Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - Κατ. Ανδρούτσου - Κουτελιέρη: "Όποιος πιστεύει στο όραμά ...

Εκλογές 2023 – Κατ. Ανδρούτσου – Κουτελιέρη: “Όποιος πιστεύει στο όραμά του, το πραγματοποιεί!”

|

Η υποψηφιότητα της Κατερίνας Ανδρούτσου Κουτελιέρη με τον συνδυασμό #μπροστά το Νότιο Αιγαίο, του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους Ναξιώτες που την γνωρίζουν 18 χρόνια τώρα. Η ίδια πιστεύει πως ήρθε η ώρα να γίνει «ο δικός τους άνθρωπος», να σταθεί δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, τα γνωρίζει εξάλλου από πρώτο χέρι, και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη και την επίλυση πολλών ζητημάτων.

Η ιστορία της είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχίας που βασίζεται στην αποφασιστικότητα, την τόλμη, τη γνώση, το όραμα και φυσικά τη συστηματική δουλειά. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας ενώ παράλληλα σηματοδοτεί την άνθιση μίας νέας επιτυχημένης σταδιοδρομίας, με έδρα την Νάξο. Η Κατερίνα, μητέρα δύο παιδιών, με σπουδές marketing και Δημοσίων σχέσεων, υπήρξε για χρόνια στέλεχος στο τμήμα marketing μεγάλου εκδοτικού Οργανισμού. Από την 1η Απριλίου του 2005 ζει μόνιμα στη Νάξο. Η απόφασή της θα μπορούσε να είναι κι ένα χαρούμενο πρωταπριλιάτικο ψέμα που εξελίχθηκε σε μία μεγάλη αλήθεια ζωής!

«Η απόφασή μου να φύγω από την Αθήνα  αποδείχτηκε τελικά  μία «δυνατή επιλογή».  Στην Νάξο έκανα έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Γιώργο Κουτελιέρη,  απέκτησα οικογένεια , ήρεμη προσωπική ζωή, ενώ παράλληλα είχα  τη δυνατότητα να εξελίξω την καριέρα μου. Η Νάξος αποδείχθηκε η «ευλογία» της ζωής μου, και νοιώθω πως της οφείλω πολλά» μας λέει με συγκίνηση.

Ο οδηγός της ζωής της είναι και η σταθερή αξία της: «Όποιος πιστεύει στο όραμά του, το πραγματοποιεί!»

Με όπλα  τη διορατικότητα, την ευελιξία , τη δυνατότητα να «διαβάζει» τις ανάγκες της «επόμενης μέρας»  η Κατερίνα Ανδρούτσου Κουτελιέρη μέσα στα χρόνια κατάφερε να δώσει ένα  εξαιρετικό παράδειγμα επαγγελματικής επιτυχίας αλλά  και κοινωνικής προσφοράς. Στη διάρκεια των 18 χρόνων που ζει στην Νάξο  έγινε  ιδιοκτήτρια ομίλου Μέσων στον οποίο ανήκουν η καθημερινή εφημερίδα «Κυκλαδική» ο ιστότοπος www.kykladiki.gr και η περιοδική Έκδοση «Νήσος» (www.nisos.gr). Είναι Πρόεδρος στην Α & Κ Relations, Εταιρία Marketing & Δημοσίων Σχέσεων, ενώ από το 2020 είναι Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΚΙΝΗΜΑ, που σχεδιάζει και υλοποιεί  δράσεις με στόχο την επαναφορά της ισορροπίας στο  οικοσύστημα  των νησιών του Ν. Αιγαίου. Από το 2015 ως σήμερα συνεργάζεται εθελοντικά με τη «Νόστος» και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε πρόγραμμα το οποίο έχει ως αντικείμενο την εξεύρεση πόρων για τη βελτίωση της ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Τι χαρακτηρίζει την διαδρομή σου όλα αυτά τα χρόνια;

Η διαδρομή μου ακολούθησε σταθερή πορεία με πίστη στις αρχές και τις αξίες: Αγάπη και Φροντίδα για το Περιβάλλον, Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο, Σεβασμό στην Προσωπικότητα. Εχω ακούραστο συμπαραστάτη στην διαδρομή μου τον σύζυγό μου Γιώργο, αλλά και την αμέριστη κατανόηση και βοήθεια της μητέρας μου.

Γιατί επέλεξες το 2023 να είσαι υποψήφια;

Ως σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη και πολίτης με κοινωνική ευαισθησία γνωρίζω καλά, από πρώτο χέρι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι άνθρωποι που γεννηθήκαμε εδώ ή επιλέξαμε να ζούμε στο Νότιο Αιγαίο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά γιγαντώνονται. Δεν αρκεί η θεωρία, χρειαζόμαστε άμεσες ενέργειες, σωστές μελέτες με πρόβλεψη και κυρίως είναι επιτακτική η ανάγκη να αφήσουμε το «εγώ» και να γίνει οδηγός δράσης μας το «εμείς».

Οπότε;

Είμαι σίγουρη πως ήρθε η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα. Να γίνω αυτό που λένε  «ο δικός σας άνθρωπος», για να αντιμετωπίσουμε μαζί κάθε πρόβλημα και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα που κάνουμε για το μέλλον και την ευτυχία των παιδιών μας εδώ, στο Νότιο Αιγαίο. Γι αυτό αποφάσισα να συμμετάσχω στον συνδυασμό #μπροστά το Νότιο Αιγαίο, του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου, τον οποίο εκτιμώ βαθιά, τιμώ για την προσφορά, τη δράση, τις αρχές του και τον θεωρώ εγγύηση για τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Ως πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΚΙΝΗΜΑ δραστηριοποιείσαι από το 2020 με δράσεις που ως στόχο έχουν να επαναφέρουν την ισορροπία  στο  οικοσύστημα  των νησιών του Ν. Αιγαίου. Μίλησέ μας γι αυτήν την ιδιότητά σου.

Η απειλή της οικολογικής κρίσης με απασχολούσε χρόνια. Τώρα με τρομάζει. Το ενδεχόμενο ερημοποίησης των νησιών του Αιγαίου, που δεκάδες επιστήμονες επισημαίνουν κάποια χρόνια τώρα, με ανησυχούσε ιδιαίτερα ως πολίτη αλλά και ως μητέρα. Έτσι, μαζί με τέσσερις πολίτες που έχουμε κοινές συνισταμένες -ενδιαφέρονται κι εκείνοι για το περιβάλλον, ονειρεύονται ένα  καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας  και έχουν σπουδαία βιογραφικά- αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας. Η αποδοχή της ΑΜΚΕ ΚΙΝΗΜΑ ήταν καθολική. Η Εκκλησία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ευρωβουλευτές, η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς και επώνυμοι πολίτες είναι στο πλευρό μας. Αποδεικνύεται καθημερινά πως το όραμά μας είναι αναγκαίο να εξελιχθεί. Δυστυχώς, τα απρόβλεπτα  ακραία καιρικά φαινόμενα αποδεικνύουν κάθε μέρα πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε πρόγραμμα δράσης, αλλά και πρόβλεψη. Ίσως κάποιοι σκεφτούν πως όλα αυτά είναι δύσκολα. Σίγουρα είναι! Ωστόσο μόνο τα δύσκολα προβλήματα μας ενεργοποιούν, δίνουν νόημα στην δράση μας, κι αποδεικνύουν πως έχουμε αξίες κι αγάπη για τον Άνθρωπο και το Μέλλον μας. Το όραμά μας αξίζει! Το πιστεύουμε και παλεύουμε για την πραγματοποίησή του.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φλωρεντία: Κηρύσσει πόλεμο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Φλωρεντία κηρύσσει πόλεμο στις μισθώσεις τύπου Airbnb - Η εξάπλωσή τους στο κέντρο της πόλης έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα ενοίκια

ΕΑΣ Νάξου: Χορός, μουσική, φαγητό με γεύσεις της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ (video)

Η γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο «Action Σαββατοκύριακο»! (video)

ΔΕΗ: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση ΔΕΗ δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο

ΔΕΗ: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση επί 24ώρου βάσεως - Δείτε τους τρόπους

Γαλαξίας: Η μαύρη τρύπα στο κέντρο μεταβάλλει τον χωροχρόνο

Εντυπωσιακή ανακάλυψη που ανοίγει νέο κεφάλαιο στην κοσμολογία - Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη;

National League 1: Ντέρμπι απόψε (02/12) με τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia να υποδέχεται τον ΟΦΗ (video)

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia εναντίον ΟΦΗ στο κλειστό Γυμναστήριο "Δημήτρης Περιστεράκης".... Τι ώρα το τζάμπολ

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: Κυριακή (03/12) ψηφίζουν για νέο διοικητικό συμβούλιο

Εκλογές στο Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου.. Πότε και που... Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Τι έκανε ο Φίλιππος Φόρτωμας στην Πάρο;

Επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα στην Τήνο με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα

Γ. Βρούτσης: “Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας, η καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων”

Στα 40 τα Πορίσματα που ολοκλήρωσε η ΕΠΑΘΛΑ εντός του 2023 περί πιθανής χειραγώγησης αγώνων και 9 εκείνα που προχώρησαν για περαιτέρω διερεύνηση - Έρχονται ποινικές διώξεις

SOS: Απομακρύνετε τα παιδιά από τις … ειδήσεις

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει με τον δικό του τρόπο τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε εντός κι εκτός συνόρων. Γιατί συμφωνεί με τον Μητσοτάκη, τι λέει για τον Αυτιά και τη Δέσποινα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Η ιστορική φανέλα του 2015 στα χέρια του Γιάννη Βρούτση

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ, Βασίλης Φλεριανός πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση μία φανέλα... Τι συμβολίζει

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά