Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Πλήρης με 117 υποψήφιους, έμφαση...

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Πλήρης με 117 υποψήφιους, έμφαση στα μικρότερα νησιά

|

Πλήρες δυνάμεων κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζημάρκο στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές για το Νότιο Αιγαίο.

Με 117 υποψήφιους, τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και με τον μέγιστο αριθμό ανά Περιφερειακή Ενότητα τόσο για τα Δωδεκάνησα όσο και για τις Κυκλάδες, η παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο σημειώνει ανανέωση σε πρόσωπα που ξεπερνά το 70%.

Άξια αναφοράς είναι η ισχυρή εκπροσώπηση και των μικρών νησιών στον συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου, στον οποίο συμμετέχουν υποψήφιοι από 11 μικρά νησιά κάτω των 2000 κατοίκων, πολλά από τα οποία για πρώτη φορά σε περιφερειακές εκλογές.

Συγκεκριμένα, Ανάφη, Κουφονήσι (στη κεντρική φωτογραφία η Στέλλα Ρούσσου), Νίσυρος, Κάσος, Φολέγανδρος, Λειψοί, Αστυπάλαια, Σέριφος, Κύθνος, Σχοινούσα, Αμοργός  κατεβάζουν ως υποψήφιο ή υποψήφια μόνιμο κάτοικο τους.

Πάνω από 40% καταλαμβάνουν οι γυναίκες του συνδυασμού, μεταξύ των οποίων και η νεότερη υποψήφια της παράταξης σε ηλικία 23 ετών.

«Είναι εξαιρετική τιμή να ηγείσαι μίας ομάδας ανθρώπων που τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο τους και η διάθεση για σκληρή δουλειά. Νησιώτες, που ο καθένας κέρδισε την ζωή του στον στίβο. Πολίτες που ξεκίνησαν από διαφορετική πολιτική αφετηρία και ενώθηκαν από τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη, τον κοινό στόχο και την παρέα. Ναι, είμαστε ομάδα!» δήλωσε σήμερα, ημέρα λήξης της υποβολής υποψηφιοτήτων, ο Γιώργος Χατζημάρκος.

Αύριο, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης παρουσιάζει τους υποψήφιους σε ανοικτή εκδήλωση στη Μαρίνα Μανδρακίου, ώρα 18:45.

Στην παρουσίαση αναμένεται να παραστεί και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα προλογίσει τον Περιφερειάρχη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.