Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - ΠΕ Νάξου: Διαδοχική συμμετοχή για Καπίρη - Σέργη

Εκλογές 2023 – ΠΕ Νάξου: Διαδοχική συμμετοχή για Καπίρη – Σέργη

|

“… Δεδομένου, ότι για εμάς, η προσωπική εκλογή δεν ήταν αυτοσκοπός και αντιλαμβανόμενοι ότι το διακύβευμα της προσπάθειάς μας πρέπει να είναι μια δυνατή «Νέα Εποχή», που ενωμένη και απερίσπαστη θα επιτελέσει το σημαντικό έργο, που της ανατέθηκε και θα αποδεικνύει λόγω και έργω την προοδευτική λειτουργία της, αποφασίσαμε να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα και ανεξάρτητα από το όνομα που θα βγει από την κληρωτίδα, να συμμετάσχουμε διαδοχικά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου...”.

Ο κύβος ερρίφθη… Μετά από πολύωρες συζητήσεις το βράδυ της Τρίτης (17/10), οι Μιχάλης – Νεκτάριος Καπίρης και Μιχάλης Σέργης πήραν την απόφαση για την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου από την 1η Ιανουαρίου 2024 για την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου και με την “Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο”

Οπως είναι γνωστό αμφότεροι είχαν συγκεντρώσει 1473 ψήφους στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, κι από τη στιγμή που έχουν ισοψηφία πάμε σε κλήρωση στο Πρωτοδικείο Σύρου. Οι δύο άνδρες επέλεξαν το δρόμο της σύνεσης, δεν μπήκαν στην λογικό της επανακαταμέτρησης των ψήφων και ήρθαν σε συμφωνία. Ναι μεν θα έχουμε κλήρωση (σ.σ. κάτι που αναμένεται να γίνει έως τα τέλη Οκτωβρίου) αλλά μόνο για το ποιος θα είναι πρώτος στη σειρά συμμετοχής τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κι αυτό γιατί αποφάσισαν να μοιράσουν τη θητεία. Από δύομιση χρόνια ο καθένας…

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν και οι δύο πρωταγωνιστές της ιδιαίτερης αυτής ιστορίας στα αυτοδιοικητικά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

“Το περασμένο καλοκαίρι αποδεχθήκαμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, το κάλεσμα του Νικηφόρου Παπανικόλα για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Εποχής», καθώς πρόκειται για μία αυτοδιοικητική προσπάθεια με τα χαρακτηριστικά τα οποία πρεσβεύουμε και οι ίδιοι, δηλαδή μία ομάδα με τεκμηριωμένες προτάσεις για το Νότιο Αιγαίο και δη για την περιοχή του Επαρχείου Νάξου, απαρτιζόμενη από ανιδιοτελείς προοδευτικούς ανθρώπους, έμπειρους και νέους.

Δεν το κρύβουμε ότι τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης των σταυρών στα ψηφοδέλτια της «Νέας Εποχής» και η ισοψηφία μας, προκάλεσε σκέψεις και συζητήσεις σε εμάς τους ίδιους και την παράταξή μας, για το αν θα έπρεπε να προκαλέσουμε επανακαταμέτρηση των σταυρών ή όχι, με τη σκέψη όχι στην «κατάληψη της καρέκλας» από τον ένα ή τον άλλο, αλλά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα έχει επικυρωθεί η πραγματική βούληση των εκλογέων.

Δεδομένου, ότι για εμάς, η προσωπική εκλογή δεν ήταν αυτοσκοπός και αντιλαμβανόμενοι ότι το διακύβευμα της προσπάθειάς μας πρέπει να είναι μια δυνατή «Νέα Εποχή», που ενωμένη και απερίσπαστη θα επιτελέσει το σημαντικό έργο, που της ανατέθηκε και θα αποδεικνύει λόγω και έργω την προοδευτική λειτουργία της, αποφασίσαμε να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα και ανεξάρτητα από το όνομα που θα βγει από την κληρωτίδα, να συμμετάσχουμε διαδοχικά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας, που μας τίμησαν με την ψήφο τους και υποσχόμαστε ότι, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των νησιωτών και ότι θα επιδιώξουμε με θάρρος και επιμονή, την υλοποίηση της προοδευτικής μας πρότασης για το Νότιο Αιγαίο.

Με συντροφικούς Χαιρετισμούς,

Καπίρης Μιχαήλ- Νεκτάριος                               Σέργης Μιχαήλ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.