Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΡώσους χάκερ «βλέπουν» οι ΗΠΑ πίσω και από την κρίση στο Κατάρ

Ρώσους χάκερ «βλέπουν» οι ΗΠΑ πίσω και από την κρίση στο Κατάρ

|

Φως στο τι ήταν αυτό που πυροδότησε τη διπλωματική κρίση μεταξύ του Κατάρ και άλλων αραβικών κρατών, επιχειρούν να ρίξουν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν ότι πίσω από τον «σεισμό» που έχει προκληθεί με φόντο την μικροσκοπική χώρα του Κόλπου, βρίσκεται η Ρωσία.

Φως στο τι ήταν αυτό που πυροδότησε τη διπλωματική κρίση μεταξύ του Κατάρ και άλλων αραβικών κρατών, επιχειρούν να ρίξουν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν ότι πίσω από τον «σεισμό» που έχει προκληθεί με φόντο την μικροσκοπική χώρα του Κόλπου, βρίσκεται η Ρωσία.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η σπίθα που …άναψε φωτιές στον Περσικό Κόλπο προήλθε από μια ψευδή είδηση

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNNi, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η σπίθα που …άναψε φωτιές στον Περσικό Κόλπο προήλθε από μια ψευδή είδηση, την οποία διέδωσαν Ρώσοι χάκερς μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων του Κατάρ, στο οποίο κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση.
Μάλιστα, τους ισχυρισμούς περί χάκινγκ, ανέλαβε να διερευνήσει μια ομάδα του FBI που πρόσφατα ταξίδεψε στη Ντόχα, παρέχοντας βοήθεια στην κυβέρνηση του Κατάρ, της χώρας που αποτελεί τον πιο κοντινό σύμμαχο των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, που φιλοξενεί και τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή.

Τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η ομάδα των Αμερικανών, δείχνουν ότι Ρώσοι χάκερς βρίσκονται πίσω από την «εισβολή», την οποία είχε αναφέρει η κυβέρνηση του Κατάρ πριν από δύο εβδομάδες.
Ο ισχυρισμός περί εμπλοκής Ρώσων χάκερ και σε αυτή την περίπτωση εντείνει τις ανησυχίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι το Κρεμλίνο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους χάκινγκ, όπως εκείνες που πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε στην ανάμιξή του στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ρήξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους

 

Σκοπός των Ρώσων, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, είναι να προκαλέσουν ρήξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι υποψίες για έντονη δραστηριότητα Ρώσων χάκερς, με «όπλο» τις ψευδείς ειδήσεις, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν επιρροή στις εκλογές της Γαλλίας, της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να συνδέσουν τα ίχνη της κυβερνοεπίθεσης στο Κατάρ με ρωσικές εγκληματικές οργανώσεις ή με τις ρωσικές Αρχές ασφαλείας, οι οποίες κατηγορούνται για εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Πάντως, αξιωματούχος σημείωσε με νόημα, βασιζόμενος στις μέχρι τώρα πληροφορίες, πως «δεν συμβαίνουν πολλά σε αυτή τη χώρα χωρίς τις ευλογίες της κυβέρνησης».

FBI και CIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες

 

FBI και CIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες για την κυβερνοεπίθεση, ενώ εκπρόσωπος της πρεσβείας του Κατάρ στην Ουάσινγκτον αρκέστηκε να τονίσει πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματά της θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

Η κυβέρνηση του Κατάρ πάντως υποστηρίζει πως μια είδηση που μεταδόθηκε στις 23 Μαΐου από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οδήγησε στην εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων περί φιλικής διάθεσης των κυβερνώντων προς το Ιράν και το Ισραήλ, αλλά και περί αμφιβολιών για το κατά πόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεΐχ Μοχάμεντ Μπιν Αμντουλραχμάν αλ Θάνι, δήλωσε στο CNNi πως το FBI επιβεβαίωσε και την κυβερνοεπίθεση, αλλά και την ψευδή είδηση.

Αυτά για τα οποία μας κατηγορούν, βασίζονται όλα σε παραπληροφόρηση

 

«Αυτά για τα οποία μας κατηγορούν, βασίζονται όλα σε παραπληροφόρηση και πιστεύουμε ότι σε αυτήν την παραπληροφόρηση οφείλεται και η κρίση», είπε στην Μπέκι Άντερσον του CNNi ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, εξηγώντας πως «όλα ξεκίνησαν από κατασκευασμένες ειδήσεις που διέρρευσαν μέσα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, όπως αποδείχθηκε και από την έρευνα του FBI».

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα αποκαλύψει τα ευρήματα της έρευνας μόλις αυτή ολοκληρωθεί», είπε επίσης στο CNNi ο Σεΐχ Μπιν Αχμέντ αλ Θάνι, διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας της κυβέρνησης του Κατάρ, επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία των τοπικών Αρχών με το FBI αλλά και την Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στη διερεύνηση της κυβερνοεπίθεσης στο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Μόλις διέρρευσε η επίμαχη είδηση, σε συνδυασμό και με τις κατηγορίες ότι το Κατάρ χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις, προκλήθηκε ένταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, με Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Λιβύη, Υεμένη να διακόπτουν κάθε οικονομική, πολιτική και διπλωματική σχέση με τη μικροσκοπική χώρα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μετακινήσεις

Πάσχα: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Σε ποιες εταιρείες

Νάξος – 4ο Δημοτικό Σχολείο: Εκδρομή στην Δήλο και το ευχαριστώ τον ξεναγό Αντώνη Ποθητό

Το Ευχαριστήριο μήνυμα σε μορφή ποιήματος από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου προς τον ξεναγό Αντώνη Ποθητό

Αμερική – ΝΒΑ: Ο ΛεΜπρόν μπαίνει στον κόσμο της Barbie

Η κούκλα θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω διαδικτύου και θα κοστίζει 75 δολάρια

Στοίχημα – Γερμανία: “Λύκοι” εναντίον “Ταύρων” και .. ποντάρουμε στα πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας από τη Γερμανία: Βόλφσμπουργκ - Λειψία: «Λύκοι» εναντίον «Ταύρων» στο 2.02

Νάξος – Απόλλων: Σήμερα (11/4) το πρώτο σερβίς στην τελική φάση του πρωταθλήματος Αιγαίου (πρόγραμμα)

Πρωτάθλημα Αιγαίου Βόλεϊ Γυναικών: Συνέντευξη Τύπου στις 2 το μεσημέρι και πρώτο σερβίς το απόγευμα στο ΔΑΚ Νάξου

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες χρωματιστές, φουρνιστές, με βούτυρο καρύδας

Μία διαφορετική πρόταση για να αξιοποιήσουμε τις αγαπημένες μας πατάτες ... Στο φούρνο οι πατάτες Νάξου αλλά με βούτυρο καρύδας (!!!)

Πανναξιακός ΑΟΚ: Από το “Εκκενώστε το γήπεδο” έως το “τι τρίποντο έβαλες” ένα σφύριγμα δρόμος

Η διαιτησία, η πίεση για το αποτέλεσμα και η .. νησιωτικότητα κάνουν κακό τελικά στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με 2-0 νίκες πέρασε τα Μελίσσια και τον τελικό αντιμετωπίζει τον Ιωνικό Νικαίας

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα διάρκειας τριών ωρών ο Πανναξιακός νίκησε 92-88 στην έξτρα περίοδο τα Μελίσσια και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στον τελικό - Αντίπαλος ο Ιωνικός Νικαίας με μειονέκτημα έδρας

Γ. Πολυχρονάκος : “Η κυβέρνηση στερεί πόρους από τα Λιμενικά Ταμεία”

Γ. Πολυχρονάκος : “Η κυβέρνηση στερεί πόρους από τα Λιμενικά Ταμεία γιατί δεν θέλει να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων”

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Νάξος: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία φανέλες για καλό σκοπό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου φανέλες ερυθρόλευκων παικτών για καλό σκοπό..

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του