Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣημαντικές διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων.

Σημαντικές διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων.

|

3η Πανελληνιονίκης η Μάλλη Ιωάννα. 4η Πανελληνιονίκης η Καβαλιέρου Μαρία.

Απίστευτη εμφάνιση από τις Μηλιές πρωταθλήτριες του στίβου Ιωάννα Μάλλη  του ΑΟ Μυκόνου και  Μαρία Καβαλιέρου του Πανναξιακού που αγωνίσθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγορίας Π-Κ (Κ-18) στο στάδιο των Τρικάλων το Σαββατοκύριακο 24-25/6/2017.

Η Ιωάννα Μάλλη αναδείχθηκε 3η Πανελληνιονίκης κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του ακοντισμού με την εντυπωσιακή επίδοση 46μ και 45 εκ.  

Η Ιωάννα  μέχρι την 6η προσπάθεια ήταν δεύτερη και έχασε στην κυριολεξία στο… νήμα το ασημένιο μετάλλιο από την κάτοχο του Πανελλήνιου ρεκόρ  Γρηγοριάδου από την Δράμα που έριξε 46,μ  και 65 εκ .  

Η Ιωάννα  η οποία προκρίθηκε από τον  πρωινό προκριματικό εύκολα με χαλαρή βολή στα 38,60  στον απογευματινό τελικό μπήκε αποφασισμένη  να διεκδικήσει το μετάλλιο και στην πρώτη βολή  κάρφωσε το ακόντιο  στα 46,45εκ. Η παραπάνω επίδοση αποτελεί  νέο ατομικό ρεκόρ της αθλήτριας του Περικλή Καβαλιέρου  και από τις καλύτερες που έχουν επιτευχθεί την τρέχουσα περίοδο στην Ελλάδα.  

Η  16χρονη Μηλιά αθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου θα ανήκει και την νέα αγωνιστική περίοδο στην ίδια κατηγορία οπότε οι στόχοι το 2018 παραμένουν ακόμη μεγαλύτεροι!!!!

Η 15χρονη πρωταθλήτρια του μήκους  Μαρία Καβαλιέρου αν και ανήκει σε μικρότερη κατηγορία –αυτή των παγκορασίδων-  αγωνίστηκε  όπως πάντα με αγωνιστικό θράσος και  στόχο την νίκη ,   κόντρα σε σπουδαίες, μεγαλύτερης ηλικίας και με διεθνείς  περγαμηνές αθλήτριες . Η έλλειψη τύχης και μόνο την περιόρισε στην  πολύ τιμητική  4η θέση στο Πανελλήνιο μέχρι 18 ετών με επίδοση 5μ και 80εκ έναντι 5,81 της τρίτης και 5,83 της  δεύτερης νικήτριας στον πιο σπουδαίο τελικό στην ιστορία του αγωνίσματος  της κατηγορίας κορασίδων. Η Μαρία που έχει ατομικό ρεκόρ 5,88εκ  προκρίθηκε από τον πρωινό προκριματικό εύκολα με επίδοση 5,61 ανάμεσα σε 49 αθλήτριες που συμμετείχαν στο αγώνισμα.  

Επόμενος αγώνας στόχος της αθλήτριας του Πανναξιακού αποτελεί  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της στην Χαλκίδα στις 15/7/2017 όπου θα αγωνισθεί διεκδικώντας  μετάλλια τόσο στο μήκος όσο και στα  80μ με εμπόδια.

Ελπιδοφόρα  εμφάνιση και από τον πολυτάλαντο 15χρονο Ντούλα Χρήστο ο οποίος αγωνίσθηκε στον προκριματικό του αγωνίσματος του τριπλούν της κατηγορίας Παίδων  και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με επίδοση 12,85 και κατετάγη 14ος . Η επίδοση του Χρήστου είναι   αρκετά υψηλή και ικανή ακόμη και για πανελλήνιο μετάλλιο  στους αγώνες της κατηγορίας του στην Χαλκίδα στις 15/7  όπου ο Μηλιός αθλητής του ΑΟ Μυκόνου  θα αγωνισθεί  εκτός από το τριπλούν και στο αγώνισμα των 100μ με εμπόδια.

Οι παραπάνω Μηλιοί αθλητές  που γυμνάζονται σε  χωμάτινο στίβο στην Μήλο  ήταν οι μοναδικοί αθλητές των Κυκλάδων  που αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν δίνοντας η Μάλλη 10 βαθμούς και ο Ντούλας 1  στον ΑΟ Μυκόνου και η Καβαλιέρου 9 βαθμούς στον Πανναξιακό. Επίσης συνεχίσθηκε η παράδοση μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα  από τους αθλητές του Περικλή Καβαλιέρου.

Μετά το ασημένιο της Δάμη στο πένταθλο  στο Ναύπλιο το 2015,  το χρυσό στο μήκος  και χάλκινο στα 80μ με εμπόδια  της Καβαλιέρου και πάλι στο Ναυπλιο το 2016,  τώρα ήταν η σειρά της νέας σταρ του ακοντίου Μάλλη Ιωάννας  να κερδίσει το χάλκινο στο Πανελλήνιο στα Τρίκαλα. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΕΠΙΕΘ: Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς

Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς: η ΠΕΠΙΕΘ και ο Γιώργος Βάλλης στο πλευρό του Συλλόγου ΔΑΜΑΡΙΣ

«Χωρίς Πυξίδα»: Μια νέα ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 ταξιδεύει από 2 Αυγούστου στο Αιγαίο

Η Πηνελόπη Πλάκα και ο Γιάννης Φραγκίσκος εξερευνούν τα νησιά του Αιγαίου μέσα από μια μοναδική εκπομπή με συναίσθημα, αυθεντικότητα και χιούμορ. Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί με Αμοργό

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Καύσωνας Ιουλίου 2025: 13 ημέρες «πύρινης» δοκιμασίας σε όλη τη χώρα

Η πιο θερμή ημέρα η 25η Ιουλίου – Στους 45,8 °C η κορυφή της θερμοκρασίας – Αστικά κέντρα στο «κόκκινο» ακόμη και τις νύχτες

Πράσινα Σημεία στην Πάρο: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο

Ο Δήμος Πάρου επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με δύο σύγχρονα Πράσινα Σημεία σε Νάουσα και Παροικία – «Στόχος μας μια Πάρος πρότυπο κυκλικής οικονομίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Κ. Μπιζάς

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην Τήνο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσία του Δημάρχου Τήνου – Έκκληση για άμεσες λύσεις εν μέσω καύσωνα και τουριστικής αιχμής

Κατ. Μονογυιού: Παρέμβαση για τις φωτιζόμενες διαφημίσεις στο Αεροδρόμιο Μυκόνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαπιστώνει ότι δεν έχει δοθεί έγκριση για τις εγκατεστημένες πινακίδες σε προστατευμένη περιοχή – Αναμένονται απαντήσεις και από άλλα Υπουργεία

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Το ANIMASYROS ταξιδεύει και πάλι στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στηρίζει για άλλη μια φορά τον θεσμό που φέρνει το παγκόσμιο animation στα νησιά – Από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου με θέμα "Animated Cosmos"

Βασιλική Σκυλάκη: “Η ΣΑΕΚ Νάξου στοχεύει στην κατάρτιση και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας” (video)

Σημαντικός θεσμός για τη Νάξο και τις Κυκλάδες οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Ο Ματθαίος Γιαννούλης στον Ετήσιο Χορό του Κόρωνου, γλέντι μέχρι το πρωί! (αφίσα)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου προσκαλεί όλο το νησί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά με τον αγαπημένο Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του. (αφίσα - video)

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»