Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - ΠΝΑι: Κι επίσημα η "Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο"...

Εκλογές 2023 – ΠΝΑι: Κι επίσημα η “Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο” του Νικηφόρου Παπανικόλα

|

“.... Δημιουργούμε την Αυτοδιοικητική Παράταξη «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» γιατί πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας αξίζουν περισσότερα και επιδιώκουμε τη συμμετοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των πολιτών, των συλλόγων, των κοινωνικών κινήσεων και φορέων, των συνεταιριστικών οργανώσεων….”

Ποιος το λέει αυτό; Μα ο Νικηφόρος Παπανικόλας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου… Μέσω ανάρτησης στα social media αποκάλυψε το όνομα της παράταξης και έδωσε το τόνο της προεκλογικής περιόδου ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου…

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του 

«Η κοινή αγωνία και το ειλικρινές ενδιαφέρον πολλών νέων ανθρώπων με διάθεση και γνώσεις αλλά και μεγαλύτερων με εμπειρία από κάθε γωνιά του τόπου μας, γέννησε την πρωτοβουλία μας.

Μια πρωτοβουλία σύνθεσης ευρύτατων συμμαχιών πολιτών με προοδευτική, ολοκληρωμένη και περιφερειακή ατζέντα που θα διεκδικήσουμε την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας μας, με τις προϋποθέσεις που της αξίζουν και επιβάλλουν οι σύγχρονες συνθήκες.

Δημιουργούμε την Αυτοδιοικητική Παράταξη «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» γιατί πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας αξίζουν περισσότερα και επιδιώκουμε τη συμμετοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των πολιτών, των συλλόγων, των κοινωνικών κινήσεων και φορέων, των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Είναι συλλογική η απόφασή μας να υπηρετήσουμε τους πολίτες και τον τόπο μας, με αίσθημα ευθύνης για τις πράξεις μας. Για εμάς, η αυτοδιοίκηση είναι συμμετοχή, κοινωνική ευθύνη, διαφάνεια, δικαιοσύνη, ανάπτυξη, απολογισμός και λογοδοσία στους πολίτες και μόνο σε αυτούς.

Το κάθε νησί μπορεί να αποτελέσει μικρή κοιτίδα ανάπτυξης, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και να μετεξελιχθούν σε πυλώνες της απαραίτητης παραγωγικής ανασυγκρότησης την χώρας.

Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις και ανεβάζουμε ρυθμούς για να λύσουμε τα προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν. Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά.

Θα είμαστε κάθε μέρα υπό έλεγχο. Κάθε μέρα στο μικροσκόπιο της κριτικής.

Σε αυτή τη Νέα Εποχή, σας καλώ να πορευτούμε μαζί. Υπερήφανοι για τον τόπο μας, και αισιόδοξοι για το μέλλον μας.

Ας προσπαθήσουμε με βασικό κεφάλαιο τους ίδιους τους ανθρώπους!

Χωρίς αυτούς, κανείς δε μπορεί να πετύχει!

Ας μη λείψει κανείς από αυτή τη Νέα Εποχή!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ρουμανία δεν είναι μόνο ο Δράκουλας

Ανακαλύψτε μια άγνωστη, αυθεντική Ρουμανία: από τις οχυρωμένες σαξονικές πόλεις και τα πολύχρωμα μοναστήρια της Βουκοβίνας, μέχρι τους θρύλους της Τρανσυλβανίας και τα κάστρα των Καρπαθίων.

Πρεμιέρα του Δήμου Θήρας στην έκθεση Τουρισμού Arabian Travel Market 2025

Η Σαντορίνη κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών τουριστικών αγορών στο Ντουμπάι – Ενισχυμένη εξωστρέφεια και στρατηγικές επαφές

Κως – Λιμάνι: Οδηγός «πάρκαρε»… στη θάλασσα

Ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς η πτώση οχήματος στα βράχια – Άμεση η επέμβαση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής

Μητρόπολη Παροναξίας: Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ειρήνης και Εφραίμ

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Δαμαλά και τη Γαλήνη

Νάξος – Περιβάλλον και κοινωνία: Μία εβδομάδα δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενώνει δυνάμεις με πανεπιστήμια και οργανώσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τους καθαρισμούς ακτών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Amorgos Trail Challenge 2025: Η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά στην Αμοργό

Για 8η χρονιά, η Αμοργός υποδέχεται αθλητές και φίλους της φύσης σε μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος που αναδεικνύει τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τη φιλοξενία του νησιού

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Τήνος – Τριήμερο Πίστης και συγκίνησης: Προσκυνήματα, μνημόσυνο και ξωκλήσια γεμάτα χάρη

Από το Ιωβηλαίο στον Άγιο Ιωσήφ και το μνημόσυνο του Πάπα Φραγκίσκου έως την καρδιακή λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο στον Καράδο – Η Τήνος τίμησε την πίστη με σεμνότητα και ευλάβεια.

Πάρος: Πρόληψη και ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σύσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάρου

Νάξος: Αφιξη και παραμονή του “Elysium” στον Αγιο Προκόπιο

Μια μοναδική θαλάσσια εμπειρία πολυτέλειας, ευεξίας και εξερεύνησης αγκυροβολεί στη Νάξο, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και περιπέτειας στο νησί.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Δονούσα – Μια νησίδα μνήμης και ταυτότητας: Παρουσιάζεται το Ιστορικό Αρχείο του νησιού

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, ντοπιολαλιά και γενεαλογικά ίχνη συνθέτουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της Δονούσας, μέσα από ένα ψηφιακό αρχείο που τιμά το χθες και εμπνέει το αύριο.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;