσιμου Τουρισμού» του Υπουργείου Τουρισμού. Η εταιρεία του, μαζί με την ΚοινΣΕΠ “ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΕΣ”,  συνεργάζονται από το 2018 στο Project “ACCESSBLE RHODES” που έχει αποσπάσει 2 χρυσά βραβεία το 2019 στα Tourism Awards.

Υπήρξε πρόεδρος του ΑΠΣ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ” και  για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Ομίλου των Απολλώνων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.