Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαTo Forbes μέσω του εστιατορίου Tortuga εξυμνεί τη Νάξο ως τον απόλυτο...

To Forbes μέσω του εστιατορίου Tortuga εξυμνεί τη Νάξο ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό!

|

H Laurie Werner του Forbes, εξυμνεί τη Νάξο σαν γαστρονομικό προορισμό που έκανε μέχρι και τον Anthony Bourdain να μην μπορεί να φύγει! και το εστιατόριο Tortuga αποτελεί σημείο αναφοράς 

H Laurie Werner του Forbes, εξυμνεί τη Νάξο σαν γαστρονομικό προορισμό που έκανε μέχρι και τον Anthony Bourdain να μην μπορεί να φύγει!

Όταν ο Anthony Bourdain επισκέφθηκε την Ελλάδα στα πλαίσια των γυρισμάτων της εκπομπής «Άγνωστα Μέρη» του CNN, το αρχικό του πλάνο ήταν να ταξιδέψει σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων. Όταν όμως έφτασε στη Νάξο, ακύρωσε όλα του τα πλάνα και αφιέρωσε ολόκληρο το επεισόδιο αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το νησί.

Όταν θα φας μερικά γεύματα εδώ, είναι εύκολο να καταλάβεις το γιατί….

Τα υλικά είναι εξαιρετικά, αποτέλεσμα παλαιών αγροτικών παραδόσεων αναλλοίωτες στο χρόνο, χειροποίητη παραγωγή τυριών, ελαιόλαδου και άλλων προϊόντων, καθώς και το έθιμο να μεταφέρονται οι συνταγές από γενιά σε γενιά.

Η κουλτούρα του νησιού παραμένει ανέπαφη, και αναλλοίωτη από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών : οι ντόπιοι δελεάζουν τους επισκέπτες με αντιπροσωπευτικά πιάτα που δεν παρεκκλίνουν σε εξωγενείς γεύσεις.

Είναι πραγματικά δύσκολο να βρούμε πιο νόστιμα προσφερόμενα προϊόντα οπουδήποτε αλλού στη Χώρα.

Φέτος το καλοκαίρι, ένα νέο εστιατόριο το  Tortuga άνοιξε τις πύλες του για να αναδείξει δημιουργίες χρησιμοποιώντας τα θαλασσινά του νησιού.

20615139_1788795731161252_789768643_o.jpg

Η Μαρία Πολυκρέτη και ο Ιωάννης Μαργαρίτης έχουν ήδη το καλύτερο ξενοδοχείο του νησιού, το Naxian Collection, το οποίο έχει μια τόσο δυνατή γαστρονομική βάση που ακόμη και ο πλουσιοπάροχος μπουφές πρωινού υπερβαίνει κατά πολύ τα καθιερωμένα, με δημιουργικά πιάτα και αφράτες πίτες που θα εμφανιζόντουσαν σε κανονικό μενού μεσημεριανού σε άλλα εστιατόρια. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μαθήματα μαγειρικής που τα επιμελείται η μητέρα της Μαρίας, η Τζουλιάνα.

Στο καινούριο τους ξενοδοχείο πάνω στην ακρογιαλιά, το Naxian on the Beach, – εδώ να σημειώσουμε ότι η Νάξος είναι γνωστή για τις αμμουδερές παραλίες σαν πούδρα – το εστιατόριο Tortuga παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά πιάτα με μερικές πινελιές από άλλες κουλτούρες.

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν στο μενού : καρπάτσο από λαβράκι, τριλογία από ceviche, κροκέτες χταποδιού, μύδια με πιπεριές και βότανα, λινγκουίνι  με αχινό, κυδώνια και μύδια.

20616547_1788795697827922_473771345_o.jpg

Ακόμη και αν έχεις χορτάσει, είναι πραγματικά αδύνατον να σταματήσεις να τρως!

Σε αντίθεση με τις παραλίες, το νησί είναι επίσης αρκετά ορεινό και κάπου κρυμμένα στις απότομες πλαγιές κρύβονται ταβερνάκια εξαιρετικής ποιότητας.

Η Πλατιά στο χωριό Γαλήνη περιβάλλεται από ορδές φρουτόδεντρων, ελαιόδεντρων και χωράφια με λαχανικά τα οποία εμφανίζονται σε πολλά από τα πιάτα.

Γεμιστά κολοκύθια με ντομάτα και τυρί, γεμιστά κρεμμύδια με μοσχαράκι, κόκορας κοκκινιστός είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο ίδιος ο Bourdain δεν άντεχε να φύγει…..

Πως να πας εκεί : Μια τεράστια προσθήκη στις αερογραμμές ήταν η ένταξη από την άνοιξη της Emirates Airlines από το Νιούαρκ στην Αθήνα με συνεχή δρομολόγια. Εκτός από το ανώτερο σέρβις, στα πλάνα της εταιρίας είναι να κρατήσει τη γραμμή καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο εποχιακά όπως κάνουν άλλες εταιρίες. Είναι πλέον ευκολότερη η μετάβαση στην Αθήνα και πιο ευχάριστη. Από την Αθήνα, η εταιρία Sea Jet έχει high speed που φεύγουν από Πειραιά και φτάνουν στη Νάξο σε μόλις 3,5 ώρες.

Παρατίθεται το πρωτογενές άρθρο του Forbes 

When Anthony Bourdain came to Greece to film an episode of his CNN show Parts Unknown, his original plan was to travel to several islands within the Cyclades. But when he got to Naxos, he canceled his other plans and devoted the episode to this island alone. Once you have a few meals here, it’s easy to understand why. The ingredients are exceptional, the result of longstanding agricultural traditions, artisan production of cheese, olive oil and other products and the custom of passing recipes down through generations.

The culture of the island is intact, unchanged by a growing number of visitors: the locals entice those visitors with typical dishes rather than slanting those dishes to outsiders’ tastes. It’s hard to find more delicious offerings anywhere else in the country. This summer, a new restaurant opened to showcase creations utilizing the island’s seafood. Maria Polikreti and Ioannis Margaritis already have the island’s best hotel,  Naxian Collection, which has such a strong gastronomic basis that even its plentiful breakfast buffet goes way past the typical with creative dishes and flaky pies that would appear on lunch menus in other restaurants. (The hotel also offers cooking classes instructed by Maria’s mother Juliana.)  In their new beachfront hotel, Naxian on the Beach—the island is also known for its powdery, sandy beaches–the restaurant Tortuga presents typical dishes mixed in with a few forays into other cultures.

Among the standouts on their menu: seabass carpaccio, a trilogy of ceviches, octopus croquettes, mussels with peppers and herbs, linguine with sea urchin, clams and mussels. Long after you’re no longer hungry, you cannot stop eating. Contrasted with the beaches, the island is also quite mountainous and tucked away in those steep hills are villa tavernas of extraordinary quality. Platia in the village of Galini is surrounded by orchards of fruit trees and olive trees as well as fields yielding the vegetables present in many of their dishes. Zucchini stuffed with tomatoes and cheese, onions stuffed with beef, rooster in tomato sauce are just a few of the dishes not to miss. No wonder Bourdain couldn’t bear to leave.

How to Get There: A tremendous addition to the airline scene was the introduction this spring of Emirates Airlines’ nonstop from Newark to Athens; apart from its superior service, the airline plans to fly it year round, not just in season as the others do. It makes getting to Athens much easier and much more pleasant. From there, SeaJets has high speed ferries that leave from Athens’ port Piraeus and are in Naxos three and a half hours later.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Προκήρυξη θέσεως Επιμελητή Α’ για το Κέντρο Υγείας

Προκήρυξη θέσεως Επιμελητή Α’ για το Κέντρο Υγείας Αμοργού - Ειδικότητες και τι προσφέρει ο δήμος

Springer Reisen: Αεροπορική σύνδεση από Βιέννη σε Πάρο, Νάξο και Μήλο

Νέες συνδέσεις με τις Κυκλάδες από τη Βιέννη το καλοκαίρι του 2025

Γλυπτά Παρθενώνα: Θα έρθουν στην Ελλάδα με … δανεισμό το 2025?

Θα έρθουν τελικά πιο κοντά σε λύση Βρετανικό Μουσείο και ελληνική κυβέρνηση το 2025;

Σίκινος: Η Νεικώ πάει Λονδίνο, ποιος ο λόγος;

Η Επισκοπή Σικίνου και η Νεικώ ταξιδεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα

Νάξος: Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Η Νάξος μετά την Θεσσαλονίκη αποκτά αεροπορική σύνδεση και με το Ηράκλειο - Δύο φορές από την 1η Ιουνίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου

Blue Star Ferries: Το “Paros” επιστρέφει αύριο (23/11) κι όχι Κυριακή από Αμοργό

Οι αλλαγές που δρομολογούνται σε τρία πλοία της Blue Star Ferries ελέω καιρικών συνθηκών - ποια είναι;

Κυκλάδες: Προκήρυξη 22 θέσεων σε 14 Κέντρα Υγείας (!!!)

Κέντρα Υγείας: 324 προσλήψεις γιατρών – Προθεσμίες και ειδικότητες - Η προκήρυξη αφορά και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της Ελλάδας, για 12 ειδικότητες

Αιγαίο: Τριάντα “πράσινα” έργα (ανάμεσά τους και το Τσικαλαριό) στα ελληνικά νησιά

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις άνω των 2,5 δισ. για να βγουν τα νησιά από την απομόνωση. Ταμιευτήρες και φράγματα πολλαπλού σκοπού σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα.

Χατζημάρκος από Νάξο: Ερχονται επενδύσεις 5 δις στην νησιωτική Ελλάδα

Γιώργος Χατζημάρκος: Το Ταμείο Απαναθρακοποίησης Νησιών φέρνει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στη νησιωτική Ελλάδα

Πρόταση Ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας

Μία άλλη προσέγγιση στο φαγητό εκεί όπου η Ιταλία συναντά την Ελλάδα

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Νάξος – Μητσοτάκης: Συμμετοχή στη λιτανεία και καφέ για χαλάρωση

Στη Νάξο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Πάρος: Ο καπετάν – Χρήστος Τζουάνης “έφυγε” από την ζωή

Στα 42 του χρόνου ο cpt Χρήστος Τζουάνης έφυγε από τη ζωή ...

Αμοργός: Εννέα μέτρα μετακινήθηκε ο υποθαλάσσιος πυθμένας και έδωσε τον σεισμό του 1956

Διεθνής ερευνητική ομάδα ρίχνει «φως» στις αιτίες του καταστροφικού σεισμού του 1956 στην Αμοργό - Τι λέει η Εύη Νομικού

Δονούσα: Ανεμογεννήτριες καλύπτουν την Καλοταρίτισσα

φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για το πώς θα φαίνεται το συγκεκριμένο έργο στην πλήρη του ανάπτυξη (60 ανεμογεννήτριες) στη Δονούσα

Νάξος: Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Η Νάξος μετά την Θεσσαλονίκη αποκτά αεροπορική σύνδεση και με το Ηράκλειο - Δύο φορές από την 1η Ιουνίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου

Blue Star Ferries: Το “Paros” επιστρέφει αύριο (23/11) κι όχι Κυριακή από Αμοργό

Οι αλλαγές που δρομολογούνται σε τρία πλοία της Blue Star Ferries ελέω καιρικών συνθηκών - ποια είναι;

Νάξος: Επίσκεψη εξπρές του Μητσοτάκη με συνοδεία αξιωματούχων σε τρία αεροπλάνα (!!!)

Τρία αεροσκάφη της Olympic Air θα μεταφέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνοδούς του στη Νάξο – Η ώρα άφιξης και αναχώρησης