Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Η Χαρούλα Γιασιράνη και...

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Η Χαρούλα Γιασιράνη και πάλι στο πλευρό του Χατζημάρκου

|

Την υποψηφιότητα της Χαρούλας Γιασιράνη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Η κ. Γιασιράνη, επιχειρηματίας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, που έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για περισσότερα από δέκα έτη, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη φορά, αφού είχε συμπορευτεί και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2019:

«Η κοινή μας πολιτική διαδρομή από το 2010 με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, δηλώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την κοινή στόχευση στην πολιτική.

Οι πολιτικές μας επιλογές έχουν έναν και μόνο αποδέκτη, τον Άνθρωπο, τον νησιώτη συμπολίτη μας.

Δώσαμε σκληρές και κάποιες φορές πρωτόγνωρες μάχες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας στα νησιά της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Οι μεγαλύτερες και οι πιο αχαρτογράφητες ήταν το Μεταναστευτικό και η Πανδημία. Η διαχείρισή μας φάνηκε από το αποτέλεσμα.

Κρατήσαμε όρθια τα νησιά, όλα, μικρά και μεγάλα.

Καταφέραμε με στόχο και σχέδιο, να είμαστε η Περιφέρεια με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη μετά την πανδημία, η μόνη Περιφέρεια με αύξηση του πληθυσμού στην απογραφή του 2021 και τους δείκτες του τουρισμού, στην κορυφή της χώρας.

Σκύψαμε πάνω από όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας με φροντίδα, για τα παιδιά, τις γυναίκες, τα ΑμΕΑ, τους άπορους, για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη.

Στην Υγεία, κάναμε όσα δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν για τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τον θεσμό που υπηρετούμε. Είδαμε την υγειονομική κρίση ως πρόκληση και ευκαιρία για να βελτιώσουμε σε εξοπλισμό, αναλώσιμα και προσωπικό, τα Νοσοκομεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Κέντρα Υγείας, τις Κινητές ομάδες. Πάντα, με προσανατολισμό, την ενδυνάμωση αισθήματος υγειονομικής ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Αυτοί είναι λίγοι μόνο λόγοι για να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, να είμαι ξανά υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Οκτωβρίου 2023.

Συνεχίζουμε μαζί !»

Δήλωση Χατζημάρκου

Τι αναφέρει μέσω των social media ο Γιώργος Χατζημάρκος;  “Συνεχίζουμε, Χαρούλα Γιασιράνη.
Στην πιο σκληρή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας, παράχθηκε έργο ουσίας, έκλεισαν μέτωπα δεκαετιών, σχεδιάστηκε ένα φωτεινό αύριο. Επίμονη και μαχητική, δεν έλειψες απο κανένα αγώνα.
Πάντα χαμογελαστή, στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών ζητημάτων, με παρουσία, πρόταση, πρωτοβουλία, δουλειά και αποτέλεσμα.
Χαρούλα, συνεχίζουμε για τις επόμενες προκλήσεις. Πάντα #mprosta”

Βιογραφικό Χαρούλας Γιασιράνη 

Η Χαρούλα Γιασιράνη γεννήθηκε στη Ρόδο και κατάγεται από τον Αρχάγγελο.

Είναι επιχειρηματίας, Περιφερειακή Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας από το 2020.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη στη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση, τον Εθελοντισμό και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (2014-2019), Πρόεδρος του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς (2016-2019) και στον Α΄ βαθμό Τ.Α., Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου (2011-2014).

Είναι μητέρα δύο παιδιών.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο