Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμος Πάρου: κατεβάζει ρολά και 100 τόνοι σκουπίδια στο δρόμο

Δήμος Πάρου: κατεβάζει ρολά και 100 τόνοι σκουπίδια στο δρόμο

|

Το πρόβλημα με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Δήμο Πάρου έχει πάρει εξελίξεις: Λουκέτο για λίγο στο Δημαρχείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας – Ανακοινώσεις από όλες τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και 100 τόνοι μίνιμουμ σκουπίδια στο δρόμο – στις 26 Ιουνίου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων ζητώντας δεδουλευμένα
 

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα η Ελλάδα ζει στην παράνοια της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου εις βάρος των συμβασιούχων στους ΟΤΑ με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου για την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεών τους.. Και λέμε «παράνοια» γιατί πολύ απλά ο χρόνος λήψης της απόφασης δένει τα χέρια των αιρετών που δεν μπορούν άμεσα να βρουν λύσεις… Όχι ότι ήταν σωστή η όλη διαδικασία έως σήμερα από τη στιγμή που είχαμε καθεστώς …ομηρίας των συμβασιούχων, αλλά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου μία τέτοια ενέργεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά λύνει. Θέλετε ένα παράδειγμα; Στην Πάρο λέγεται ότι αυτή τη στιγμή στους δρόμους είναι περισσότεροι από 100 τόνοι σκουπίδια. Και κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα μεγεθύνεται. Οι δημοτικές αρχές έχουν συστήσει αυτοέλεγχο σε πολίτες και επιχειρηματίες ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά;

Και σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου με απόφαση του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, θα πραγματοποιηθεί ολιγόωρο συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους εργαζομένους στην καθαριότητα που θίγονται με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και επ’ ευκαιρία της προγραμματισμένης συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Και το πρόβλημα είναι ότι οι εν λόγω συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες όπως άλλωστε σε όλους τους δήμους. Κι έτσι λοιπόν σήμερα τα απορριμματοφόρα οχήματα θα παραμείνουν στο γκαράζ και δε θα γίνει καμία αποκομιδή σκουπιδιών

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στο Ειρηνοδικείο Πάρου, στις 9 το πρωί, θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων καθαριότητας του δήμου Πάρου για τα δεδουλευμένα χρήματα που δεν έχουν εισπράξει.

Και τέλος να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου με δελτίο Τύπου που εξέδωσε την 20η Ιουνίου αποφάσισε:

1. Να συνεχίσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από εχτές το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιώντας κατάληψη στον εν λόγω χώρο με περιφρούρησή του, αποχή από την εργασία και εξυπηρετώντας την καθαριότητα του Δήμου μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

2. Να συμμετέχει στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο θα απαιτήσει να στηρίξει με ψήφισμα του τον αγώνα των συμβασιούχων για σταθερή και μόνιμη εργασία, κοινοποιώντας στο Υπουργείο ότι οι εν λόγω συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Πάρου όπως αυτές απορρέουν από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, απαιτώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

3. Να ζητήσει την απόσυρση του 2ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι αυτό αντιφάσκει με την πορεία των αγώνων για την εργασιακή συνέχεια των συγκεκριμένων συμβασιούχων.

   Στον Δήμο Πάρου εργάζονται, στον τομέα της καθαριότητας, 30 εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι οποίοι παραμένουν στην υπηρεσία με δύο διαδοχικές παρατάσεις των συγκεκριμένων συμβάσεων, με αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργού, το 2016 και 2017. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο με αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά αφενός μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ και αφετέρου λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας που είχαν. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και σχεδόν πάντα κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν το νησί καθαρό. Παραμένουν για 6ο συνεχόμενο μήνα απλήρωτοι, κινδυνεύοντας να χάσουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ με την ομηρία αυτή έχασαν κάθε εργασιακή ευκαιρία της καλοκαιρινής σαιζόν.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων υπερασπίζεται τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας και ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου να τους στηρίξει τους ενεργά και από τους Δημότες την κατανόησή τους μέχρι την λύση του προβλήματος.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα ενταθεί συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Απεργία της 22 Ιουνίου 2017 που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ .

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα fileleutheros.net


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

The Guardian: Δονούσα, η φετινή επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το ελληνικό νησί που προτείνει ο Guardian για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι ένας από τους ανέγγιχτους φυσικούς παραδείσους της άγονης γραμμής του Αιγαίου.

Γαλάζιες Σημαίες: Χρήματα στο παραπέντε, τι θα γίνει με τους ναυαγοσώστες

Κονδύλια για ναυαγοσώστες στο παρά 5, ενώ αυξάνονται οι πνιγμοί – Κίνδυνος να χαθούν «γαλάζιες σημαίες»

Τουρκία – Κωνσταντινούπολη: Από σήμερα (06/05) η “Μονή της Χώρας” λειτουργεί ως τζαμί (!!!)

Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη - Παρέμβαση Ερντογάν

Αντώνης Τουρκογιώργης: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ιστορικού ροκ συγκροτήματος «Socrates Drank the Conium», στο οποίο ήταν μπασίστας και τραγουδιστής

Πανελλήνιες 2024: Αποζημίωση για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις εκτός έδρας (!!!)

Πανελλήνιες 2024: Για μία ακόμη χρονιά, αποζημίωση για όσους μαθητές δώσουν εξετάσεις μακριά από τα σπίτια τους

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Νάξος – Τραγαία: Πιστοί στο ραντεβού για τους αγαπημένους “Νίκους” που έφυγαν νωρίς (video)

Μεγάλο Σάββατο και για μία ακόμη χρονιά η Νάξος και δη οι άνθρωποι της Τραγαίας τίμησαν τους Νίκο Βλησίδη και Νίκο Βλακό που έφυγαν νωρίς (video)

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μάχη για το ντονέρ μετά τη πρόκληση των Τούρκων

Οργή από τους Ευρωπαίους εστιάτορες για τις προτάσεις των Τούρκων να υποχρεωθούν όλες οι φέτες ντονέρ να κόβονται «οριζόντια... με πάχος 3 έως 5 χιλιοστά»

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες