Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςH «Νήσος» από την Τήνο θριάμβευσε σε διεθνή διαγωνισμό μπίρας

H «Νήσος» από την Τήνο θριάμβευσε σε διεθνή διαγωνισμό μπίρας

|

Είναι ο διαγωνισμός των… διαγωνισμών για την μπίρα και διεξάγεται βέβαια στη Βαυαρία. Εκεί όπου χθες μια ελληνική μπίρα, η «Νήσος», έγινε η πρώτη ελληνική μπίρα στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε το αργυρό βραβείο European Beer Star στην κατηγορία Bohemian Pilsner, ανάμεσα σε χιλιάδες ανταγωνιστές από όλο τον κόσμο.

Είναι ο διαγωνισμός των… διαγωνισμών για την μπίρα και διεξάγεται βέβαια στη Βαυαρία. Εκεί όπου χθες μια ελληνική μπίρα, η «Νήσος», έγινε  η πρώτη ελληνική μπίρα στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε το αργυρό βραβείο European Beer Star στην κατηγορία Bohemian Pilsner, ανάμεσα σε χιλιάδες ανταγωνιστές από όλο τον κόσμο.

 Η «Νήσος» γεννήθηκε στη Βαγιά και παρασκευάζεται στην Τήνο, από ντόπιους εργάτες. Η μπίρα που στηρίχθηκε στα υλικά και την αξία ενός τόπου για να δημιουργήσει ένα ισχυρό brand, που ενσωματώνει αξίες του ίδιου του τοπίου, θριάμβευσε.

Μαζί της, βέβαια, θριάμβευσε η δυνατότητα. Η έννοια της δυνατότητας, του πλούτου που μπορεί να δημιουργηθεί από μικρά σχήματα που επενδύουν σε σαφείς αξίες, ξεκάθαρες αρχές και βέβαια μελετημένο και προσεγμένο marketing. H «Νήσος» είναι η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο που δημιούργησαν πριν από περίπου δύο χρόνια η Μάγια Τσόκλη, ο Αλέξανδρος Κουρής, η Ελίνα και ο Κωστής Δάλλας.

150134_811786962197900_5025183360952920003_n.jpg

 Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 1.613 μπίρες από 42 χώρες από όλες τις ηπείρους. Η αξιολόγησή τους γίνεται από 105 κριτές που κάνουν τυφλή γευσιγνωσία (δεν βλέπουν δηλαδή την ετικέτα της μπίρας που δοκιμάζουν). Τα κριτίρια αξιολόγησης των κριτών αυτού του διαγωνισμού, που γίνεται στην Ευρώπη αλλά στην ουσία είναι παγκόσμιος, είναι η γεύση, το χρώμα, το άρωμα και η γενική εντύπωση που δίνει στον πότη.

17 μήνες μετά τη δημιουργία της, η «Νήσος» διέπρεψε ανάμεσα σε σκληρούς και παραδοσιακούς ανταγωνιστές της κατηγορίας pilsner, όπως η Τσεχία και οι ΗΠΑ, που σαρώνουν συνήθως τα συγκεκριμένα βραβεία. Ο Αλέξανδρος Κουρής μετά τη βράβευση του, δήλωσε μεταξύ άλλων «Ολη η ομάδα της ΝΗΣΟΣ είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι. Κυκλοφορούμε μόνο 17 μήνες και τολμήσαμε να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό για την εμπειρία της συμμετοχής. Ξέραμε ότι φτιάχνουμε μια καλή μπύρα, τη δεύτερη θέση στο βάθρο δεν την περιμέναμε όμως». Για να προσθέσει «Τώρα και η Ελλάδα μπαίνει για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη με τις κορυφαίες μπύρες, απίστευτο κι όμως αληθινό».

img_4171.jpg

Ο Αλέξανδρος Κουρής και η Μάγια Τσόκλη ανέβηκαν να πάρουν το βραβείο τους, ως πρεσβευτές της Τήνου και της χώρας και όχι εκπροσωπώντας μόνο το προσωπικό τους επιχειρηματικό στοίχημα. Φορώντας μπλούζες με την ελληνική σημαία και τη λέξη Τήνος γραμμένη με κεφαλαία γράμματα.

nisos708.jpg


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου