Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Ο Στέφανος Βρεττός (Κέα) στο...

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Ο Στέφανος Βρεττός (Κέα) στο πλευρό Χατζημάρκου

|

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Βρεττού, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου.

Ο κ. Βρεττός, ελεύθερος επαγγελματίας με πλούσια ενασχόληση με τα κοινά και πολυετή εμπειρία στον Α’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τ. Αντιδήμαρχος Κέας και νυν Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου του Δήμου Κέας, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Η τιμητική πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου να συμμετέχω στην ομάδα του δεν μου άφησε πολλά περιθώρια σκέψης. Δεν μπορείς να αρνηθείς σ’ έναν τόσο επιτυχημένο Περιφερειάρχη, που σε 8 χρόνια έχει μεταμορφώσει τα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Έτσι αποφάσισα να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη των Νησιών μας και ιδιαίτερα στην Τζια και τα Θερμιά, στη βελτίωση των υποδομών αλλά και της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων. Δέχθηκα λοιπόν να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Χατζημάρκου πολύ απλά για να είμαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας!»

Η δήλωση του Γιώργου Χατζημάρκου στα social media αναφέρει: 

“… Καλωσορίζω τον Στέφανο Βρεττό και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.  Ο Στέφανος, υπηρετεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέα, με αφοσίωση απο το 2004 και από πολλές θέσεις στον επαγγελματικό-συνδικαλιστικό στίβο αλλά και την πολιτική. Υπηρέτησε τον Δήμο Κέας σε θέσεις ευθύνης, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, εκπρόσωπος στο Λιμενικό Ταμείο.
Καλωσόρισες Στέφανε στην ομάδα που αγκάλιασε όλα τα νησιά μας με την ίδια αγάπη και αφοσίωση που χαρακτηρίζει και εσένα και δεν έλειψε απο καμία μάχη για την προάσπιση και πρόοδο τους.
Δυναμώνουμε, προχωράμε σταθερά #mprosta… “

Βιογραφικό Στέφανου Βρεττού 

Ο Στέφανος Βρεττός είναι ελεύθερος επαγγελματίας (ψυκτικός), τ. Αντιδήμαρχος Κέας και νυν Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κέας με πολυετή εμπειρία στον Α’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλούσια κοινωνική δράση.

Το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την αντιπολίτευση και ψηφίσθηκε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπρόεδρός του. Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη, αυτή τη φορά στη Δημοτική Αρχή και ψηφίσθηκε από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου Πρόεδρος έως τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε και διορίστηκε Αντιδήμαρχος Κέας από τον τότε Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ευαγγέλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα είναι Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου του Δήμου Κέας με απόφαση της Δημάρχου κ. Ειρήνης Βελισσαροπούλου καθώς και μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Από το 2004 έως το 2010, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού Κείων καταλαμβάνοντας τις θέσεις του Εφόρου και του Αντιπροέδρου.

Από το 2008 έως το 2012 υπήρξε Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Κέας «Η Πρόοδος 1945», με συμμετοχή σε όλα τα Συνέδρια στα Νησιά των Κυκλάδων των εμποροεπαγγελματικών  Σωματείων, ενώ κατά την ίδια περίοδο υπήρξε και μέλος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Από το 2011 έως το 2019 ήταν επίσης Μέλος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου και την περίοδο 2014 έως 2019 εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου  Σύρου στην Κέα.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πορίχη από τον Ατζερίτη Κάτω Μεριάς Κέας και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, τον Θανάση και τη Βασιλική.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Η Ρόδος στην καρδιά της ευρωπαϊκής έρευνας για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδιοργανώνουν τη Συνεδρίαση Ολομέλειας του έργου ICARIA στο πλαίσιο του Horizon Europe

Dive In Action: Καθαρίζοντας βυθούς και ακτές – Δράσεις για ένα ελεύθερο από πλαστικά Αιγαίο

Η Dive In Action, με τη στήριξη φορέων της Σαντορίνης, συμμετέχει στο τριήμερο δράσεων του προγράμματος Plastic Free Greece στο νησί

Εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες μέσω τηλεϊατρικής από το Νοσοκομείο Σύρου

Νέες ειδικότητες διαθέσιμες σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ. – Εξυπηρέτηση χωρίς μετακινήσεις για κατοίκους των Κυκλάδων

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο