Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Ο Γιάννης Γεροντής στο πλευρό...

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Ο Γιάννης Γεροντής στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου

|

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Γεροντή, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου.

Ο κ. Γεροντής, οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Κυκλάδων και Περιφερειακός Σύμβουλος, ενώ έχει διατελέσει επί τρεις θητείες Δήμαρχος Σίφνου, ξεκίνησε από διαφορετική πολιτική αφετηρία και γνωρίστηκε με τα μέλη της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και τον Γιώργο Χατζημάρκο στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου εκλέχθηκε στις θέσεις της Αντιπολίτευσης.

Διακρίθηκε για τη σοβαρότητα με την οποία πολιτεύθηκε σε όλη την θητεία του και έγινε γρήγορα ένας αξιόπιστος, μετρημένος και υπεύθυνος συνομιλητής. Με την στάση του ανέδειξε τα πολιτικά στοιχεία που προάγουν την πολιτική σε περιόδους τοξικότητας και με την εμπειρία του στην Αυτοδιοίκηση, αφού έχει υπηρετήσει από τη θέση του Δημάρχου Σίφνου επί τρεις θητείες, έδινε πάντα το στίγμα της παραγωγής πολιτικής και αποτελεσμάτων στη κοινωνία.

Αυτή η πορεία του τον έφερε κοντά και συνεργάστηκε με την περιφερειακή αρχή με ευπρέπεια στα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει.

Με τη συμπόρευσή του σήμερα, στέλνουν από κοινού το μήνυμα της συνένωσης των δυνάμεων, της συνεννόησης και της συνεργασίας, με σεβασμό και μόνο κίνητρο την διάθεση για προσφορά στη κοινωνία και με μόνο στόχο την επίλυση των προβλημάτων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Ο ίδιος αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και περηφάνιας αποδέχομαι την πρόσκληση του επιτυχημένου σε ολόκληρη την επικράτεια Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και συστρατεύομαι κι εγώ στο ψηφοδέλτιο της νίκης στις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Είμαι πεπεισμένος ότι η επανεκλογή της παράταξης ‘’Μπροστά το Νότιο Αιγαίο’’ του Γιώργου Χατζημάρκου στην πενταετία 2023-2028 θα ισχυροποιήσει και θα επεκτείνει το τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί την τρέχοντα τετραετία.

Στους νέους αυτούς στόχους που έχουν τεθεί, θα βρεθώ στο πλάι του Γιώργου Χατζημάρκου και της παράταξης του για να φέρουμε σε πέρας ό,τι έχουμε σχεδιάσει.

Με την εμπειρία, τη σοβαρότητα, τη διορατικότητα στο έργο που θα μας ανατεθεί να υπηρετήσουμε.»

Τι δηλώνει ο Γιώργος Χατζημάρκος… 

“Καλωσόρισες Γιάννη Γεροντή. Σ’ ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που απο εσένα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Ξεκινήσαμε απο διαφορετική πολιτική αφετηρία και γνωριστήκαμε στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου εκλέχθηκες στις θέσεις της Αντιπολίτευσης. Με την σοβαρότητα που πολιτεύθηκες σε όλη την θητεία σου, έγινες γρήγορα ένας αξιόπιστος, μετρημένος και υπεύθυνος συνομιλητής. Με την στάση σου ανέδειξες τα πολιτικά στοιχεία που προάγουν την πολιτική σε περιόδους τοξικότητας. Με την εμπειρία σου στην Αυτοδιοίκηση, που υπηρέτησες απο την θέση του Δημάρχου Σίφνου επί τρείς θητείες, έδινες πάντα το στίγμα της παραγωγής πολιτικής και αποτελεσμάτων στη κοινωνία.
Αυτή η ευγενής πορεία σου, μας έφερε κοντά και συνεργαστήκαμε με ευπρέπεια στα θέματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.
Σήμερα, στέλνουμε μαζί το μήνυμα της συνένωσης των δυνάμεων, της συνεννόησης και της συνεργασίας.
Με σεβασμό και μόνο κίνητρο την διάθεση για προσφορά στη κοινωνία,
Με μόνο στόχο την επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας,
Με το βλέμμα μόνο #mprosta”

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Γεροντής γεννήθηκε στη Σίφνο το έτος 1959. Μεγάλωσε σε πολύτεκνη οικογένεια με άλλες τρεις αδελφές και στην ηλικία των δεκαπέντε ετών μετακόμισε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Λύκειο, όπου τον ακολούθησε και η οικογένειά του, καθώς στο νησί, η εκπαίδευση ήταν μέχρι Γ. Γυμνασίου.

Σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή – Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1987 ζει και εργάζεται στη Σίφνο ως υπεύθυνος Λογιστικού Γραφείου. Είναι παντρεμένος με τη Φρατζέσκα-Άννα Λεμπέση και έχει τρία παιδιά.

Η αγάπη του για το νησί και η θέλησή του για συνεισφορά στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού καθώς και στα θεμέλια για το μέλλον, τον έκανε από πολύ νωρίς να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ασχολείται με τα κοινά 33 χρόνια μέσα από διάφορες θέσεις ευθύνης.

• Στην ηλικία των 30 ετών εκλέχτηκε Πρόεδρος Κοινότητας Απολλωνίας Σίφνου (1η θητεία 1991-1994, 2η θητεία 01/01/1995- 1998).

• Δήμαρχος Καποδιστριακού Δήμου Σίφνου (01/01/1993-31/12/2002)

• Δήμαρχος Δήμου Σίφνου (01/01/2003-31/12/2006)

• Δήμαρχος Δήμου Σίφνου (01/01/2007-31/12/2010)

• Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σίφνου (01/01/2011-31/08/2014)

• Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σίφνου (01/09/2014-31/08/2019)

• Αντιπρόεδρος Αγροτικού-Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σίφνου (26/05/2018 έως σήμερα)

• Αντιπρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού (26/05/2018 έως σήμερα)

• Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Μήλου με την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου του Μανώλη Γλυνού (01/09/2019 έως σήμερα)

Παράλληλα με την εργασία του η Αμπελουργία και η Μελισσοκομία γεμίζουν το χρόνο του.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων: Δωρεάν φοίτηση με τμήματα σε Νάξο & Σαντορίνη – Εγγραφές έως 15 Οκτωβρίου

Μια νέα ευκαιρία για ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση – Σε δύο χρόνια αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου, με δωρεάν φοίτηση και απογευματινά μαθήματα.

Κατερίνα Γιαννακά: «ΔΕΘ χωρίς νησιωτικότητα – Ο Μητσοτάκης θυμάται τα νησιά μόνο στις διακοπές»

Σφοδρή κριτική από το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με πατρική στοργή ο Σεβασμιώτατος απευθύνει ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας την αξία της γνώσης, της αγάπης και της συνεργασίας.

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας