Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - Μ. Καπίρης: Επίσκεψη στο Επαρχείο Νάξου και διαπιστώσεις

Εκλογές 2023 – Μ. Καπίρης: Επίσκεψη στο Επαρχείο Νάξου και διαπιστώσεις

|

“… Η έλλειψη πόρων και μέσων, όπως αξιόπιστων και καινούργιων αυτοκινήτων για την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των εργαζόμενων κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, που είναι η διεξαγωγή ελέγχων ή άλλων εργασιών. Η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να παρέχει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μετακινούνται με ασφαλή τρόπο για να ασκούν τα καθήκοντα τους, με οδηγούς και νέα αυτοκίνητα και όχι να μετακινούνται με ίδια μέσα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, δεν έχει ίδια μέσα για τους καθαρισμούς ρεμάτων, το κλάδεμα της βλάστησης, με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε ιδιώτες…”

Ποιος το λέει αυτό και γιατί; Ο λόγος για τον Μιχάλη – Νεκτάριο Καπίρη υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τη παράταξη “Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο” σε ανακοίνωσή του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Επαρχείο της Νάξου..

Αναλυτικά η τοποθέτησή του… 

“Στο πλαίσιο των επισκέψεων μου σε υπηρεσίες και συναντήσεών με φορείς, την Παρασκευή 22/9/2023, επισκέφτηκα τις υπηρεσίες του Επαρχείου της Περιφερειακής μας Ενότητας, όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους εργαζόμενους και να ακούσω τις ανησυχίες τους.

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους διαπιστώθηκε, για άλλη μία φορά, ότι η υποστελέχωση αποτελεί ένα από τα κύρια εμπόδια, εξαιτίας των οποίων είναι αδύνατο η Περιφέρεια να λειτουργήσει αποτελεσματικά για την εξυπηρέτηση του πολίτη σε βασικούς τομείς της ζωής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Πρόνοιας, που μετά την συνταξιοδότηση της μοναδικής υπαλλήλου και την μη πρόσληψη νέου, η υπηρεσία επί της ουσίας «έβαλε λουκέτο».

Λόγω των συνταξιοδοτήσεων, μειώνεται κι άλλο ο αριθμός των εργαζομένων, χωρίς να γίνονται προκηρύξεις για να έρθουν νέοι. Είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες μόνο από μη μόνιμο προσωπικό, τόσο γιατί το μη μόνιμο προσωπικό δεν έχει την κατάρτιση, όσο και γιατί στη Νάξο δεν μπορούν να έρθουν οι εποχικοί υπάλληλοι λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν στην εύρεση στέγης.

Κάθε συνταξιοδότηση στο Επαρχείο, αποτελεί αιμορραγία που δεν σταματά και αν δεν γίνουν  άμεσες ενέργειες, αποτέλεσμα θα είναι η αναστολή λειτουργίας του συνόλου των υπηρεσιών. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, έχει ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην μπορούν να παράξουν έργο, επομένως, είναι αναγκαία η άμεση πρόσληψη τόσο διοικητικού όσο και επιστημονικού προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.

Το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει η Περιφερειακή Ενότητα Νάξου είναι τόσο ευρύ και σημαντικό, ωστόσο αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο χάρη στο φιλότιμο των υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, τόσο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, όσο και στην Υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι επιτακτικής ανάγκης η πρόσληψη επιστημόνων γεωπόνων και κτηνιάτρων, αλλά και διοικητικού προσωπικού, ώστε οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι να ασχολούνται με το ουσιαστικό τους έργο, που είναι η ενημέρωση, η επιμόρφωση και ο έλεγχος των κτηνοτρόφων και των γεωργών.

Η έλλειψη πόρων και μέσων, όπως αξιόπιστων και καινούργιων αυτοκινήτων για την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των εργαζόμενων κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, που είναι η διεξαγωγή ελέγχων ή άλλων εργασιών. Η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να παρέχει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μετακινούνται με ασφαλή τρόπο για να ασκούν τα καθήκοντα τους, με οδηγούς και νέα αυτοκίνητα και όχι να μετακινούνται με ίδια μέσα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, δεν έχει ίδια μέσα για τους καθαρισμούς ρεμάτων, το κλάδεμα της βλάστησης, με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε ιδιώτες.

Ο ρόλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη των νησιών μας και για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των νησιωτών.

Στόχος μας και είναι πριν από όλα η επαρκής στελέχωση του Επαρχείου, ώστε να καταστήσουμε επιτέλους δυνατή την επίτευξη του σκοπού της Περιφέρειας.

Βασική μας προτεραιότητα είναι να καταστήσουμε επιτέλους το Επαρχείο ικανό:

–        να πληροί τις προδιαγραφές εξειδικευμένης επιμόρφωσης γεωργών και κτηνοτρόφων, δίνοντας τούς έτσι τη δυνατότητα βελτίωσης της απόδοσης των μονάδων τους, της ποιότητας των προϊόντων, ακόμη και της καλύτερης διοχέτευσης των προϊόντων στην αγορά.

–        να καταρτίζει μελέτες, ώστε να εξασφαλίζει στους πολίτες οδικό δίκτυο ασφαλές και  επαρκές για τις σύγχρονες ανάγκες των νησιών.

–        να οργανώσει την πολιτική προστασία έτσι ώστε να προλαμβάνει τις φυσικές καταστροφές και να είναι πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τους.

–        να δημιουργεί δράσεις και να αξιοποιεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

–        να δημιουργεί ευκαιρίες και θέσεις εργασίας, ώστε να αναστρέψουμε την ερημοποίηση των ορεινών κυρίως χωριών μας.

 Μιχαήλ- Νεκτάριος Καπίρης 

Δικηγόρος- Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην Ιστορία και τον Πολιτισμό

Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην ιστορία και τον πολιτισμό Της Τήνου - Πότε έγινε η εκδήλωση

AIDS: Για πρώτη φορά το χάπι προφύλαξης δωρεάν στην Ελλάδα

AIDS- Χάπι προφύλαξης: Για πρώτη φορά δωρεάν στην Ελλάδα

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Η συνολική εικόνα των υποδομών και τα προβλήματά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουμε την πλήρη εικόνα των υποδομών στη Νάξο.... Αναλυτικά

Η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

Η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, ενώ παγιώνει την επτάμηνη σεζόν

Πάρος: Πρώην αστυνομικός χτύπησε αστυνομικό και συνελήφθη

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός στην Πάρο – Κατηγορείται ότι χτύπησε εν ενεργεία συνάδελφό του σε κατάστημα εστίασης

National League 1: Ηττα εντός έδρας του ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia από τον ΟΦΗ

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia λύγισε από τις απουσίες και την καλή εμφάνιση του ΟΦΗ στο "Δημήτρης Περιστεράκης" - Ζητάει αντίδραση κόντρα στην ΦΕΑ (10/12)

ΠΝΑι – Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκαν για το 2023 οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΟ Θήρας: Πέρασε “αέρα” (3-0 τον Αρη) από Θεσσαλονίκη, υποδέχεται τον Απολλώνιο

Εδραιώνεται στην τετράδα ο ΑΟ Θήρας, 3-0 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη - Πέντε νίκες και υποδέχεται την Τετάρτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση τον Απόλλώνιο

Εξοχικές κατοικίες: Στο… στόχαστρο Πάρος, Τήνος, Κέα και βέβαια Μύκονος

Έως και 3 εκατ. Ευρωπαίοι θέλουν να αγοράσουν στην Ελλάδα, πού κυμαίνονται οι τιμές - Η Κέρκυρα παραμένει για μια ακόμη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων - Μεγάλη άνοδος για την Αθηναϊκή Ριβιέρα - Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το κέντρο της Αθήνας, η Μύκονος και η Πάρος, ενώ ακολουθούν Λευκάδα, Κρήτη, Κέα, Τήνος και Ρόδος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος – Επεκτείνονται σε 35 κλάδους

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος.