Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - "Ανοιχτοί Ορίζοντες": Τι είδε η Χρύσα Καραγιάννη στη Νάξο...

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Τι είδε η Χρύσα Καραγιάννη στη Νάξο (photos)

|

Η υποψήφια περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Χρύσα Καραγιάννη  επισκέφθηκε – μετά τη Σαντορίνη – το νησί  της Νάξου.

Συνοδευόμενη από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου: Κώστα Απιδόπουλο, Λευτέρη Βερύκοκκο, Μαρία Γιάπαππα,  Βασίλη Θεωνά, Αλεξάνδρα Κατσώνη, Ζωή Τζαννίνη, Μιχάλη Φραγκίσκο και Παναγιώτη Ψυχογιό (από την Αμοργό) επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου όπου συνομίλησε με το προσωπικό και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου κ.  Δημήτρη Λιανό. Το βασικότερο πρόβλημα που προβάλλεται από την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είναι αυτό της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, καθώς και οι  καθυστερήσεις υλοποίησης  βασικών έργων υποδομής για το νησί όπως το φράγμα Τσικαλαριού – Ποταμιάς Νάξου και της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων. Παραμένουν ζητούμενα ο χωροταξικός σχεδιασμός και η ικανοποιητική στήριξη της πολιτικής προστασίας.

Στη συνέχεια η Χρύσα Καραγιάννη και οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου  επισκέφτηκαν την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, από τα μέλη του ΔΣ της οποίας άκουσαν σημαντικά αιτήματα, που η μη  επίλυση τους εντείνει την αγωνία για την επιβίωση των παραγωγών. Τα κυριότερα από αυτά αφορούν στην ακρίβεια που μαστίζει τον πρωτογενή τομέα (μεγάλο κόστος λιπασμάτων και ζωοτροφών, ανυπαρξία επιδότησης αγροτικών καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος), η οποία αφενός μετακυλά στα τοπικά  προϊόντα και αφετέρου οδηγεί σε μείωση της παραγωγής. Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες»  δεσμεύτηκαν ως προς τη στήριξη της Ένωσης στην προσπάθεια ικανοποίησης των άμεσων αιτημάτων των παραγωγών.

Αποκαλυπτική ήταν η συνομιλία με τον πρόεδρο του πολύ δραστήριου  Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής  Νάξου – Wild Life Protection Naxos κ. Γιάννη Ορφανό. Ο  Σύλλογος, ως σταθμός του ΑΡΧΕΛΩΝ,  διαθέτει  εγκαταστάσεις για την περίθαλψη τραυματισμένων / άρρωστων θαλάσσιων χελωνών και σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund (CPF) ίδρυσε το Δίκτυο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στις Κυκλάδες.

Παράλληλα παρέχει πρώτες βοήθειες στα άγρια πτηνά που ζουν ή διαχειμάζουν στην Ορεινή Νάξο ή χρησιμοποιούν τoυς υγρότοπους της παράκτιας Νάξου κατά τη μετανάστευσή τους.  Η στήριξη αυτού  και άλλων τέτοιων Συλλόγων  μέσα από προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας και η ενεργοποίηση υπηρεσιών / φορέων (όπως το Λιμεναρχείο και το Δασονομείο) με στόχο την υποστήριξη της δράσης τους για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, εντάσσεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο».

Συνάντηση είχαν τα μέλη του συνδυασμού και η επικεφαλής,  με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου –Κ.Υ. Νάξου,   κ. Καλίτσα  Φραγκίσκου. Παρά τις μεγάλες της προσπάθειες, σε συνέχεια του έργου του προηγούμενου διοικητή και μέλους του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες» κ. Απιδόπουλου,  το Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ βιώνει, όπως και όλες οι δομές υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υποστελέχωση.

Αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης καταγράφηκαν και από την επίσκεψη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας  στο νησί της Νάξου, που οδηγούν σε καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών.

Τέλος η Χρύσα Καραγιάννη  και τα μέλη του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίου» βρέθηκαν  με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου κ. Λεονάρδο Χατζηανδρέου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συνομίλησαν με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του (Δύναμη Αλλαγής) αλλά και πολλούς πολίτες της Νάξου, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση κοινών προθέσεων προσφοράς στα κοινά.

Η Χρύσα Καραγιάννη με το πέρας της επίσκεψης έκανε την παρακάτω δήλωση: « Τα προβλήματα των νησιών είναι κοινά. Η ακρίβεια και η υποστελέχωση βασικών δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και των δομών υγείας, υποβιβάζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Νάξου αλλά και όλων των νησιών.

Στόχος μας είναι η διεκδίκηση όλων όσων θα βάλουν τέρμα σε αυτή την  απαξίωση, που  παράλληλα με την ουσιαστική προστασία των δημόσιων πόρων (όπως το νερό) και χώρων (όπως ο αιγιαλός και οι παραλίες, οι περιοχές NATURA και οι υγρότοποι της Νάξου) θα  δώσουν στα νησιά μας την πραγματική προοπτική  ανάπτυξης που τους αξίζει». 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κορησσία

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κορησσία της Κέας... Ποιο είναι το πρόγραμμα

Εφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Βασιλικός

Ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Βάσει δεδομένων της UNESCO πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς.

Αμοργός: Συνεργασία του Δήμου με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (video)

Στην ΕΡΤ3 η συνεργασία Δήμου Αμοργού και Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης - Τι αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Πόπη Δεσποτίδη (video)

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος. 

Σαντορίνη: Dive In Action & Σύλλογος Εμπορείου προβάλλουν την ταινία “Μεσόγειος – Πολιορκημένη θάλασσα”

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Εμπορείου

European Young Chef Award 2023: Κέρδισε τις εντυπώσεις η ΠΝΑι με πιάτο που είχε άρωμα Μυκόνου

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών

Στις περιοχές Οία και Βλυχάδα την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου

Αυστρία: Σε δημοπρασία το τελευταίο κάστρο του Μότσαρτ

Το Schloss Stuppach έχει περάσει στην ιστορία για έναν από τους κορυφαίους της κλασσικής μουσικής

Attica Group: Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας

Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας με Attica Group, αξίας ενός δισ. - Για συντήρηση, εκσυγχρονισμό πλοίων και μελλοντικά νέες ναυπηγήσεις

Elite League: Δεύτερη σερί ήττα για τον ΑΟ Μυκόνου, επόμενη στάση Πανερυθραϊκός

«Κούρσεψε» η εντυπωσιακή Μεγαρίδα τη Μύκονο, νίκες για Πανιώνιο, Δόξα Λευκάδα…

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά