Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΧατζημάρκος: Συναντήσεις εργασίας με Κεφαλογιάννη και ΔΣ του ΣΕΤΕ

Χατζημάρκος: Συναντήσεις εργασίας με Κεφαλογιάννη και ΔΣ του ΣΕΤΕ

|

Σε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού με την Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη και σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, συμμετείχε χθες, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο των δύο διαδοχικών συσκέψεων ήταν το πρωτοποριακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI, The Rhodes Co – Lab”. Ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους συνεργάτες του που χειρίζονται τα θέματα του Προγράμματος και συγκεκριμένα από την επικεφαλής του project Αγγελική Χονδροματίδου, την Sustainability expert Σέριλ Νόβακ, τον Κυριάκο Ανδρέου, Γενικό Διευθυντή της PRICE WATERHOUSE COOPERS BUSINESS SOLUTIONS ΑΕ και τον Νίκο Παπασταματίου, Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Τόσο στο Υπουργείο Τουρισμού όσο και στο ΔΣ του ΣΕΤΕ, ο Περιφερειάρχης παρέδωσε το τελικό σχέδιο του συνόλου των αξόνων παρέμβασης, έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών του “The Rhodes Co – Lab” και συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και με τους δύο φορείς.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 28 Μαρτίου στην Αθήνα, στην κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος, όπου ο Περιφερειάρχης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Group Sebastian Ebel, αλλά και με υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, θα κάνουν την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του “The Rhodes Co – Lab”, το οποίο έχει τύχει θερμής υποδοχής και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων του τουρισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνιστά σε αυτήν την περίοδο, την πιο οργανωμένη ολιστική προσέγγιση στα θέματα αειφορίας παγκοσμίως.

Το Πρόγραμμα “The Rhodes Co – Lab” που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώνει όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις στον αγώνα για σχεδιασμό και ενσωμάτωση των καλύτερων πρακτικών αειφορίας.

Τόσο στο Υπουργείο Τουρισμού, όσο και στα γραφεία του ΣΕΤΕ, παρόντων όλων των μελών του ΔΣ του, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις της περιόδου και στην αδήριτη ανάγκη να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν και στην τουριστική οικονομία, οι λύσεις αυτές που θα της επιτρέψουν να μετασχηματιστεί.

Με την ολοκλήρωση των διαδοχικών συσκέψεων εργασίας, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, το σύνολο των συνεργατών της και των στελεχών του Υπουργείου και στο πρόσωπο του Προέδρου του ΣΕΤΕ, Ιωάννη Παράσχη, όλα τα μέλη του ΔΣ, για την θερμή υποδοχή του Προγράμματος “The Rhodes Co – Lab”, που μαζί με τον Όμιλο TUI αλλά και την αιγίδα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινήσαμε, βάζοντας τον πήχη για ακόμα μια φορά ψηλά και υπηρετώ-ντας τον εξαιρετικά ευγενή στόχο της περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης αυτού του κλάδου της οικονομίας, που για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι το οξυγόνο που οι κοινωνίες τους έχουν ανάγκη.

Στα ζητήματα της αειφορίας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Μετά τα επιτυχημένα, εφαρμοσμένα παραδείγματα της Αστυπάλαιας, της Τήλου και της Χάλκης, το Πρόγραμμα της Ρόδου έρχεται ως φυσική συνέχεια της λειτουργίας ενός οργανισμού που κοιτάζει το αύριο στα μάτια, δεν το περιμένει μοιρολατρικά αλλά το συν-διαμορφώνει με τη δουλειά που σήμερα κάνει».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"