Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - Κατ. Ανδρούτσου - Κουτελιέρη: "Όποιος πιστεύει στο όραμά ...

Εκλογές 2023 – Κατ. Ανδρούτσου – Κουτελιέρη: “Όποιος πιστεύει στο όραμά του, το πραγματοποιεί!”

|

Η υποψηφιότητα της Κατερίνας Ανδρούτσου Κουτελιέρη με τον συνδυασμό #μπροστά το Νότιο Αιγαίο, του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους Ναξιώτες που την γνωρίζουν 18 χρόνια τώρα. Η ίδια πιστεύει πως ήρθε η ώρα να γίνει «ο δικός τους άνθρωπος», να σταθεί δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, τα γνωρίζει εξάλλου από πρώτο χέρι, και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη και την επίλυση πολλών ζητημάτων.

Η ιστορία της είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχίας που βασίζεται στην αποφασιστικότητα, την τόλμη, τη γνώση, το όραμα και φυσικά τη συστηματική δουλειά. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας ενώ παράλληλα σηματοδοτεί την άνθιση μίας νέας επιτυχημένης σταδιοδρομίας, με έδρα την Νάξο. Η Κατερίνα, μητέρα δύο παιδιών, με σπουδές marketing και Δημοσίων σχέσεων, υπήρξε για χρόνια στέλεχος στο τμήμα marketing μεγάλου εκδοτικού Οργανισμού. Από την 1η Απριλίου του 2005 ζει μόνιμα στη Νάξο. Η απόφασή της θα μπορούσε να είναι κι ένα χαρούμενο πρωταπριλιάτικο ψέμα που εξελίχθηκε σε μία μεγάλη αλήθεια ζωής!

«Η απόφασή μου να φύγω από την Αθήνα  αποδείχτηκε τελικά  μία «δυνατή επιλογή».  Στην Νάξο έκανα έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Γιώργο Κουτελιέρη,  απέκτησα οικογένεια , ήρεμη προσωπική ζωή, ενώ παράλληλα είχα  τη δυνατότητα να εξελίξω την καριέρα μου. Η Νάξος αποδείχθηκε η «ευλογία» της ζωής μου, και νοιώθω πως της οφείλω πολλά» μας λέει με συγκίνηση.

Ο οδηγός της ζωής της είναι και η σταθερή αξία της: «Όποιος πιστεύει στο όραμά του, το πραγματοποιεί!»

Με όπλα  τη διορατικότητα, την ευελιξία , τη δυνατότητα να «διαβάζει» τις ανάγκες της «επόμενης μέρας»  η Κατερίνα Ανδρούτσου Κουτελιέρη μέσα στα χρόνια κατάφερε να δώσει ένα  εξαιρετικό παράδειγμα επαγγελματικής επιτυχίας αλλά  και κοινωνικής προσφοράς. Στη διάρκεια των 18 χρόνων που ζει στην Νάξο  έγινε  ιδιοκτήτρια ομίλου Μέσων στον οποίο ανήκουν η καθημερινή εφημερίδα «Κυκλαδική» ο ιστότοπος www.kykladiki.gr και η περιοδική Έκδοση «Νήσος» (www.nisos.gr). Είναι Πρόεδρος στην Α & Κ Relations, Εταιρία Marketing & Δημοσίων Σχέσεων, ενώ από το 2020 είναι Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΚΙΝΗΜΑ, που σχεδιάζει και υλοποιεί  δράσεις με στόχο την επαναφορά της ισορροπίας στο  οικοσύστημα  των νησιών του Ν. Αιγαίου. Από το 2015 ως σήμερα συνεργάζεται εθελοντικά με τη «Νόστος» και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε πρόγραμμα το οποίο έχει ως αντικείμενο την εξεύρεση πόρων για τη βελτίωση της ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Τι χαρακτηρίζει την διαδρομή σου όλα αυτά τα χρόνια;

Η διαδρομή μου ακολούθησε σταθερή πορεία με πίστη στις αρχές και τις αξίες: Αγάπη και Φροντίδα για το Περιβάλλον, Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο, Σεβασμό στην Προσωπικότητα. Εχω ακούραστο συμπαραστάτη στην διαδρομή μου τον σύζυγό μου Γιώργο, αλλά και την αμέριστη κατανόηση και βοήθεια της μητέρας μου.

Γιατί επέλεξες το 2023 να είσαι υποψήφια;

Ως σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη και πολίτης με κοινωνική ευαισθησία γνωρίζω καλά, από πρώτο χέρι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι άνθρωποι που γεννηθήκαμε εδώ ή επιλέξαμε να ζούμε στο Νότιο Αιγαίο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά γιγαντώνονται. Δεν αρκεί η θεωρία, χρειαζόμαστε άμεσες ενέργειες, σωστές μελέτες με πρόβλεψη και κυρίως είναι επιτακτική η ανάγκη να αφήσουμε το «εγώ» και να γίνει οδηγός δράσης μας το «εμείς».

Οπότε;

Είμαι σίγουρη πως ήρθε η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα. Να γίνω αυτό που λένε  «ο δικός σας άνθρωπος», για να αντιμετωπίσουμε μαζί κάθε πρόβλημα και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα που κάνουμε για το μέλλον και την ευτυχία των παιδιών μας εδώ, στο Νότιο Αιγαίο. Γι αυτό αποφάσισα να συμμετάσχω στον συνδυασμό #μπροστά το Νότιο Αιγαίο, του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου, τον οποίο εκτιμώ βαθιά, τιμώ για την προσφορά, τη δράση, τις αρχές του και τον θεωρώ εγγύηση για τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Ως πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΚΙΝΗΜΑ δραστηριοποιείσαι από το 2020 με δράσεις που ως στόχο έχουν να επαναφέρουν την ισορροπία  στο  οικοσύστημα  των νησιών του Ν. Αιγαίου. Μίλησέ μας γι αυτήν την ιδιότητά σου.

Η απειλή της οικολογικής κρίσης με απασχολούσε χρόνια. Τώρα με τρομάζει. Το ενδεχόμενο ερημοποίησης των νησιών του Αιγαίου, που δεκάδες επιστήμονες επισημαίνουν κάποια χρόνια τώρα, με ανησυχούσε ιδιαίτερα ως πολίτη αλλά και ως μητέρα. Έτσι, μαζί με τέσσερις πολίτες που έχουμε κοινές συνισταμένες -ενδιαφέρονται κι εκείνοι για το περιβάλλον, ονειρεύονται ένα  καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας  και έχουν σπουδαία βιογραφικά- αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας. Η αποδοχή της ΑΜΚΕ ΚΙΝΗΜΑ ήταν καθολική. Η Εκκλησία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ευρωβουλευτές, η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς και επώνυμοι πολίτες είναι στο πλευρό μας. Αποδεικνύεται καθημερινά πως το όραμά μας είναι αναγκαίο να εξελιχθεί. Δυστυχώς, τα απρόβλεπτα  ακραία καιρικά φαινόμενα αποδεικνύουν κάθε μέρα πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε πρόγραμμα δράσης, αλλά και πρόβλεψη. Ίσως κάποιοι σκεφτούν πως όλα αυτά είναι δύσκολα. Σίγουρα είναι! Ωστόσο μόνο τα δύσκολα προβλήματα μας ενεργοποιούν, δίνουν νόημα στην δράση μας, κι αποδεικνύουν πως έχουμε αξίες κι αγάπη για τον Άνθρωπο και το Μέλλον μας. Το όραμά μας αξίζει! Το πιστεύουμε και παλεύουμε για την πραγματοποίησή του.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η “φωλιά” του Φασιανού στην Κέα: Εκεί όπου το κυκλαδικό φως γίνεται τέχνη

Το σπίτι-ατελιέ του σπουδαίου Αλέκου Φασιανού στην Ιουλίδα της Κέας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προσκαλεί μας να γνωρίσουμε την ψυχή του καλλιτέχνη μέσα από τους χώρους του.

FPT Πάρος 2025: Ο Lennart Neubauer κυρίαρχος στο Freestyle και ετοιμάζεται για το επόμενο τρόπαιο

Η Πάρος φιλοξένησε έναν αξέχαστο σταθμό του Freestyle Pro Tour με ένταση, δημιουργικότητα και ανατροπές — νικητής της διοργάνωσης ο Lennart Neubauer, αλλά ο Ιταλός Jacopo Testa επικράτησε στο εντυπωσιακό Game of Surf

Πνιγμοί στην Ελλάδα: Η σιωπηλή τραγωδία του καλοκαιριού

Κάθε καλοκαίρι, εκατοντάδες ζωές χάνονται στη θάλασσα. Ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε θανατηφόρους πνιγμούς

Σερίφου υπόθεση: Στο επίκεντρο Υπουργείου Ναυτιλίας οι λιμενικές ανάγκες του νησιού

Ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης έθεσε στον Β. Κικίλια το ζήτημα στέγασης του Λιμεναρχείου, τη δημιουργία κατοικιών για τους λιμενικούς και την ανακατασκευή του αναψυκτηρίου

Κατερίνα Γιαννακά: «Δεν αποχωριζόμαστε τους Κούρους, είναι η ψυχή της Νάξου»

Ηχηρή απάντηση της Κατερίνας Γιαννακά στις απόψεις του κ. Καρνέζη για τη μεταφορά των Κούρων – «Οι Ναξιώτες δεν βλέπουν τα μνημεία ως τουρίστες, αλλά ως ζωντανά κομμάτια της καθημερινότητάς τους»

Με 168 ομάδες και 340 αγώνες το Stoiximan AegeanBall Festival «έγραψε ιστορία» στη Σύρο!

Η Πλατεία Μιαούλη μετατράπηκε για 7η χρονιά στον απόλυτο μπασκετικό προορισμό

Σοβαρό περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε κομμωτήριο στη Φολέγανδρο (video)

25χρονος άνδρας προέβη σε αδιανόητες πράξεις εντός καταστήματος – Συνελήφθη από τις αρχές μετά από καταγγελία (video)

Καλόγηρος Νάξου: Παραδοσιακή συνταγή με μοσχάρι, μελιτζάνα και τυριά Πιτταρά

Ο Ναξιώτης chef Δημήτρης Παπαδόπουλος μας αποκαλύπτει το μυστικό ενός εκλεκτού πιάτου με άρωμα Νάξου

Νάξος – Karagoutis Training Camp: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πάνω από 70 παιδιά στο κλειστό γυμναστήριο

Μεγάλη συμμετοχή, καθημερινές προπονήσεις και εξαιρετικό κλίμα στο αναπτυξιακό καμπ μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια 8–16 ετών

Tinos Cup 2025: Παιδιά, πάθος και ρεκόρ συμμετοχών!

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και νέες προσθήκες, το 13ο τουρνουά ανέδειξε την Τήνο σε πυλώνα αθλητικής και πολιτιστικής εξωστρέφειας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Η κυρία Στέλλα της Νάξου: Η ζωντανή κλωστή της μνήμης και του Μικρασιατικού πολιτισμού

Στην ήσυχη διασταύρωση Καππαδοκίας και Μικρασιατών Προσφύγων, η Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου κρατά ανοιχτή τη γυάλινη πόρτα της ζωής, της μνήμης και της τέχνης

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας