Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Πολυκρέτης (Νάξος) και Βεκρής (Σύρος)...

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Πολυκρέτης (Νάξος) και Βεκρής (Σύρος) στο πλευρό Χατζημάρκου

|

Την υποψηφιότητα τεσσάρων ακόμα υποψηφίων, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του Χάρη Βεκρή στην ΠΕ Σύρου, της Κλαίρης Ζαφειράτου στην ΠΕ Κω, της Ελένης Πιζάνια από την ΠΕ Καλύμνου και του Στάθη Πολυκρέτη στην ΠΕ Νάξου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Βεκρής, οικονομολόγος, προϊστάμενος του Τομέα Χρηστών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος της ομάδας διοργάνωσης του «Syros Jazz Festival» καθώς και ιδρυτικό μέλος και εκτελεστικός διευθυντής του «Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» για την περιφερειακή ενότητα Σύρου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Έχοντας αποδείξει έμπρακτα – ως ενεργός πολίτης – ότι πολλά μπορούμε να καταφέρουμε με επιμονή και συστηματική δουλειά, πιστεύω πως ως μέλος μιας ισχυρής και έμπειρης ομάδας θα μπορέσω να συμβάλω στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του νησιού μας, όπως είναι – ενδεικτικά – η διάσωση και αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, η επίλυση του προβλήματος στέγασης γιατρών, εκπαιδευτικών και φοιτητών, η ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας, η μείωση του κόστους μετακίνησης των νησιωτών, η βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, η προστασία των φυσικών και πολιτισμικών μας πόρων.

Συστρατεύομαι λοιπόν με την επιτυχημένη ομάδα «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» υπό τον Γιώργο Χατζημάρκο, για μια Σύρο ακόμα πιο μπροστά την επόμενη πενταετία.»

Η κ. Ζαφειράτου από την Κω, με σπουδές σε δημόσιες σχέσεις και δημοσιογραφία και ενασχόληση με τα οικιακά, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Η επόμενη περιφερειακή θητεία αποτελεί για το Νότιο Αιγαίο κομβική χρονική στιγμή.

Η πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου να είμαι υποψήφια και μέρος αυτής της προσπάθειας εκτός από τιμητική, με γεμίζει θάρρος να παλέψω για τον τόπο μου.

Τα νησιά μας χρειάζονται φροντίδα, χρειάζονται σχέδιο και όραμα.

Θέτω εαυτόν στη πρώτη γραμμή του αγώνα για να πάμε το Νότιο Αιγαίο ακόμα πιο Μπροστά.»

Η κ. Πιζάνια, που απασχολείται στον πρωτογενή τομέα, ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου Σκαλιών Καλύμνου, αναφέρει στη δική της δήλωσή:

«Στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, αποφάσισα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Κίνητρό μου αφενός η καθημερινή μου ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, κυρίως της αλιείας και αφετέρου του πολιτισμού. Τις προηγούμενες δύο τετραετίες του κ. Χατζημάρκου είδαμε κι εμείς οι νησιώτες της επαρχίας Καλύμνου αυτά που είδε κι όλη η Περιφέρεια μας. Ο πρωτογενής τομέας, η αλιεία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία βρήκαν την συμπαράσταση που έψαχναν πολύ καιρό. Στα θέματα πολιτισμού, ιστορίας και παράδοσης αναδείχθηκαν θέματα ξεχασμένα που προέβαλαν τα νησιά μας σε όλον τον κόσμο. Συντάσσομαι λοιπόν στον πλευρό του του Γιώργου Χατζημάρκου με όλες μου τις δυνάμεις για να πάμε το Νότιο Αιγαίο ακόμα πιο μπροστά!!!»

Ο κ. Πολυκρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος – ιδιοκτήτης εταιρείας γενικού εμπορίου, αντιπροσωπειών & προμήθειας καταστημάτων στη Νάξο, με πολύ ενεργή κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα, ως Γενικός Γραμματέας Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Αντιπρόσωπος στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων μεταξύ άλλων ιδιοτήτων, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Η πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου να συμμετέχω στον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου με τιμά ιδιαίτερα και την αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης. Γνωρίζοντας ότι απέδειξε στα δύσκολα ότι ξέρει τον τρόπο να πετυχαίνει τους στόχους του για το κοινό καλό είναι εκείνος που μπορεί να οδηγήσει το Νότιο Αιγαίο ΜΠΡΟΣΤΑ!

Η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν ξεκίνησε τώρα…Μετέχοντας ως Γενικός Γραμματέας στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου από το 2016, ως Μέλος στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, ως Αντιπρόσωπος στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, ως πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων καθώς και ως πρόεδρος Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων αποδεικνύω ότι η νέα γενιά έχει λόγο.

Πιστεύω πως όλοι μαζί με κοινό στόχο τη συνεχή βελτίωση των νησιών μας θα επιτύχουμε ακόμη περισσότερα, μαζί μπορούμε να χτίσουμε το αύριο για την νέα γενιά.

Σε αυτό το ταξίδι θα είμαι συνοδοιπόρος ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!»

Βιογραφικό Χάρη Βεκρή

Ο Χάρης Βεκρής γεννήθηκε το 1963 στη Σύρο. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και έχει πάρει πτυχίο κλασσικής κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

Επαγγελματικά έχει εργαστεί: στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Γραφείο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με αντικείμενο τη διαχείριση έργων χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκά προγράμματα, στη ΔΕΗ με αντικείμενο την οικονομική παρακολούθηση μεγάλων έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα τελευταία 12 χρόνια είναι προϊστάμενος του Τομέα Χρηστών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου.

Ασχολείται ενεργά με θέματα του νησιού: υπήρξε μέλος της «Επιτροπής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του Θεάτρου Απόλλων», αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης», εμπνευστής και πρόεδρος του FORUM20.21 για τη διεκδίκηση του τίτλου «Σύρος – Κυκλάδες Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», εμπνευστής και διαχειριστής του «Φεστιβάλ Λουκουμιού», ιδρυτικό μέλος της ομάδας διοργάνωσης του «Syros Jazz Festival», ενώ είναι ιδρυτικό μέλος και εκτελεστικός διευθυντής του «Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ» της Άνω Σύρου.

Όσον αφορά στις δράσεις του στα κοινωνικά δίκτυα: είναι δημιουργός και διαχειριστής των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ Δημοτικόν Θέατρον Ερμουπόλεως», «Θέλω η Σύρος να είναι Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου», «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS» και «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ».

Τέλος, για το συγγραφικό του έργο έχει τιμηθεί: από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Β’ Κρατικό Βραβείο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, την Εταιρία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού με το Γ’ βραβείο στο «Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη μνήμη του Κωστή Κολώτα» και από το Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου της Αθήνας. Θεατρικά έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Αθήνα, Σύρο και Λεμεσό.

Έχει έναν γιο, τον Νηρέα.

Βιογραφικό Κλαίρης Ζαφειράτου

Η Κλαίρη Ζαφειράτου ασχολείται με τα οικιακά. Έχει σπουδάσει δημόσιες σχέσεις και δημοσιογραφία. Έχει συμμετάσχει και σε προηγούμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.

Βιογραφικό Ελένης Πιζάνια

Η Ελένη Πιζάνια ασχολείται με την οικογένειά της με τον πρωτογενή τομέα. Είναι ιδιοκτήτες αλιευτικού σκάφους (μεγάλων πελαγικών ψαριών) με παράλληλη δραστηριότητα στην κτηνοτροφία. Είναι ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου Σκαλιών.

Γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Κάλυμνο. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Πιζάνια, έχει τρία παιδιά και επτά εγγόνια.

Βιογραφικό Στάθη Πολυκρέτη

Ο Στάθης Πολυκρέτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος – ιδιοκτήτης εταιρείας γενικού εμπορίου, αντιπροσωπειών & προμήθειας καταστημάτων.

Είναι Γενικός Γραμματέας Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Μέλος Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής ΕΦΚΑ Νάξου καθώς και Εκπρόσωπος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Ίδρυμα Στήριξης Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου και στην Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Είναι Μέλος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής όμορων νομών και νήσων Αιγαίου.

Είναι Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, Σύνεδρος ΟΝΝΕΔ και Περιφερειακός Συντονιστής Κυκλάδων Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας (Νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

 

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Νάξος ψήφισε (και πάλι) Αχτσιόγλου

Και τη 2η Κυριακή (24/09) η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα... Πως ψήφισε η πόλη της Νάξου και το Φιλώτι

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)
loading...