Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Δικαία Μαραβέλια εκ νέου στο...

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Δικαία Μαραβέλια εκ νέου στο πλευρό Χατζημάρκου

|

Την υποψηφιότητα της Δικαίας Μαραβέλια, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Η κ. Μαραβέλια, επιχειρηματίας και συγγραφέας, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, όπως είχε πράξει και στις εκλογές του 2019:

«Όταν σε ξανακαλεί ο πιο δραστήριος Περιφερειάρχης των τελευταίων ετών να είσαι μέρος της ομάδας του, για δεύτερη φορά, δεν μπορείς να αρνηθείς, είπα το 2019. Σήμερα απλά χαμογελάσαμε και επιβεβαιώσαμε το δεδομένο.

Γιώργο Χατζημάρκο, γιατί πράττει. Χωρίς πολλά λόγια. Μόνο έργα.

Με γραφείο το μπλε του Αιγαίου που τόσο αγαπά και αγαπάμε!

Με το βλέμμα στραμμένο μπροστά… στα μεγάλα που έρχονται.

Αληθινός, αδιαπραγμάτευτα ο πιο ενεργός περιφερειάρχης των τελευταίων ετών. Πάμε ακόμα πιο μπροστά!»

Βιογραφικό

Η Δικαία Μαραβέλια γεννήθηκε και ζει στην όμορφη Σύμη, όπου έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια. Εκτός από τα καθήκοντά της ως μητέρα τριών παιδιών, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στις οικογενειακές επιχειρήσεις που διατηρεί από κοινού με τον σύζυγό της επιτυχώς στο νησί της Σύμης. Μια δραστήρια γυναίκα της οποίας τα ενδιαφέροντα δεν σταματούν εκεί.

Με την προτροπή ενός φίλου, η Δικαία απέκτησε ένα νέο ενδιαφέρον: τη συγγραφή.

Αρθρογραφώντας κατ’ αρχάς σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και παρακολουθώντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής, σήμερα μετρά στη συγγραφική της συλλογή τέσσερα μυθιστορήματα.

Η αγάπη της για την οικογένειά της, η απόδειξη αυτής μέσα από τη ζεστασιά και το μεράκι του καθημερινού οικογενειακού τραπεζιού και η έμπρακτη υποστήριξή της στο νησί της ως μόνιμη κάτοικος και επιχειρηματίας, ήταν οι λόγοι που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε την πρόσκληση- πρόκληση και τη συνεργασία με τον Εμμανουήλ Κ. Μοράρη, για τη συγγραφή του βιβλίου “Εκύλησε το τέτζερι κι ηβρε το καππάκι”.

Με το μολύβι της και τις αναμνήσεις της ως όπλα, είναι εκείνη που δίνει μια «νοστιμιά» στο βιβλίο, ξεδιπλώνοντας κάθε θύμηση και συναίσθημά της, ώστε να μην μιλάμε πια για ένα τυπικό βιβλίο συνταγών αλλά ένα μικρό γευστικό ημερολόγιο.

Όλες οι δραστηριότητες της συγγραφέως σχετίζονται με τη Σύμη, αποδεικνύοντας έτσι το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τον τόπο καταγωγής της.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Η πρώτη τρισδιάστατη αποτύπωση του σπηλαίου «Τρυποσπηλιές»

Αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Βασιλάκη κατέγραψε με τεχνολογία αιχμής το σπήλαιο και άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη ενός μνημείου γεωλογικής κληρονομιάς.

Σύρος: 3ο «Σκάκι στα Τυφλά» και «Νότες στο Αιγαίο» – Μια γιορτή αλληλεγγύης, μουσικής και σκακιού

Η ΑΡΩΓΗ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, διοργανώνει για τρίτη χρονιά το ξεχωριστό αυτό τριήμερο εκδηλώσεων με σκάκι, μουσική και μηνύματα ζωής.

Αύγουστος στα αεροδρόμια Fraport: Ρεκόρ 6,78 εκατ. επιβατών – Σε πτώση Σαντορίνη και Μύκονος

Η κορύφωση της τουριστικής σεζόν έφερε αύξηση 4% στην κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και έντονες διαφοροποιήσεις ανά προορισμό.

Η Κέρος «μίλησε», συναυλία-ορόσημο στο 10ο Φεστιβάλ Κουφονησίων

Η μνήμη του Lord Colin Renfrew τιμήθηκε σε μια μοναδική μουσική εμπειρία στον ιερό τόπο της Κέρου, όπου η μουσική έγινε φωνή της Ιστορίας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύεται με τον Ντίνο Ολύμπιο

Ο 27χρονος forward με εμπειρία σε πολλές ομάδες και άνοδο στην Elite League, έρχεται να δώσει νέα δυναμική στο ρόστερ της ομάδας.

Πιπεριές Φλωρίνης με ξινοτύρι Πιτταρά και με την υπογραφή της Μαριέττας Γαλάνη

Η συνεργάτιδα του naxospress και ερευνήτρια της τοπικής κουζίνας μας χαρίζει μια παραδοσιακή συνταγή με ιστορία, μυστικά και γεύση που ταξιδεύει.

Νάξος – Σαγκρί: Μαθήματα προσφοράς από τα παιδιά, δώρισαν στο σχολείο πολυμηχάνημα από το χαρτζιλίκι τους

Πέντε μικρές φίλες πέρασαν το καλοκαίρι τους δημιουργικά και στήριξαν με αγάπη το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Λεβερκούζεν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Η αλλαγή προπονητή φέρνει νέα δεδομένα και πίστη στην έδρα

Οι «ασπιρίνες» ψάχνουν την πρώτη νίκη, απέναντι στην αήττητη Άιντραχτ που βρίσκεται στην κορυφή.

Νάξος – Κωμιακή: “Έφυγε” πλήρης ημερών η Μαρία Κορρέ

Μέσα σε λίγες ώρες, το χωριό βυθίστηκε στη θλίψη με τον χαμό δύο αγαπημένων μορφών της τοπικής κοινωνίας.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας