Ο Δήμος Πάτμου ανέθεσε την υπηρεσία της τεχνικής και διοικητικής υποστήριξής του στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρικάλων, για τη διάνοιξη γεωτρήσεων στο νησί. Σημειώνεται ότι από πέρυσι έχει χορηγηθεί άδεια στον Δήμο Πάτμου για τη διάνοιξη 18 γεωτρήσεων στην Πάτμο για υδρευτική χρήση.
Σε επιστολή του, ο Δήμος Πάτμου αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της τελευταίας τουριστικής περιόδου διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση των οικισμών Κάμπου και Γροίκου, λόγω της παρατεταμένης περιόδου ανομβρίας που προηγήθηκε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία χρήσης νερού από το φράγμα που βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι Γερανού, καθώς και της ελαχιστοποίησης της υδροδότησης του νησιού από υδροφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται στην επιστολή, κρίνεται απολύτως επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου από τον Δήμο Πάτμου, δεδομένου ότι οι γεωτρήσεις αποτελούν σημαντική πηγή πόσιμου νερού για τις προαναφερθείσες περιοχές και ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν η ζήτηση σε πόσιμο νερό αυξάνεται κατακόρυφα, δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες, με δυσάρεστες συνέπειες στην καθημερινότητα τόσο των κατοίκων, του όσο και των επισκεπτών του, καθώς και στην γενικότερη τουριστική ανάπτυξή του.
Συνεπώς, μέσω της υλοποίησης του έργου, ο Δήμος Πάτμου στοχεύει να ικανοποιήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού σε πόσιμο νερό, αλλά και να εξασφαλιστεί ταυτόχρονα η συνεχής και χωρίς διακοπές παροχή του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δηλαδή και κατά τη θερινή περίοδο αιχμής της ζήτησης του κοινωνικού αυτού αγαθού.
Η τεχνική ανεπάρκεια των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Πάτμου αποτέλεσε τον κύριο ανασταλτικό παράγοντα για την εκτέλεση του έργου διάνοιξης γεωτρήσεων, παρόλο που για τον σκοπό αυτό υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, η οποία και παραμένει σε ισχύ, με αποτέλεσμα το ακριτικό νησί της Πάτμου να βρίσκεται σήμερα στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε πόσιμο νερό, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του.
Με πληροφορίες από τη σελίδα tornosnews.gr