Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επτακομματική βουλή, κερδίζει η ΝΔ και την...

Εκλογές 2023: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επτακομματική βουλή, κερδίζει η ΝΔ και την 4η έδρα στις Κυκλάδες

|

Tα σενάρια κατανομής των εδρών, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν επτακομματική Βουλή, παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά η «Καθημερινή». Το παρακάτω σενάριο ανακατανομής των εδρών με το νέο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, έγινε με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων μετρήσεων που δείχνουν πως η Ν.Δ. κινείται γύρω στο 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, το ΠΑΣΟΚ στο 12%, το ΚΚΕ στο 7%, η Ελληνική Λύση κάτω από το 4%, η Πλεύση Ελευθερίας εισέρχεται στη Βουλή με πάνω από 4%, που αγγίζει έως και το 4,5%, ενώ και η Νίκη καταγράφεται στο 3,5%. 

Πως θα γίνει η κατανομή; Η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές είναι εντυπωσιακές σε κάποιες περιφέρειες… Ακόμη και η ΝΔ χάνει έδρες εκεί που έχει το προβάδισμα λόγω της εμφάνισης των μικρότερων κομμάτων. Οπως βλέπετε άλλωστε και στο σχεδιάγραμμα που υπάρχει στα μέσα του άρθρου..

Ξεκινάμε από το Νότιο Αιγαίο που μας αφορά άμεσα με τη ΝΔ να κερδίζει δύο επιπλέον έδρες με τον ΣΥΡΙΖΑ να τις χάνει.. Αποτέλεσμα; Από τις 9 έδρες, οι οκτώ πάνε στη ΝΔ και η 9η στο ΠΑΣΟΚ (!!!) Κερδισμένοι οι Καφούρος – Υψηλάντης, χαμένοι οι Συρμαλένιος και Καραγιάννη.

Στις τετραεδρικές Κυκλάδες, η Ν.Δ. πάει από τις 3 στις 4 έδρες και έτσι εκλέγεται ακόμη ο Μάρκος Καφούρος. Την έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Νίκος Συρμαλένιος.

Στα Δωδεκάνησα των 5 εδρών, η Ν.Δ. κερδίζει μία έδρα και πάει στις 4 και έτσι εκλέγεται και πάλι ο Βασίλης Υψηλάντης. Τη μία έδρα που κερδίζει η Ν.Δ. χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ –η Χρύσα Καραγιάννη– ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Νικητιάδης παραμένει βουλευτής.

Στον Εβρο η Ν.Δ. αναμένεται να κερδίσει 2 επιπλέον έδρες και από 2 να βγάλει 4 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χάσει τη μία έδρα, ενώ την άλλη τη χάνει η Ελληνική Λύση. Βάσει της λίστας θα εκλεγούν επιπλέον οι Τάσος Δημοσχάκης και Ευαγγελία Κοσμίδου από τη Ν.Δ., ενώ την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ χάνει ο Μενέλαος Μαλτέζος.

Στην Καβάλα η Ν.Δ. από 3 αναμένεται να κερδίσει 4 έδρες, παίρνοντας το εισιτήριο για τη Βουλή μία ακόμη γυναίκα, η Αγγελική Δεληκάρη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο, καθώς την έδρα θα χάσει η Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης των 17 εδρών, η Ν.Δ. παραμένει στις 9, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία, άρα δεν εκλέγεται ο Γιάννης Αμανατίδης, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ παραμένουν στη μία, ενώ μία έδρα χάνει και η Ελληνική Λύση –αν παραμείνει ως έχει η λίστα δεν εκλέγεται ο Χρήστος Αμανατίδης– και κερδίζουν από μία η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας. Αξίζει να αναφερθεί πως στην Α΄ Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιοι και οι δύο πρόεδροι των κομμάτων Δημήτρης Νατσιός και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης, από τις 9 έδρες η Ν.Δ. χάνει μία και πέφτει από τις 4 στις 3. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα εκλεγεί βουλευτής ο Σάββας Αναστασιάδης. Και ο ΣΥΡΙΖΑ από 2 έδρες πέφτει στη μία και δεν εκλέγεται η Δώρα Αυγέρη. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση παραμένουν στη μία έδρα και οι δύο έδρες που χάθηκαν από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ πάνε στη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.

Στις Σέρρες των 5 εδρών η Ν.Δ. από 2 έδρες πάει στις 3 και εκλέγεται η Φωτεινή Αραμπατζή, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη μία έδρα όπως και η Ελληνική Λύση και χάνει την έδρα το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο Μιχάλης Τζελέπης.

Στην Πέλλα με τις 4 έδρες, η Ν.Δ. παραμένει στις 2, ο ΣΥΡΙΖΑ στη μία, το ΠΑΣΟΚ χάνει την έδρα και συγκεκριμένα η Ραχήλ Αλεξανδρίδου, την οποία κερδίζει η Νίκη.

Στην Ημαθία με τις 4 έδρες, η Ν.Δ. από 2 κερδίζει άλλες 2 τις οποίες χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. Ετσι εκλέγονται ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και η Στέλλα Αραμπατζή και χάνουν την έδρα ο Αγγελος Τόλκας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Κοτίδης από την Ελληνική Λύση.

Στην Πιερία επίσης με τις 4 έδρες, η Ν.Δ. παραμένει στις 3, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα που πήρε και συγκεκριμένα ο Σάκης Γκούνας, η οποία πάει στη Νίκη.

Στην τετραεδρική Κοζάνη η Ν.Δ. κερδίζει μία έδρα και εκλέγεται επιπλέον ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ παραμένουν στη μία και χάνει μία έδρα το ΚΚΕ και έτσι δεν εκλέγεται η Τίνα Κουζιάκη.

Στα Γιάννενα των 5 εδρών, η Ν.Δ. από μία έδρα βγάζει 3 και έτσι εκλέγονται η Μαρία Κεφάλα και ο Γιώργος Αμυράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα και από 2 πάει στη μία, την οποία χάνει ο Γιάννης Στέφος, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη μία έδρα, ενώ απώλεια έδρας έχει και το ΚΚΕ, καθώς δεν εκλέγεται ο Νίκος Εξαρχος.

Αμυράς
Αμυράς

Στη Λάρισα των 8 εδρών, η Ν.Δ. πάει στις 4 έδρες από 3 και εκλέγεται η Ρένα Καλαριώτου, άλλη μία γυναίκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 2 έδρες πάει στη μία και δεν εκλέγεται ο Γιάννης Καριπίδης, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ παραμένουν στη μία έδρα, ενώ χάνει μία έδρα ο Κυριάκος Βελόπουλος που πάει στη Νίκη.

Στα Τρίκαλα των 4 εδρών, η Ν.Δ. κερδίζει 2 επιπλέον έδρες και βγάζει 3 βουλευτές. Ετσι εκλέγονται επιπλέον ο Θανάσης Λιούτας και μία ακόμη γυναίκα, η Κατερίνα Παπακώστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη μία έδρα και τις δύο έδρες τις χάνουν το ΠΑΣΟΚ –ο Γεώργιος Οικονόμου– και το ΚΚΕ – ο Αχιλλέας Κανταρτζής.

Στην επίσης τετραεδρική Καρδίτσα η Ν.Δ. εκλέγει όλους τους βουλευτές, δύο παραπάνω από τον Μάιο. Ετσι εκλέγονται μία ακόμη γυναίκα, η Ασημίνα Σκόνδρα και ο Τέλης Σπανιάς. Τις δύο έδρες χάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και δεν εκλέγονται ο Νίκος Μιχαλάκης και ο Σωτήρης Παπαγεωργίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία των 7 εδρών, η Ν.Δ. πάει από τις 3 στις 4 έδρες και έτσι εκλέγεται ο πρώην υπουργός Σπήλιος Λιβανός. Την έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που από 2 πάει στη μία και έτσι δεν εκλέγεται ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κρατάνε τη μία έδρα.

Στην Αχαΐα των 9 εδρών, η Ν.Δ. παραμένει στις 3 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 3 πέφτει στις 2 και έτσι δεν παίρνει το εισιτήριο για τη Βουλή ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ κρατάνε τη μία έδρα, ενώ χάνει την έδρα η Ελληνική Λύση και από μία κερδίζουν η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Στη Φθιώτιδα των 4 εδρών, η Ν.Δ. θα βγάλει 3 έδρες από μία. Αρα εκλέγονται ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιώργος Κοτρωνιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη μία έδρα, ενώ τις δύο που πάνε στη Ν.Δ. τις χάνουν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και έτσι δεν εκλέγονται ο Νίκος Τσώνης και ο Κώστας Μπασδέκης αντίστοιχα.

Στην Εύβοια των 6 εδρών, η Ν.Δ. παραμένει στις 2 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ στη μία, ενώ μία έδρα φεύγει από την Ελληνική Λύση και πάει στην Πλεύση Ελευθερίας.

Στην Κορινθία των 4 εδρών, η Ν.Δ. από 2 πάει στις 3 έδρες, την οποία κερδίζει η Μαριλένα Σούκουλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη μία και το ΠΑΣΟΚ χάνει την έδρα που πήρε στις 21 Μαΐου, η οποία πήγε στη Ν.Δ. και έτσι δεν εκλέγεται η Κατερίνα Ταγαρά.

Στη Μεσσηνία των 5 εδρών, η Ν.Δ. κερδίζει δύο έδρες και πάει στις 4. Ετσι εκλέγονται ακόμη ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Περικλής Μαντάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει την έδρα του –εκλέγεται ο Αλέξης Χαρίτσης– ενώ τη μία έδρα του χάνει το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος, αλλά και το ΚΚΕ με τον Νίκο Κουτουμάνο που δεν εκλέγεται.

Τα Χανιά είναι ο μοναδικός νομός της Κρήτης που έχουμε μεταβολή. Η Ν.Δ. κερδίζει μία έδρα και φτάνει τις 3 και έτσι εκλέγεται βουλευτής ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει την έδρα και συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης, ενώ το ΚΚΕ δεν εκλέγει τελικά βουλευτή όπως συνέβη στις 21 Μαΐου.

Εκλογές 2023: O χάρτης της επτακομματικής Βουλής-1

Στην Αττική

Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχουμε παντού μεταβολές, με την ανακατανομή να επηρεάζει Αθήνα και Πειραιά.

Στην Α΄ Αθηνών από τις 13 έδρες η Ν.Δ. κερδίζει 6, μία λιγότερη από τις 21 Μαΐου. Ετσι δεν εκλέγεται βουλευτής η Φωτεινή Πιπιλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στις 3 έδρες, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση κρατάνε τη μία έδρα. Την έδρα που χάνει η Ν.Δ. την κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας.

Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, των 16 εδρών, η Ν.Δ. χάνει 2 και από τις 9 πέφτει στις 7. Ετσι δεν εκλέγονται βουλευτές η Αρια Αγάτσα και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στις 3 έδρες, κάτι που αφήνει εκτός τον Κώστα Ζαχαριάδη. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη μία έδρα, έτσι δεν εκλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ το ΚΚΕ κρατάει και τις 2 έδρες. Η Ελληνική Λύση παραμένει στη μία έδρα. Από μία έδρα εκλέγουν Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.

Στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, των 19 εδρών, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Ν.Δ. θα χάσει 2 έδρες και θα πέσει από τις 11 στις 9. Ετσι δεν εκλέγονται η Ιωάννα Γκελεστάθη και ο Τάσος Γαϊτάνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στις 4 έδρες, άρα δεν εκλέγονται οι Κ. Μαντζουράνης και Θ. Θεοχαρόπουλος. ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση παραμένουν στη μία έδρα, όπως και το ΚΚΕ στις 2. Τις δύο έδρες που χάνει η Ν.Δ. τις κερδίζουν η Νίκη και η Πλεύση.

Στα Δυτικά της Αθήνας των 12 εδρών, η Ν.Δ. παραμένει στις 5, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από τις 3 στις 2, άρα δεν εκλέγεται ο Γιάννης Δραγασάκης. Το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση κρατάνε την έδρα, το ΚΚΕ από τις 2 πέφτει στη μία, ενώ από μία έδρα κερδίζουν Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.

Στην Α΄ Πειραιώς των 5 εδρών, η Ν.Δ. πέφτει στις 2 έδρες και έτσι δεν εκλέγεται ο Νίκος Βλαχάκος. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κρατάνε την έδρα και τη μία που χάνει η Ν.Δ. την κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας.

Στη Β΄ Πειραιώς των 8 εδρών, η Ν.Δ. πάει στις 4, κάτι που σημαίνει πως ο Γιάννης Τραγάκης θα εκλεγεί για μία ακόμη φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα, που σημαίνει πως μένει εκτός ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ και το ΠΑΣΟΚ χάνει τη μία έδρα και δεν εκλέγεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης. ΚΚΕ και Ελληνική Λύση παραμένουν στη μία έδρα και τη μία που εκκρεμεί την κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας.

Στη Ανατολική Αττική των 12 εδρών, η Ν.Δ. θα πέσει κατά δύο και θα εκλέξει 5 βουλευτές. Ετσι δεν εκλέγονται η Βάσω Κόλλια και η Κατερίνα Κατσανδρή. O ΣΥΡΙΖΑ κρατάει και τις δύο έδρες που πήραν ο Γιώργος Καραμέρος και ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση κρατάνε τη μία έδρα. Οι δύο που χάνει η Ν.Δ. πάνε σε Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.

Τέλος, στη ∆υτική Αττική των 4 εδρών, η Ν.∆. κερδίζει µία έδρα και πάει στις 3 και εκλέγεται ο Βαγγέλης Λιάκος. Την έδρα την κερδίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν εκλέγεται ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ την κρατάει το ΚΚΕ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109