Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Χέρι χέρι Γιάννης Μαργαρίτης και...

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Χέρι χέρι Γιάννης Μαργαρίτης και Γιώργος Χατζημάρκος σε μία ακόμη “μάχη”

|

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Μαργαρίτη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου.

Ο κ. Μαργαρίτης, επιχειρηματίας στον Τουρισμό και Έπαρχος Νάξου, Αμοργού Μικρών Κυκλάδων, ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας από θέσεις ευθύνης, με σημαντική ενασχόληση με τον τομέα του Τουρισμού αλλά και με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί για ακόμα μια θητεία με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Κάποιοι θεώρησαν ότι είναι απλώς ένα τυπικό όνομα ενός  αυτοδιοικητικού συνδυασμού.

Είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο.

Είναι ο στόχος, το όραμα και κυρίως η δέσμευση του Γιώργου Χατζημάρκου και όσων  το πιστέψαμε για να πάμε την Περιφέρειά μας και Μπροστά και Ψηλά.

Σε αυτή την προσπάθεια, συμμετέχω ως αιρετός και με συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης (Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Ακτοπλοΐας – Επικοινωνιών – Κρουαζιέρας και Εντεταλμένος σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Κυκλάδων) τα τελευταία 9 χρόνια.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους υπεράνω πολιτικών ή ακόμα και αυτοδιοικητικών επιλογών: σύμφωνα με την Eurostat, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ακόμα και εν μέσω πανδημίας παρουσίασε την μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.  Η σημερινή διοίκηση με σχέδιο και πρόγραμμα διασφάλισε πόρους-ρεκόρ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών σε όλα τα νησιά.

Ειδικότερα για τα νησιά μας Νάξο, Αμοργό, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειάς. 

Το έργο μας είναι ορατό και μετρήσιμο. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε το σχέδιο, την όρεξη και τη θέληση να συνεχίσουμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αναβάθμιση των βασικών υποδομών, την ποιότητα της δημόσιας παιδείας και υγείας, την τουριστική ανάπτυξη.

Να κάνουμε ακόμα καλύτερη την ποιότητα ζωής των χιλιάδων κατοίκων και των εκατομμυρίων επισκεπτών μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, θα δώσω για ακόμα μία φορά το «παρών» και θα είμαι υποψήφιος μαζί με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»

Με ευθύνη, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και με αληθινή αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και έκανα την οικογένειά μου. Κυρίως όμως με αίσθημα καθήκοντος απέναντι σε αυτά που μας παρέδωσαν οι γονείς και οι παππούδες μας με την ευχή να τα διατηρήσουμε και να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα.

Με ειλικρινείς ευχαριστίες για την πολύχρονη στήριξη που μου δίνετε, ζητώ ισχυρή και καθαρή εντολή για να διεκδικήσω αυτά που μας αξίζουν”.

Η δήλωση Χατζημάρκου 

Ο Γιώργος Χατζημάρκος σχολιάζοντας μέσω του προσωπικού του προφίλ στα social Media την εκ νέου συμπόρευση με τον Γιάννη Μαργαρίτη ανέφερε: “Συνεχίζουμε Γιάννη Μαργαρίτη 💪 
Στον αγώνα για αναβάθμιση της ζωής των νησιωτών που ξεκινήσαμε μαζί και δίνουμε καθημερινά με προφανή αποτελέσματα σε όλα τα νησιά μας.
Συνεχίζουμε Γιάννη, την μάχη της οικονομίας μας, που ανεβάσαμε στην πρώτη θέση σε ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις Περιφέρειες της Ευρώπης.
Ανθρωπος του Τουρισμού, με δράση και πορεία σε όλα τα συλλογικά όργανα, τοπικά και εθνικά, αλλά κυρίως αντανακλαστικά που έδωσαν προτάσεις και πρωτοβουλίες στις πιο δύσκολες στιγμές του κλάδου.
Δράσεις και πρωτοβουλίες που άνοιξαν δρόμους, έκτισαν βάσεις και έστειλαν το πιο ηχηρό, σοβαρό και υπεύθυνο μήνυμα : αυτό της Ανάτασης.
Της πορείας #mprosta ✌️

Βιογραφικό Ιωάννη Μαργαρίτη

O Γιάννης Μαργαρίτης είναι επιχειρηματίας Τουρισμού, Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης.

Γεννήθηκε το 1980. Κατάγεται από τη Νάξο, όπου ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, από πολύ μικρή ηλικία, στον τομέα του τουρισμού.

Ασχολείται με σεβασμό και μεράκι για την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.

Στηρίζει ηθικά αλλά και οικονομικά κάθε αξιόλογη δράση, που αφορά τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία.

Εκτελεί επίσης καθήκοντα ως:

  • Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (εκπρόσωπος των Κυκλάδων)
  • Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Έχει διατελέσει:

  • Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Συγκοινωνιών
  • Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού
  • Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου
  • Δημοτικός Σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αντιπρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Νάξου
  • Αντιπρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Πολυκρέτη, η οποία έχει να επιδείξει πλούσια πολιτιστική και εκπαιδευτική δράση και έχουν δύο παιδιά (Ιουλιανή – Μιχάλης).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΞ – Κυκλάδες: Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι Κατσαράς, Ηλιόπουλος

Δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων, ο Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξος) και ο Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνη) στη μάχη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ..

Γιάννης Αγγέλου – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αι.: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση και από την πρώτη στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παζάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκαταστήσει ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Σαντορίνη: Αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτώβρη από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Εφυγε ο “ξανθός” του Ελληνικού μπάσκετ, αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ. “Έφυγε” σε ηλικία 78 ετών ο “Ξανθός” της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης.

Cycladic Identity – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά

Ηδη υλοποιούνται εννέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων (την Αμοργό, την Ανδρο, την Δονούσα, την Ιο, την Κέα, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σίκινο)

Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον για 120.000 ασθενείς

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς

Aegean Airlines: «Aνοίγει φτερά» για το χειμερινό πρόγραμμα με νέους προορισμούς

Aegean Airlines Εννέα (9) νέα δρομολόγια και τρεις (3) νέες χώρες προστίθενται - Επτά (7) θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η Νίσυρος είναι πολλά παραπάνω από το ηφαίστειό της

Νίσυρος – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – είναι ένα υπέροχο “εργαστήρι” γεωλογίας και προσφέρει εικόνες και γνώσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης. Το νησί έχει και ενδιαφέρουσα μυθολογική… διάσταση, λίγο κλισέ, αλλά μας αρέσει!

Κέα – Δήμος: Παραδόθηκαν είδη που συγκεντρώηκαν για τους πληγέντες

Παραδόθηκαν τα είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι Κέας για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»

ΠΝΑι: Ακλόνητο φαβορί ο Χατζημάρκος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

SEAJETS – Διαγωνισμός:Ταξίδεψε και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός: Ταξίδεψε με τη SEAJETS και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Δικηγόροι: Ημέρα Αγιασμού για τη νέα …σεζόν

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησία

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν