Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑδρανής ..Δήμος, τα αδρανή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ...ιδιώτη

Αδρανής ..Δήμος, τα αδρανή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε …ιδιώτη

|

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με σχετική ανακοίνωση ενημερώνει τους πολίτες ότι για μπάζα και άλλα απόβλητα από εκσκαφές ή κατασκευές υπάρχει ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την … εκμετάλλευσή τους 

Οι σαμπάνιες να ανοίξουν… Να σηκωθεί η σημαία στο ψηλότερα σημείο του Δημαρχιακού Μεγάρου… Ναι, η Δευτέρα 3 Ιουλίου είναι μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο λόγος; Μα πολύ απλά ενημέρωσε τους δημότες του όσον αφορά τι μέλλει γενέσθαι με τα απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων… Βρέθηκε λύση. Και προς όφελος του Δήμου… Και του ιδιώτη… Ααα ξεχάσαμε να σας πούμε το βασικότερο… Σε μία εποχή, όπου γίνεται πραγματική μάχη για το ποιος θα διαχειριστεί τα κάθε μορφής απορρίμματα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βρήκε τη λύση: «δεν κάνω τίποτα άλλο. Άλλωστε, έξι χρόνια που είχα τη δυνατότητα να προχωρήσω σε μελέτες για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, εκμεταλλευόμενος τη δημιουργία του ΧΥΤΑ (σ.σ. ναι εμείς ως δημοτική αρχή τον φτιάξαμε, όχι οι άλλοι) δεν το έκανα. Σιγά να μην το κάνω τώρα»…

Αυτή θα μπορούσε να είναι η πραγματική ανακοίνωση… Άλλωστε ακόμη και τον ίδιο το ΧΥΤΑ αυτή τη στιγμή (σ.σ. από την 1η Ιουνίου) ουσιαστικά δεν τον διαχειρίζεται και τις επόμενες ημέρες θα τον δώσει σε εργολάβο. Εντάξει τρέχει το θέμα της ανακύκλωσης. Κάνει ότι μπορεί να καθαρίσει λίγο την …θολή εικόνα, αλλά αυτή η αδυναμία εκμετάλλευσης των απορριμμάτων προς όφελος του Δήμου και των δημοτών είναι άνευ προηγουμένου. Και φτάσαμε στον …ιδιώτη. Μόνο που δεν συνοδεύεται από συγχαρητήρια επιστολή, η σχετική ενημερωτική ανακοίνωση… Αλλά μας προειδοποιεί ότι θα έρθουν κι άλλοι ιδιώτες. Να υπάρχει ανταγωνισμός. Προφανώς για το καλό μας. Ααα εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε κανονικά τέλη για την καθαριότητά στο Δήμο έτσι δεν είναι;

Ας δούμε λοιπόν την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος με θέμα «Διάθεση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων»

Και αναφέρει:

«Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων γνωστοποιεί ότι εντός της διοικητικής του περιφέρειας ξεκίνησε η λειτουργία μονάδας διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων.

Η μονάδα αυτή είναι προς το παρόν η μοναδική που λειτουργεί στα όρια του Δήμου για τη συγκέντρωση των συγκεκριμένων αποβλήτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ευελπιστούμε σύντομα να αδειοδοτηθούν κι άλλες ομοειδείς μονάδες.

Για περεταίρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο φορέα ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ΑΑΝΕΛ, ΣΤΟ ΤΗΛ. 210-6047497 ή στο email info@aanel.gr (κ. Χραμπάνη) ή στην Μονάδα Ανάκτησης ΑΕΚΚ, στο τηλ. 6977286216 (κ. Βασιλάκης).

Επισημαίνεται η απορρέουσα από το νόμο υποχρέωση των πολιτών και όσων παράγουν ή μεταφέρουν μπάζα, καθώς και των ιδιωτικών επιχειρήσεων συλλογής μπαζών να τα μεταφέρουν σε μονάδες διαχείρισης και να μην τα απορρίπτουν σε μη αδειοδοτημένους ή κοινόχρηστους χώρους ή σε κάδους αστικών αποβλήτων. Είναι μια υποχρέωση που δεν επιβάλλεται μόνο από την ανάγκη εναρμόνισης προς τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, αλλά αποτελεί, πρωτίστως, υποχρέωσης προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Στοιχεία για το θεσμικό πλαίσιο και πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα του Συλλογικού Συστήματος www.aanel.gr»

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.