Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΔΕΔΔΗΕ: Εκπέμπει SOS, πρόβλημα σε αρκετά νησιά με την ηλεκτροδότηση

ΔΕΔΔΗΕ: Εκπέμπει SOS, πρόβλημα σε αρκετά νησιά με την ηλεκτροδότηση

|

Εκτός λειτουργίας βγαίνουν η μία μετά την άλλη οι μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, μεγεθύνοντας τα προβλήματα επάρκειας που εμφανίζονται τους θερινούς μήνες από την αυξημένη ζήτηση λόγω του τουρισμού. Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ κάνουν αγώνα δρόμου για να εγκαταστήσουν νέες μονάδες (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) ή να μεταφέρουν από νησί σε νησί υφιστάμενες, με τον προγραμματισμό να αλλάζει κάθε τόσο καθώς προκύπτουν έκτακτες ανάγκες λόγω ανεπανόρθωτων βλαβών στις καταπονημένες ντιζελοκίνητες μονάδες παραγωγής.

Οι αυτόνομοι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ στην πλειονότητά τους έχουν εγκατασταθεί στα μη διασυνδεδεμένα νησιά από τις προηγούμενες δεκαετίες και είναι παλιάς τεχνολογίας, με αποτέλεσμα η επιδιόρθωση βλαβών είτε να απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα είτε να είναι και αδύνατη λόγω μη διαθέσιμων ανταλλακτικών στην αγορά.

Ενδεικτική του προβλήματος είναι η περίπτωση των τριών μονάδων στο Αγαθονήσι και τα Αντικύθηρα, όπως περιγράφεται σε επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΡΑΕ στο πλαίσιο αιτήματος της εταιρείας για αντικατάστασή τους με νέες αεριοστροβιλικές μονάδες. «Λόγω παλαιότητας (κατασκευής 25ετίας και έναρξη λειτουργίας στους ΤΣΠ Αγαθονησίου και Αντικυθήρων το 2022) τόσο οι κινητήρες όσο και ο κυριότερος εξοπλισμός, όπως αντλίες πετρελαίου, αντλίες νερού κ.λπ., έχουν καταστεί παρωχημένοι και δεν κατασκευάζονται πλέον καινούργια ανταλλακτικά γι’ αυτού του τύπου τις μονάδες. Ουσιαστικά είναι κινητήρες που χρησιμοποιούνταν στα φορτηγά οχήματα. Συνεπώς, λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας για τους περιβαλλοντικούς ρύπους έπαψε η κατασκευή τους αλλά και η υποστήριξη σε ανταλλακτικά», αναφέρει η ΔΕΗ και προτείνει την αντικατάσταση των τριών μονάδων με νέες ισχύος 100-130 KW έναντι ενός συνολικού κόστους υπολογιζόμενου στις 165.000 ευρώ/σταθμό, προκειμένου να μην κινδυνέψει η επάρκεια των δύο νησιών.

Από τον Μάρτιο του 2022 η ΔΕΗ έχει υποβάλει στη ΡΑΕ αίτημα ανάκλησης της άδειας παραγωγής της μονάδας του ΑΗΣ Σορωνής στη Ρόδο ισχύος 12,28 MW, η οποία λόγω βλάβης σταμάτησε να λειτουργεί από τον Μάιο του 2021. «Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δεν συνίσταται η επαναλειτουργία της καθώς η εξέλιξη ρωγμών δεν θα είναι ορατή για την έγκαιρη κράτηση της μονάδας και την αποφυγή πιθανού ατυχήματος, και η επισκευή θεωρείται ανέφικτη», αναφέρει η ΔΕΗ, η οποία αιτήθηκε ενίσχυση του συστήματος της Ρόδου για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2023 με νέα ισχύ 18 MW.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν το καλοκαίρι λόγω δυσκολίας επιδιόρθωσης των βλαβών και οι μονάδες του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων στην Κρήτη. Επειτα από αίτημα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, η ΡΑΕ ενέκρινε την εγκατάσταση νέων αεριοστροβιλικών μονάδων ισχύος 30 MW για τη διασφάλιση της επάρκειας του νησιού το καλοκαίρι. Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη θα εγκατασταθούν στις 12 Ιουλίου στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου λόγω έλλειψης χώρου στα Λινοπεράματα.

Η διαχείριση των αναγκών σε πρόσθετη ισχύ το καλοκαίρι στα νησιά είναι μια πολύπλοκη άσκηση για τις αρμόδιες αρχές. Για παράδειγμα, από τα δύο Η.Ζ. που προοριζόταν για την Αστυπάλαια προκειμένου να καλύψουν έλλειμμα ισχύος από το 2024 και μετά, το ένα μεταφέρθηκε στη Γαύδο για το καλοκαίρι του 2022, αλλά αποφασίστηκε βάσει του προγραμματισμού του ΔΕΔΔΗΕ να παραμείνει εκεί μέχρι το 2028 για τη διασφάλιση της επάρκειας του νησιού.

Το δεύτερο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ προς τη ΔΕΗ, υπάρχει ενδεχόμενο να μεταφερθεί στη Μεγίστη το φετινό καλοκαίρι για να καλύψει το έλλειμμα του εκεί συστήματος. Κατόπιν αυτού η ΔΕΗ κλήθηκε να προχωρήσει στην προμήθεια δύο νέων μονάδων ισχύος 0,4 MW για την ενίσχυση του συστήματος της Αστυπάλαιας. Το τεχνικό κομμάτι είναι η μία πτυχή του ζητήματος επάρκειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Το άλλο είναι το οικονομικό, το οποίο αυξάνεται όσο καταρρέουν οι μονάδες της ΔΕΗ, προσθέτοντας κόστη για τους καταναλωτές, τα οποία πληρώνονται ως χρεώσεις ΥΚΩ μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2023, σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΔΔΗΕ, στα μη διασυνδεδεμένα νησιά για την επταετία 2023-2029, που τέθηκε από τη ΡΑΕ σε δημόσια διαβούλευση, η ΔΕΗ θα προσθέσει νέα ισχύ 134 MW (συμπεριλαμβανομένων των 30 MW της Κρήτης), ενώ θα μεταφέρει υφιστάμενες μονάδες συνολικής ισχύος 15 MW. Eλλειμμα ισχύος, το οποίο θα καλυφθεί με Η.Ζ., το θέρος του 2023 εμφανίζουν η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Σάμος, η Λέσβος, η Χίος, η Κάρπαθος, η Λήμνος, η Μήλος, η Ικαρία, η Κύθνος και η Μεγίστη. Η κάλυψη του ελλείμματος με ενοικίαση της απαραίτητης ισχύος υπολογίζεται από τον ΔΕΔΔΗΕ στις 93.000 ευρώ/ΜW για την περίοδο ενοικίασης κάθε έτος και το κόστος μετεγκατάστασης Η.Ζ. από άλλο σταθμό σε 150.000 ευρώ/MW. Tέλος στα προβλήματα επάρκειας των νησιών τους θερινούς μήνες θα βάλει η σταδιακή ολοκλήρωση των διασυνδέσεων με το ηπειρωτικό σύστημα το διάστημα 2027-2030.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Καθημερινή”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Νάξο το νέο ερευνητικό έργο του ΕΜΠ για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων

Με τη χρηματοδότηση του Horizon και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ξεκινά πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών για την ενίσχυση της υδατικής επάρκειας

Γ. Πολυχρονάκος: “Να βγάλουμε τους νησιωτικούς δήμους από το σημερινό αδιέξοδο”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε προτάσεις και δεσμεύσεις για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη

Κ. Μονογυιού: 40.000.000 € για την αποπληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ουσιαστική στήριξη στους νησιώτες μας

Κατά το έτος 2024, καταβλήθηκε συνολικά το ποσό των 68.000.000 ευρώ για όλες τις μορφές του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στη Σαντορίνη: Τρία σχολεία στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Ο Δήμος Θήρας επενδύει σε σύγχρονες εκπαιδευτικές συνθήκες με έργα συντήρησης, αναβάθμισης και συνεργασία με την κεντρική πολιτεία

Ν. Πιτταράς: «Η βιωσιμότητα της Νάξου περνά από τη συνεργασία τουρισμού και πρωτογενή τομέα» (video)

Ο ιδιοκτήτης του Τυροκομείου Πιτταράς συγκίνησε με την αυθεντική του παρέμβαση στη 1η Συνάντηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Νάξου

Στοίχημα – Βραζιλία: Μάχη ουραγών με την ισοπαλία να έχει το πρώτο λόγο

Παϊσαντού - Κρισιούμα: Μάχη ουραγών με τριπλασιασμό και ο πρώτος λόγος η ισοπαλία...

Νάξος ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, το μήνυμα του Γιάννη Μαργαρίτη

Ο Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων τονίζει την ανάγκη για ποιοτικό τουρισμό, σεβασμό στο περιβάλλον και ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας στο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σίφνος: “Με τα Χέρια και την Καρδιά”, δομεί το μέλλον με πέτρα και συμμετοχή (αφίσα)

Συμμετοχικό εργοτάξιο, παραδοσιακή ξερολιθική τέχνη, νεανική μαθητεία και κοινότητα χτίζουν μαζί τα νέα υδροφράγματα του νησιού – μια εμπειρία που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας