Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΧατζημάρκος από Σαντορίνη: "Παρακολουθούμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία"

Χατζημάρκος από Σαντορίνη: “Παρακολουθούμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία”

|

Η σεισμική ακολουθία καλά κρατεί στην Σαντορίνη, οι σεισμοί με επίκεντρο το ρήγμα Ανυδρος κοντά στην Αμοργό είναι αισθητοί και στα Δωδεκάνησα και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου (και πρόεδρος της ΕΝΠΕ) Γιώργος Χατζημάρκος βρέθηκε στο νησί των Κυκλάδων. Είχε επαφές με αρμόδιους φορείς, με τον Δήμαρχο κο Ζώρζο και ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και κυρίως τα μέτρα πρόληψης…

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης προχώρησε σε ανάρτηση μέσω των social media και της προσωπικής του σελίδας όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: “Μαζί θα δώσουμε την μάχη και της οικονομίας.  Ξέρω ότι στιγμές σαν κι αυτές γεννούν ανησυχία και είναι εύλογη. Ταυτόχρονα όμως απαιτούν υπευθυνότητα απ’ όλους, εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και συμμόρφωση με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών”.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κου Χατζημάρκου αναφέρει:  

“Στη Σαντορίνη, πήραμε δύναμη από το προσωπικό που βρίσκεται εκεί. Ανθρωποι που ξέρουν την δουλειά τους, αγαπούν την πατρίδα τους και έχουν ψυχή και αίσθηση καθήκοντος.

Στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Ζώρζου συνάντησα τους επικεφαλής των οργάνων της δημόσιας διοίκησης που συμμετέχουν στις προπαρασκευαστικές και προληπτικές ενέργειες. Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Λιμενικό Σώμα, Ελληνικός Στρατός, ΕΜΑΚ, Υπουργείο Υγείας αλλά και όλοι οι οργανισμοί όπως η Πολιτική Προστασία, το ΤΕΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ, δουλεύουν εντατικά ανεβάζοντας καθημερινά το αίσθημα ασφάλειας.
Τους Ευχαριστούμε και είμαστε δίπλα τους.

Οι νησιώτες έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε, να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και έχουμε αντοχές. Μια τέτοια πρόκληση είναι και το ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες. Το παρακολουθούμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων που αξιολογούν συνεχώς την κατάσταση.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, κρατικοί και αυτοδιοικητικοί, φορείς είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και συνεργασία, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Λαμβάνονται μια σειρά από προληπτικά μέτρα και βρεθήκαμε στη Σαντορίνη ώστε επί του πεδίου να διαπιστώσουμε την υλοποίησή τους και να συζητήσουμε με τους ανθρώπους του πεδίου τα περιθώρια βελτίωσης.

Η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, όπως και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Και η οικονομία είναι παράμετρος της περιόδου και συναντήθηκα και με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού για να τους διαβεβαιώσω οτι δεν είναι μόνοι τους. Μαζί θα δώσουμε την μάχη και της οικονομίας.

Ξέρω ότι στιγμές σαν κι αυτές γεννούν ανησυχία και είναι εύλογη. Ταυτόχρονα όμως απαιτούν υπευθυνότητα απ’ όλους, εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και συμμόρφωση με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Συνεχίζουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: Ένας καλοκαιρινός προορισμός με ψυχή, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το ταξίδι σας

Η Κοινότητα Δονούσας ενημερώνει με σεβασμό και αγάπη τους επισκέπτες για βασικές οδηγίες που διαφυλάσσουν την ταυτότητα, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο νησί.

Η Νάξος ζωντανεύει την ιστορία της με την εφαρμογή NAXOS AR!

Καινοτόμες πινακίδες με QR code στον Ναό του Απόλλωνα προσκαλούν κατοίκους και επισκέπτες σε μια εικονική αναβίωση του μνημείου – Μια πρωτοβουλία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κίμωλος: Η αθόρυβη ομορφιά του Αιγαίου, είναι ένας μυστικός Παράδεισος (video)

Από την Ψάθη στο Χωριό, ένα αυθεντικό ταξίδι στη γαλήνη, την αρχιτεκτονική και την αύρα του Αιγαίου

Kανονισμοί άρδευσης έως το 2026: Τέλος στις σπατάλες, αρχίζει η ορθή διαχείριση ύδατος

Ριζική αναδιάρθρωση στον αγροτικό υδατικό τομέα με σύγχρονους κανόνες, ενίσχυση παρακολούθησης και αξιοποίηση ανακυκλωμένου νερού – Προχωρούν έργα 500 εκατ. ευρώ.

Santo Wines – Καινοτομία στην παραγωγή οίνου: Μη οινοπνευματική οινοποίηση ΠΟΠ Σαντορίνη & ΠΓΕ Κυκλάδες

Παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής νέας τεχνολογίας αφαίρεσης αλκοόλης με διατήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών

Χωρίς Τέλος Ταφής οι εισφορές των Δήμων στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο το Σάββατο 14 Ιουνίου, επικύρωσε τους νέους Πίνακες Εισφορών των Δήμων, σε εφαρμογή του ν. 5193/2025

Στην Τήνο ο Γιάννης Βρούτσης: Ανακοινώνει Κολυμβητήριο 2 εκατ. ευρώ

Μεγάλη ημέρα για τον αθλητισμό στις Κυκλάδες – Στην Τήνο ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού μαζί με κορυφαίους αθλητές για την ανακοίνωση του σύγχρονου κολυμβητηρίου στο νησί.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Φαβορί με γκολ και combo bets

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τσέλσι, Μπενφίκα και Φλαμένγκο στο επίκεντρο

Λειψυδρία: Η αφύπνιση που άργησε, προ των πυλών το Εθνικό Σχέδιο για τα Ύδατα

Σε φάση προμελέτης το μεγάλο έργο ενίσχυσης του Ευήνου, προτεραιότητα η αφαλάτωση στα νησιά – «Η δίψα θα έρθει», προειδοποιούν οι ειδικοί

Μαρίνα Κωνσταντίνου: Νίκη με καρδιά στο Sifnathlon, Μια πιλότος, ένα μετάλλιο, μια πράξη ανθρωπιάς (video)

Κατέκτησε την κορυφή στον αγώνα των 10 χλμ. και χάρισε το δώρο της σε μια μητέρα 7 παιδιών, τιμώντας την αθέατη δύναμη των γυναικών

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.