Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοCosmote History: Προβάλλει τα "πράσινα" και "έξυπνα" νησιά στο Νότιο Αιγαίο,...

Cosmote History: Προβάλλει τα “πράσινα” και “έξυπνα” νησιά στο Νότιο Αιγαίο, ανάμεσά τους και η Σύρος

|

Τα επιτυχημένα επιχειρησιακά πράσινα μοντέλα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στα νησιά Ρόδο, Αστυπάλαια, Σύρο, Χάλκη  και Τήλο, προσελκύοντας κολοσσούς των νέων τεχνολογιών και των επιχειρήσεων, παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται από το COSMOTE HISTORY, σήμερα, 22 Aπριλίου 2024, Ημέρα της Γης, στις 22:00, ενώ διαθέσιμο θα είναι για τους τηλεθεατές και μετά την προβολή του στην πλατφόρμα της COSMOTE TV κατά παραγγελία (on demand).

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου, με τίτλο «Πράσινα & Έξυπνα Νησιά στο Νότιο Αιγαίο» επικεντρώνεται στις σημαντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες που προωθούν την πράσινη ανάπτυξη σε κρίσιμους τομείς, όπως  η ενέργεια, οι μεταφορές, η ανακύκλωση και τον βιώσιμο τουρισμό του αύριο.

  • Η Αστυπάλαια με το project “Smart & Sustainable Island”, αποτέλεσμα της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, στοχεύει στη μετατροπή της στο πρώτο ενεργειακά «έξυπνο» και πράσινο νησί στη Μεσόγειο. Μέχρι το 2030, το νησί θα πετύχει τον στόχο της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές. Ήδη λειτουργεί στην Ελλάδα η πρωτοποριακή υπηρεσία ηλεκτρικής μετακίνησης κατά παραγγελία (e-mobility on demand) “Astybus”, από το νησί της Αστυπάλαιας, την οποία υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Κ2».
  • Η Τήλος  «διδάσκει» ένα νέο υπόδειγμα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Το πιλοτικό πρόγραμμα Tilos Just Go Zero  που υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Τήλου, της εταιρείας POLYGREEN και του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου (του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) έχει μετατρέψει την Τήλο στο πρώτο νησί παγκοσμίως μηδενικών αποβλήτων.
  • Η Χάλκη, το πρώτο Greco island της χώρας, μετατρέπεται σε πρότυπο νησί ενεργειακής μετάβασης. Ο στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας, που ήταν η μετατροπή του νησιού της Χάλκης σε τόπο μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, έχει ήδη επιτευχθεί.
  •  Η Ρόδος γίνεται το πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα ολιστικού μετασχηματισμού ενός τουριστικού προορισμού, με στόχο τη μακροπρόθεσμη ευημερία των κατοίκων, του φυσικού περιβάλλοντος, και της τοπικής οικονομίας, με όρους βιωσιμότητας. Το “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination, είναι μία στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI και του Ιδρύματος TUI Care Foundation, που ενώνουν τις δυνάμεις τους παράλληλα με την κινητοποίηση και συμμετοχή τοπικών, εθνικών και παγκοσμίων φορέων και οργανισμών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  •  Η Σύρος, εντάσσεται στην πράσινη ανάπτυξη με το δυναμικό και σύγχρονο οικοσύστημα Κέντρο Καινοτομίας  “Aegean Neorion Innovation Center” (ANIC) που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στην Ερμούπολη της Σύρου και αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου ONEX και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως ιδρυτές και της CISCO ως τεχνολογικού παρόχου, την COSMOTE ως στρατηγικού συνεργάτη και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως εκπαιδευτικού εταίρου. Το ANIC στηριζόμενο στους πέντε πυλώνες, Κοινωνία – Τεχνολογία – Εκπαίδευση – Υγεία – Περιβάλλον στοχεύει στην ανθρώπινη ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής.

Συντελεστές

  • Παραγωγή: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Σενάριο-Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
  • Επιμέλεια παραγωγής: Μαρία Καλίτση-Βάσια Παπαηλία
  • Κείμενα: Mπάμπης Παπαχαραλάμπους
  • Αφήγηση: Άννα Μαρία Χαροκόπου
  • Πρωτότυπη Μουσική: Πάνος Μαλανδρής
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ιωάννης Κάσσης
  • Χειριστής Drone : Χρήστος Δουμάνης
  • Ηχολήπτης : Θάνος Σκοπελίτης
  • Μοντάζ: Νίκος Μυλωνάς
  • Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καλίτση

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

Γιάν. Βρούτσης: “Γιορτάζει η Μύκονος, πανηγυρίζει ο αθλητισμός των Κυκλάδων !”

Θερμή υποδοχή του Α.Ο. Μυκόνου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την ιστορική άνοδο στην Basket League – Ο πρώτος Κυκλαδίτικος σύλλογος στην κορυφαία κατηγορία

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Τήνου”

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Νάξος: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Β.Σ.Ο.Φ. του Δήμου για το σχολικό έτος 2025-2026

Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών από τις 12 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – Για πρώτη φορά πλήρης λειτουργία βρεφικού τμήματος στον Β.Σ.Ο.Φ.

Μάρκος Καφούρος: “Απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Δ.Ο.Υ Θήρας”

Σε προβληματική κατάσταση το κτίριο που στεγάζει τη Δ.Ο.Υ και το Τελωνείο Θήρας – Απαιτούνται άμεσα μέτρα και η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών

Εθελοντική αιμοδοσία: Λίγες σταγόνες αίμα, μια θάλασσα ελπίδας

Στα μικρά νησιά γεννιούνται τα μεγάλα θαύματα της ανθρωπιάς. Ξεκινά αύριο Σάββατο η 70η εθελοντική αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος Σαντορίνης

Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο για τον Νικόλα Ρουγκάλα, με παραμύθι αφιερωμένο στον θείο του Δημήτρη Ήμελλο

Ο μαθητής από τη Νάξο διακρίθηκε στον 14ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Το Δέντρο της Σοφίας» με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα»

ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή διακοπή ρεύματος σε Νότια Νάξο, Σχοινούσα, Ηρακλειά

Πότε και που θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ... Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

“Γιορτή Μητέρας”: 6+1 Ταινίες με την μητέρα στο επίκεντρο

Έφτασε η Γιορτή της Μητέρας και επειδή ο κινηματογράφος ξέρει να πιάνει την καρδιά της μάνας -στην τρυφερότητα, στην αφοσίωση, στη σιωπή της- διαλέξαμε 6 + 1 ταινίες όπου η μητέρα βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Οπότε σινεφίλ και μη, πάμε να δούμε.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού