Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΧρυσοί Σκούφοι 2025: Δεκατέσσερις (14) σκούφοι σε εστιατόρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσων (λίστα)

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Δεκατέσσερις (14) σκούφοι σε εστιατόρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσων (λίστα)

|

Την τιμητική της είχε και φέτος η νησιωτική περιφέρεια του Ν. Αιγαίου κατά την απονομή των Χρυσών Σκούφων, του κορυφαίου γαστρονομικού διαγωνιστικού θεσμού, αφού 14 από τους 45 Χρυσούς Σκούφους απονεμήθηκαν σε εστιατόρια των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

 Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στο «AsteriaDomus» της Γλυφάδας, σε μια λαμπερή τελετή απονομής.

Στην 32η χρονιά ενδελεχούς έρευνας, αξιολόγησης και αποτύπωσης του γαστρονομικού status της χώρας, οι Χρυσοί Σκούφοι βρήκαν την ελληνική γαστρονομική σκηνή να συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία, επιβραβεύοντας συνολικά 45 εστιατόρια, οι επιχειρηματίες και οι σεφ των οποίων παρέλαβαν με πλατύ χαμόγελο την κορυφαία ελληνική διάκριση.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε και φέτος την τιμητική της στη γεωγραφική διασπορά των βραβείων, καθώς 14 Χρυσοί Σκούφοι ταξίδεψαν αμέσως μετά την απονομή με τους αποδέκτες τους προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ανάμεσά τους, η Σαντορίνη καμαρώνει και φέτος για τους περισσότερους, (6) εξ αυτών. Το Νότιο Αιγαίο έχει ακόμα να επιδείξει τέσσερις νέες εισόδους εστιατορίων που εισήλθαν για πρώτη φορά στο κλαμπ των βραβευμένων, εκ των οποίων δύο βρίσκονται στην Πάρο, που βλέπει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της γεύσης να ανεβαίνουν, και δύο στη Μύκονο.

Στην τελετή, απονεμήθηκε και η τιμητική διάκριση Top Notchτην οποία απέσπασαν 23 εστιατόρια, φτάνοντας ένα μόλις βαθμολογικό σκαλοπάτι πριν το Χρυσό Σκούφο. Παρατηρείται και εδώ ότι το ένα τρίτο των βραβείων-οκτώ στα είκοσι τρία-βρίσκεται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός πως τρία από τα οκτώ αποτελούν νέες εισόδους στο θεσμό, δύο εκ των οποίων πάλι στην Πάρο και ένα στη Ρόδο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος παρέδωσε βραβεία στους ιδιοκτήτες και σεφ των βραβευμένων εστιατορίων, δηλώνοντας: Στηρίζουμε τον θεσμό των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας, γιατί απηχεί και εκφράζει και τον δικό μας μεγάλο αγώνα για διάδοση της ιστορίας, της παράδοσης, της ταυτότητας μας. Η Περιφέρεια μας, με διακρίσεις, τίτλους και δικό της σήμα γαστρονομίας, έχει συμβάλει καθοριστικά στο κτίσιμο αυτής της κουλτούρας που την φέρνει ψηλά κάθε χρόνο στα βραβευθέντα εστιατόρια, αλλά πάνω απ’ όλα στο να γεμίζουν οι κουζίνες με νέους ανθρώπους που με την δημιουργικότητα τους αναδεικνύουν αυτόν τον πολιτιστικό πλούτο των νησιών μας, της πατρίδας μας.

Βραβεία απένειμαν ακόμα μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής Χριστίνα Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) Ελένη Ζωντήρου, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος, η πρόεδρος του ΔΣ της Δέσμης Εκδοτικής ΑΕ, δημιουργός και επικεφαλής του θεσμού Άννη Ηλιοπούλου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Την τελετή απονομής παρουσίασαν η Ναταλία Δραγούμη και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους σε μια βραδιά με θέμα «Υψηλή γαστρονομία και υψηλή μόδα – Εκλεκτικές συγγένειες».

Το δείπνο της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2025 δημιούργησαν και μαγείρεψαν αυτοπροσώπως οι executive chef της μισελενάτης «GucciOsteriadaMassimoBottura» στη Φλωρεντία, Karime López και Takahiko Kondo.

Η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων διεξάγεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και του Δήμου Αθηναίων.

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:

Χρυσοί Σκούφοι 2025

Botrinis Santorini,Ξεν. «Katikies Santorini», Σαντορίνη, 16/20 και ένας σκούφος

Elements Restaurant, Ξεν. «Canaves Epitome», Σαντορίνη, 16/20 και ένας σκούφος

Lauda, Ξεν. «Andronis Boutique Hotel», Σαντορίνη, 16/20 και ένας σκούφος

Noble Gourmet, Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος, 15,5/20 και ένας σκούφος

Selene, Ξεν. «Katikies Garden», Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος

Alali, Ξεν. «Astarte Suites», Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Baos, Ξεν. «Myconian Korali», Μύκονος, 15/20 και ένας σκούφος

Botrini’s Mykonos, Ξεν. «Katikies Mykonos», Μύκονος,15/20 και ένας σκούφος

Cabbanes, Ξεν. «Myconian Villas», Μύκονος, 15/20 και ένας σκούφος New Entry

Ches, Ξεν. «Calilo», Ίος, 15/20 και ένας σκούφος

Dionysos, Ξεν. «Elounda Beach», Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος

Galazia Hytra,Ξεν. «Summer Senses», Πάρος, 15/20 και ένας σκούφοςNew Entry

Lycabettus Restaurant, Ξεν. «Andronis Luxury Suites», Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Matsuhisa Paros, Ξεν. «Avant Mar», Πάρος, 15/20 και ένας σκούφος New Entry

Yēvo, Ξεν. «Bill&Coo», Μύκονος, 15/20 και ένας σκούφος New Entry

Top Notch 2025

Avant Garden, Σύρος

Hellas, Ρόδος New Entry

Matsuhisa Mykonos, Ξεν. «Belvedere Mykonos», Μύκονος

Mylos By The Sea, Λέρος

Parōn, Ξεν. «Parilio», Πάρος New Entry

Petra Restaurant, Ξεν. «CanavesOia Suites», Σαντορίνη

Sea Rocks, Πάρος, New Entry

Zuma, Μύκονος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Νάξος – Β. Κατσαράς: Επίσκεψη του Τζερόμ Καλούτα, γυρίσματα της εκπομπής Φτάσαμε”

Η Νάξος στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της εκπομπής "Φτάσαμε" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Στοίχημα – Ευρώπη: Τριάδα επιλογών με επίκεντρο Γιουνάιτεντ και Φιορεντίνα

Μία τριάδα επιλογών από τις σημερινές αναμετρήσεις σε Europa League και Conference - Ποια είναι τα προτεινόμενα παιχνίδια

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – “Σώστε τις Παραλίες”: Τι είδαν τα μέλη του Κινήματος στην αυτοψία που έγινε στη Πλάκα (photos)

28η συνάντηση του Κινήματος "Σώστε τις Παραλίες της Νάξου" - Πότε; τι έδειξε η αυτοψία της παραλίας "Πλάκα" στο Νότιο Τμήμα της

Sky Express: Μεταφέρει για μία ακόμη χρονιά το Αγιο Φως σε περιοχές της Ελλάδας

Sky Εxpress: Μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Πυροτεχνήματα και τρόμος για ζώα

Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Η σκοτεινή πλευρά της λάμψης – Πώς τα πυροτεχνήματα τρομοκρατούν την άγρια ζωή

Μεγάλη Πέμπτη: Τα Πάθη, η Σταύρωση και τα Δώδεκα Ευαγγέλια

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνουν στην Εκκλησία μας τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη, η Σταύρωση και τα 12 Ευαγγέλια,

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Νάξος – Παντάνασσα: “Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται” (photos – video)

Κυριακή των Βαϊών και πραγματοποιήθηκε ο όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας όπου και ακούγεται το "Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται" (video - photos)

ΠΑΣΟΚ- “Αποφασίζουμε για τον τόπο μας”: Συγκίνησε η παρουσία της Παπαζώη, τι ειπώθηκε στις θεματικές ενότητες (video)

Δύο θεματικές ενότητες για Υγεία, Νησιωτικότητα, Τουρισμό – Ομιλία Ανδρουλάκη για ΦΠΑ, μεταφορές και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - Ποιοι μίλησαν το θερμό χειροκρότημα για την Παπαζώη (video)