Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτική"Αεροδρόμιο" ο δρόμος Χώρας - Εγγαρών

“Αεροδρόμιο” ο δρόμος Χώρας – Εγγαρών

|

Ο επαρχιακός δρόμος από την Χώρα της Νάξου έως τις Εγγαρές είναι απλά καταπληκτικός… Και βέβαια όλοι αναρωτιούνται γιατί να μην γίνουν και οι υπόλοιποι δρόμοι της Νάξου όπως αυτός 

Ο επαρχιακός δρόμος από την Χώρα Νάξου έως τις Εγγαρές παίρνει την πραγματική του μορφή. Γίνεται δρόμος… Υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έκανε άλλωστε και την χρηματοδότηση η πρώτη εικόνα που έχει κάποιος όταν αφήνει τη Χώρα προς τον Απόλλωνα είναι καταπληκτική. Έχει πλέον διαγράμμιση, έχουν βελτιωθεί όλα τα σημεία που είχαν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα για την οδήγηση και κυρίως είχαμε τη διαπλάτυνση του γεφυριού στα Γκρεμνά Νερά, όπου για χρόνια αποτελούσε ένα σημείο τριβής για τους οδηγούς…

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση (κυρίως λόγω του ότι πέρυσι ξεκίνησε αργά και η χειμερινή σεζόν δεν βοήθησε για εργασίες) από σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε επιτέλους …αεροδρόμιο όπως έγραψε και κάτοικος Εγγαρών από τη χαρά της που επιτέλους μπορεί να κινηθεί με άνεση και κυρίως ασφάλεια.

Σε κάθε γεφύρι (μικρό ή μεγάλο) υπάρχει προστατευτική μπάρα, υπάρχουν τοιχία ώστε να υπάρχει ιδανική διευθέτηση των όμβριων υδάτων ενώ με την ανάπτυξη και της οπτικής ίνας από τον ΟΤΕ έχει κλείσει και το κεφάλαιο κάλυψη με ιντερνετ της περιοχής…  Και οι κάτοικοι στις Εγγαρές και Γαλήνη έχουν την δυνατότητα πλέον να έχουν γρήγορη και σταθερή σύνδεση για το τηλέφωνο και το διαδίκτυο.

Επίσης, να σημειώσουμε εδώ ότι υπήρξε βελτίωση του δρόμου και από τις Εγγαρές προς τις Μέλανες ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μία ακόμη δράση, που έχει να κάνει και με το γεφύρι στην έξοδο των Εγγαρών προς τον Απόλλωνα. Παράλληλα, έχουμε ως κερασάκι και την σήμανση στο συγκεκριμένο δρόμο που είχε ανάγκη αλλαγών…
Να θυμίσουμε ότι η εργολαβική σύμβαση «Βελτίωση – σήμανση οδού Χώρας-  Εγγαρών Νήσου Νάξου» είναι συνολικού ποσού 837.578,61 ευρώ και προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και σήμανσης της οδού σε συνολικό μήκος 6.300 μ. καθώς και κατασκευή τεχνικών έργων, καναλιού απορροής ομβρίων, αγωγών ύδρευσης κλπ.

Από εκεί και πέρα, μέσω της Περιφέρειας, το Επαρχείο Νάξου κάνει εργασίες για βελτίωση του οδικού δικτύου στην ορεινή Νάξο κυρίως με το κόψιμο των κλαδιών αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει και ο Δήμος να πάρει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Και αναφερόμαστε στο δρόμο Εγγαρές – Απόλλωνα από τη στιγμή που δεν έχει συντηρηθεί εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχουν ουκ ολίγες διαμαρτυρίες από τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους, με την άσφαλτο να έχει σκάσει και να προβληματίζει τους οδηγούς. Ειδικά μάλιστα όταν ο συγκεκριμένος δρόμος έρχεται ως συνέχεια αυτού Χώρας – Εγγαρών… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύρος: Ανοίγει η αυλαία για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ στην Άνω Σύρο

Με ελεύθερη είσοδο και τρεις κορυφαίες συναυλίες, το ΑΝΩ Festival επιστρέφει δυναμικά, γεφυρώνοντας την εκκλησιαστική μουσική παράδοση με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Το πέρασμα του “Blue Star 1” και η σιωπή της θάλασσας

Στο ξημέρωμα μιας ήσυχης μέρας, η θάλασσα γίνεται καθρέφτης συναισθημάτων και το Blue Star 1, κάτι παραπάνω από ένα πλοίο: σύμβολο ελπίδας, μνήμης και συνέχειας.

Έλτσε – Μπέτις: Επιστροφή με… Μπακαμπού στην Πριμέρα Ντιβισιόν

Η Έλτσε υποδέχεται την πιο έμπειρη Μπέτις στην πρεμιέρα της La Liga, με στόχο μια δυναμική επιστροφή στα «σαλόνια» – Στο προσκήνιο ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ιερό Δηλίου Απόλλωνα (Πορτάρα) Νάξου: Αλλοίωση μνημείου ή αλλοίωση τουριστικού αξιοθέατου.

Ο τουρισμός μεταλλάσσει σταδιακά τον αρχαιολογικό χώρο, σε εμπορικό σύνθετο αξιοθέατο. Η Πορτάρα από ιστορική ταυτότητα της Νάξου, έχει μετατραπεί στην τουριστική ταυτότητα της, ως διεθνής προορισμός.

Τζόκερ: Δύο υπερτυχεροί από την Αττική, μοιράζονται 28,8 εκατομμύρια ευρώ

Μετά από 40 συνεχόμενα τζακ ποτ, το Τζόκερ ανέδειξε δύο νικητές στην Αττική που κερδίζουν από 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ εννέα ακόμη παίκτες πήραν από 100.000 ευρώ.

Στη Νάξο «μίλησε» ξανά ο Καμπανέλλης μέσα από το έργο του (photos+video)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Σέργη έγινε μια ζεστή γιορτή μνήμης, με λόγους, θεατρικά αποσπάσματα και προτάσεις για θεσμοθέτηση ετήσιας εκδήλωσης.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.