Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΑρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του...

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

|

“Νιώθω υπέροχα», λέει στο «Βήμα» ο Άγγελος, ο μοναδικός μαθητής στους ακριτικούς Αρκιούς, ο οποίος δεν θα παρελάσει μόνος ανήμερα της 25ης Μαρτίου, καθώς στο πλευρό του, πλέον, βρίσκονται 13 μαθητές και 14 γονείς που πήραν το βαπόρι από τον Πειραιά για τους Λειψούς και από εκεί τα φουσκωτά για το νησί.

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Βούλας, μαζί με τους γονείς τους, ταξίδεψαν στην άγονη γραμμή, στο νησί των Αρκιών, προκειμένου να παρελάσουν την 25η Μαρτίου μαζί με τον μικρό Άγγελο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ο Άγγελος Κουβαράς, μαθητής της τετάρτης Δημοτικού, είναι το μοναδικό παιδί στο νησί, και δασκάλα του είναι η αναπληρώτρια Ιωάννα Θεοφανίδου.

Ο ίδιος είναι συναισθηματικά φορτισμένος με την κίνηση των μαθητών από τη Βούλα. «Ο Άγγελος σάστισε γιατί κατεβήκαν όλα τα παιδιά μαζί και τον αγκάλιασαν, αμέσως δέθηκαν μαζί του», αναφέρει ο κ. Ντούτσουλης.

Πως ξεκίνησε η πρωτοβουλία

Η ιδέα ξεκίνησε από τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Γιώργο Ντούτσουλη, ο οποίος μίλησε στο «Βήμα» για το πως πήρε την απόφαση να μην αφήσει μόνο του τον Άγγελο για μια ακόμα Εθνική Εορτή. «Είδες αυτό το παιδί που παρέλασε μόνο του;», ρώτησαν τον ίδιο κατά την επέτειο του «Όχι», γνωστοί και φίλοι του, γεγονός που τον οδήγησε να αναζητήσει πληροφορίες για το ζήτημα. «Το κερασάκι στην τούρτα και αυτό που με έκανε να πεισμώσω και να κάνουμε αυτό το εγχείρημα είναι όταν έμαθα ότι θα έκανε ξανά παρέλαση μόνο του το παιδί και για την 25η Μαρτίου».

Το όλο εγχείρημα κόστισε πάνω από 5.000 ευρώ, ένα ποσό που, κατά το ήμισυ, καλύφθηκε από χορηγίες ιδιωτών που «πίεσαν» έμμεσα για να γίνει αυτό το ταξίδι και που αποτέλεσαν το στήριγμα για τους ανθρώπους πίσω από την πρωτοβουλία. Σε αυτούς περιλαμβάνονται από επιχειρηματίες μέχρι και απλοί γονείς. «Δυστυχώς δεν βρήκαμε καθόλου στήριξη από βασικές εταιρείες που διαχειρίζονται μεταφορές. Δεν βρήκαμε κανένα στήριγμα εκεί», αναφέρει ο ίδιος. Αξίζει να αναφερθεί ότι ούτε η πολιτεία προσέφερε κάποια βοήθεια για την πραγματοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος.

Μήνυμα αλληλεγγύης

«Τα κίνητρα μας είναι παιδαγωγικά. Θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας τα μηνύματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης», τονίζει ο κ. Ντούτσουλης, για να συμπληρώσει «ο ψυχισμός των παιδιών είναι πολύ ιδιαίτερος».

Το σκάφος που μετέφερε μαθητές και γονείς από τους Λειψούς προς τους Αρκιούς

Όπως εξηγεί ο κ. Ντούτσουλης τα παιδιά δεν είχαν καταλάβει στην αρχή τον σκοπό του ταξιδιού. «Γι ‘ αυτά στην αρχή ήταν ένα παιχνίδι. Νομίζω συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει, την στιγμή που είδαν όλο το νησί να είναι στο λιμάνι με δάκρυα στα μάτια βλέποντας τα φουσκωτά σκάφη να έρχονται από τους Λειψούς. Εκεί διαπίστωσαν την πραγματική διάσταση του εγχειρήματος», αναφέρει ο κ. Ντούτσουλης.

«Όπου Υπάρχουν Άγγελοι»

Ο σκοπός δεν είναι η εν λόγω πρωτοβουλία να τελειώσει με την περίπτωση του Άγγελου. Επιθυμία του Γιώργου Ντουστσούλη είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός με το όνομα «Όπου Υπάρχουν Άγγελοι», ο οποίος θα φροντίζει «κανένα παιδί να μην παρελαύνει μόνο του».

Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι θα θυμούνται αυτό το ταξίδι, αυτή την παρέλαση. «Θα μας μείνει αποτυπωμένο», καταλήγει ο κ. Ντουστσούλης.

Με πληροφορίες από τη σελίδα BHMA


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή, τι συνέβη;

Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή στο Καστράκι Νάξου – Πνίγηκε μπλεγμένη σε πετονιές, η πιθανότερη αιτία

Νάξος – Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Παρασκευή 25 Απριλίου... Η Νάξος γιορτάζει .. Παναγία Αργοκοιλιώτισσα - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κικίλιας: Το 50% που χάνεται από τα Λιμενικά Ταμεία θα αναπληρωθεί με χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο”

Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει στον ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά έχει άλλα όπλα στη φαρέτρα της, που δεν θα επιτρέψουν την στρέβλωση του ανταγωνισμού

Κυκλάδες: Πώς βρέθηκαν 155 επιβάτες του «Blue Star Μύκονος» να ταξιδεύουν για Πειραιά με εισιτήριο για Σύρο;

Οι επιβάτες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν και ήθελαν να συνεχίσουν για Πειραιά, μολονότι το εισιτήριό τους είχε δηλωμένο τελικό προορισμό τη Σύρο

Ελλάδα – Μητσοτάκης: Κάθε Νοέμβριο επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές

Με εισοδηματικά κριτήρια η επιστροφή του ενοικίου - Θα δοθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - Στο 1 δισ. το ύψος των μόνιμων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Σαντορίνη – Αμπέλι: Εκπέμπει SOS, τρόπος αντίδρασης

Το κρασί Σαντορίνης εκπέμπει SOS: Φόβοι ότι η παραγωγή μπορεί να μηδενιστεί

Σαντορίνη: Ανοιχτό κάλεσμα από τη Θύελλα Καμαρίου για το ντέρμπι τίτλου στη Νάξο με τον Πανναξιακό ΑΟ

Δωρεάν εισιτήρια και κάλεσμα συμμετοχής στον ”ΤΕΛΙΚΟ” με τον Πανναξιακό από την Θύελλα Καμαρίου

Νάξος: Φιλοξενεί στο ΔΑΚ “Δημήτρης Περιστεράκης” το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (πρόγραμμα)

Η Νάξος φιλοξενεί στο ΔΑΚ "Δημήτρης Περιστέρακης" το 52ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (δείτε πρόγραμμα)

Στοίχημα: Συνδυασμός νίκης Παναθηναϊκού και γκολ στο Σίτι – Αστον Βίλα

Η πρόταση της ημέρας μέσα από συνδυασμό μπάσκετ (Euroleague) και ποδόσφαιρο (Premier League).

Νάξος: Πωλείται οικόπεδο έκτασης 750 m2 στο Χαλκί

Πωλητήριο σε ακίνητο (οικόπεδο) στην Κοινότητα Χαλκίου και κοντά στον δρόμο προς Μονή - Εκταση και τιμή, πληροφορίες εντός

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.