Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΧατζημάρκος: The Rhodes Co-Lab στο τραπέζι της συζήτησης

Χατζημάρκος: The Rhodes Co-Lab στο τραπέζι της συζήτησης

|

Σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο το πρωτοποριακό project The Rhodes CoLab Sustainable Destination που στόχο έχει να μετατρέψει τη Ρόδο στον πρώτο παγκοσμίως βιώσιμο τουριστικό προορισμό, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα και από πλευράς κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και ο γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Τον Περιφερειάρχη πλαισίωσαν στην σύσκεψη οι συνεργάτες του, Νίκος Παπασταματίου, Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΝΑι, Ολυμπία Δημοπούλου, Διευθύντρια του Γραφείου Περιφερειάρχη, Αγγελική Χονδροματίδου, project manager του Rhodes Co-Lab, καθώς και ο Κυριάκος ΑνδρέουΓενικός Διευθυντής της PRICE WATERHOUSE COOPERS BUSINESS SOLUTIONS ΑΕ.

Το project The Rhodes CoLab Sustainable Destination”, ως το πρώτο εργαστήριο συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό, με σκοπό την ολιστική μετατροπή της Ρόδου στον πρώτο παγκοσμίως βιώσιμο τουριστικό προορισμό, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 2022, μετά από ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, καθώς και του Διευθύνοντα Συμβούλου του TUI Group, Fritz Joussen, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης.

Στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε, η πρώτη πανελλαδικά παρουσίαση του The Rhodes CoLab Sustainable Destination”, να γίνει στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου, παρουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, όπου θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο του project, με τα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης τα οποία είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όλων των διεθνών οργανισμών, ΟΗΕ, ΕΕ κλπ, να τίθενται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ως εκ τούτου, κύριο αντικείμενο της χθεσινής κυβερνητικής σύσκεψης, ήταν τα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης της Ρόδου, που ειδικά στο πλαίσιο του “The Rhodes CoLab Sustainable Destination”, γίνονται ως στόχος, ακόμη πιο απαιτητικός, υπό τον συντονισμό του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, από τον οποίον συνεκλήθη η σύσκεψη.

Η παρουσία άλλωστε της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου, αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζονται όλα τα ζητήματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών στόχων.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε μετά τη σύσκεψη:

“Η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος για την πορεία του προγράμματος “The Rhodes Co-Lab”, αποδεικνύει την υψηλή προτεραιότητα που και η κυβέρνηση θέτει στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης. Στην Περιφέρεια των καινοτόμων περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, της Τήλου, της Χάλκης, της Αστυπάλαιας και της Ρόδου, η δουλειά για ένα καλύτερο αύριο δεν είναι λόγια όμορφα, είναι σχέδιο και δράση”.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

National League 2 – Play Off: Πρόκριση Πανναξιακού ΑΟΚ και τώρα .. Μελίσσια

Ψύχραιμος ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε με 73-69 της Ηλιούπολης και με 2-1 νίκες προκρίθηκε στον ημιτελικό των play off που θα αντιμετωπίσει τα Μελίσσια

Νάξος – Λιμάνι: Οι εργασίες στον προβλήτα καλά κρατούν (photo)

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο λιμάνι της Νάξου για την αποκατάσταση του βόρειου τμήματος στον κεντρικό προβλήτα

Νάξος – Γυμνάσιο Τραγαίας: Συμμετοχή σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, ποιο ήταν το θέμα;

Συμμετοχή του Γυμνασίου Τραγαίας στο 3ο Πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο "ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ" - Ποιο ήταν το θέμα; .

ΕΚΑΒ: Χρονιά ρεκόρ σε αεροδιακομιδές το 2024

H αύξηση του αριθμού των αεροδιακομιδών σχετίζεται με την τουριστική κίνηση, αλλά όχι μόνο - Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νησιά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Nova – Κακοκαιρία: Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης

Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές κινητής Nova σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που έπληξε τις εν λόγω περιοχές

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Κυκλάδες: Γιατί θα πετάξουν χαμηλά σήμερα τα πολεμικά αεροπλάνα;

Γιατί πετούν σήμερα μαχητικά σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες - Τι ώρα θα γίνει διέλευση; Για ποιο λόγο;

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...