Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΤίμησαν το Νίκο με ένα πανέμορφο ματς

Τίμησαν το Νίκο με ένα πανέμορφο ματς [pics – vid]

|

Στις 8 Ιουλίου θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη μέρα που ο Νίκος Σάββας, μόλις στα 52 του χρόνια έφυγε από κοντά μας τόσο ξαφνικά και απρόσμενα.

Στις 8 Ιουλίου θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη μέρα που ο Νίκος Σάββας, μόλις στα 52 του χρόνια έφυγε από κοντά μας τόσο ξαφνικά και απρόσμενα.

Ο Πανναξιακός και συγκεκριμένα οι Παλαίμαχοι της ομάδας, με τους οποίους υπήρξε συμπαίκτης ήθελαν από τη πρώτη στιγμή να τιμήσουν τη μνήμη του και σήμερα το έκαναν παρέα με έναν σπουδαίο φιλικό αγώνα απέναντι στην Επίλεκτη Ομάδα των Βετεράνων του Ηρακλείου.

Ο αγώνας έγινε χθες το απόγευμα στο ΔΑΚ Νάξου μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα με τη σύζυγο του Νίκου, Γιάννα Παπούλια, να ραγίζει καρδιές με την ομιλία της κατά τη διάρκεια των απονομών, πράγμα που συνέβη και με τον Στράτο Φουτάκογλου ο οποίος θύμισε σε όλους κάποιες χαρακτηριστικές ποδοσφαιρικές στιγμές με πρωταγωνιστή το Νίκο Σάββα.

Οι απονομές


Όσο αφορά τους φιλοξενούμενους, μπορεί η λάμψη του Νίκου Νιόπλια που δήλωσε έκπληκτος από τη φιλοξενία να ήταν απαστράπτουσα, αλλά οι Κρητικοί, που συμμετέχουν σε πολλές τέτοιες διοργανώσεις, ήρθαν στη Νάξο με πολλά αστέρια, που στο παρελθόν έχουμε θαυμάσει να αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι ίδιοι και οι οικογένειες τους πέρασαν πολύ καλά όπως δήλωσαν και η Νάξος τους εξέπληξε ευχάριστα.

Να σημειωθεί ότι συνδιοργανωτές των Παλαιμάχων του Πανναξιακού ήταν ο Δήμος Νάξου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο ΓΕΛ της Χώρας Νάξου.

Το παιχνίδι

Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι,  οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων χάρισαν μοναδικές στιγμές στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Νάξου, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους.

Οι Κρητικοί μπορεί να είχαν μεγάλη αποστολή, ωστόσο δεν είχαν μαζί τους τερματοφύλακα, πράγμα που τους έκανε να πάρουν στην ομάδα τους Αξαόπουλο και Περιστεράκη από ένα ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα στο πρώτο μέρος, οι Επίλεκτοι από το Ηράκλειο είχαν την ελαφρά υπεροχή, με τον Πανναξιακό πάντως να είναι αυτός που είχε δύο σημαντικές στιγμές να προηγηθεί, με τον Κατσάνη να σημαδεύει το δοκάρι στο 15΄και στο 25΄.

Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, άφησε όλους τους λογαριασμούς ανοιχτούς για την επανάληψη, όπου παρακολουθήσαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τον Πανναξιακό να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό, όταν σε στημένη φάση, ο Βαθρακοκοίλης πάσαρε στον Αγγελή και εκείνος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0 που παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε δύο περιπτώσεις ο Αξαόπουλος κράτησε το σκορ για τον Πανναξιακό, όταν είπε όχι σε ένα δυνατό σουτ στο 20ο του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ στο 25’ απόκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαρκάκης.

Διαιτητής ήταν ο Βετεράνος, Λάμπρος Μενδρινός, με πρώτο βοηθό τον επίσης Βετεράνο Νίκο Δεληγιάννη και δεύτερο τον Γιώργο Νεοκοσμίδη, ενώ μαζί τους ήταν και ο αρχιδιαιτητής Αποστόλης Σουλτάνης, με τους τρεις διαιτητές να θέλουν να τιμήσουν με τη σειρά τους τη μνήμη του Νίκου Σάββα, καθώς τους συνέδεαν φιλικές σχέσεις.

Συνθέσεις

Παλαίμαχοι Πανναξιακού: Περιστεράκης (Α΄μέρος), Αξαόπουλος (Β’ μέρος), Χασομέρης, Βουτσίνος, Βαθρακοκοίλης Χ., Παραβατός, Βασαλάκης Γ., Αγγελής, Σφυρόερας, Κατσάνης, Βαθρακοκοίλης Μ, Τσιμπλάκης.

Αγωνίστηκαν επίσης: Κατσούλης, Μαρούλης, Κακλαμάνος, Φάρκωνας, Δεγαϊτας, Τσακωνιάτης, Βασαλάκης Α.

Επίλεκτοι Ηρακλείου: Αξαόπουλος (Α’ μέρος), Περιστεράκης (Β΄μέρος), Αργέντης, Χαλκιαδάκης, Πίτσος, Καλογιαννάκης, Μαρκάκης, Νιόπλιας, Δαριγιαννάκης, Φινοκαλιώτης, Σκέτζος, Τσαϊνης.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Πλίγκος, Ρουμπάκης, Πολυχρονάκης, Μπελιδάκης, Φανουράκης.

Μετά τον αγώνα οι δύο ομάδες δείπνησαν στο γνωστό εστιατόριο της Νάξου ”Λαδόχαρτο”

19457826_1315751218522697_715694629_o.jpg

 

19496124_1315751055189380_1263597600_o.jpg

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Ματθαίος Γιαννούλης στον Ετήσιο Χορό του Κόρωνου, γλέντι μέχρι το πρωί! (αφίσα)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου προσκαλεί όλο το νησί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά με τον αγαπημένο Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του. (αφίσα - video)

Νάξος και Κέα ενώνουν δυνάμεις για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας

Με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, κατατέθηκε διαδημοτική πρόταση ύψους 511.280€ για την ενίσχυση 100 παιδιών και των οικογενειών τους.

Καταγγελία του Δήμου Τήνου κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Ο Δήμος Τήνου καταγγέλλει επίσημα τη ΔΕΔΔΗΕ και προχωρά σε μηνύσεις – Στα όρια της κατάρρευσης η τοπική κοινωνία λόγω συνεχών βλαβών στο δίκτυο

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Σημαντικές παρεμβάσεις στα γήπεδα Φιλωτίου και Αγερσανίου – Έτοιμα για τη νέα σεζόν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στους συνθετικούς χλοοτάπητες – Έρχεται και νέα περίφραξη στο Φιλώτι

Η Σαντορινιά κυρία της μουσικής στη Μάνη: Ένα ταξίδι με τη Μαρίζα Κωχ

Μια μουσική συνάντηση καρδιάς με τη Σαντορινιά δημιουργό, γεμάτη τραγούδια, παραδόσεις και μνήμες από όλη την Ελλάδα.

Από τα πεύκα στο… τσιμέντο: Η περιβαλλοντική κατάρρευση των νησιών μας σε 30 χρόνια

Μέσα σε τρεις δεκαετίες, το Αιγαίο έχασε πάνω από 138.000 στρέμματα δάσους και απέκτησε 85.000 στρέμματα δόμησης – δραματικά ευρήματα για την αστικοποίηση, τη βιοποικιλότητα και το μέλλον του τουρισμού

Ποιος είναι ο άνθρωπος που καθαρίζει κάθε μέρα, εδώ και 20 χρόνια τη γειτονιά του

Ο “αθόρυβος ήρωας” μιας γειτονιάς στο Ηράκλειο που δίνει μάθημα πολιτισμού με τις πράξεις του.

Ορεινός Αξώτης: «Δούλες» της ξενιτιάς, η σκοτεινή πορεία των Ναξιωτισσών κοριτσιών προς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη

Μια άγνωστη, σκληρή ιστορία: Από τις ελπίδες για δουλειά και πρόοδο, στις εξαφανίσεις, τις αρπαγές και τα δίκτυα εκμετάλλευσης – μέσα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του 1902.

World Travel Awards: Ποια είναι η Ευρωπαϊκή πόλη που αναδείχθηκε για 2η χρονιά κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός

Ξεπέρασε το Παρίσι, τη Λισαβόνα και την Αθήνα, χάρη στην πολιτιστική της ενέργεια, την αρχιτεκτονική της και τα θρυλικά φεστιβάλ της.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»