Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΗ Περιφέρεια προχωρεί στον εξοπλισμό των νοσοκομείων σε Σύρο, Ρόδο, Κω και...

Η Περιφέρεια προχωρεί στον εξοπλισμό των νοσοκομείων σε Σύρο, Ρόδο, Κω και Κάλυμνο

|

Μϊα ακόμη κίνηση από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την βελτίωση των υποδομών στο Νότιο Αιγαίο και δη στα νοσοκομεία Σύρου (Κυκλάδες) Ρόδου, Κω και Καλύμνου (Δωδεκάνησα) – Εργα της τάξης των 2.2 εκατ. ευρώ 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, το ποσό των 2.211.500 ευρώ θα διατεθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» για την προμήθεια και αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων Σύρου, Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης των Πράξεων «Προμήθεια και Αναβάθμιση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Σύρου», προϋπολογισμού 706.000 ευρώ και «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου», προϋπολογισμού 1.505.500 ευρώ, στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο», οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δικαιούχος της πρώτης Πράξης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», το οποίο θα εξοπλιστεί με τράπεζα γενικής χειρουργικής, πλήρες λαπαροσκοπικό σύστημα, φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM, τομογραφία οπτικού νεύρου OCT και laser λιθοτριψίας HOLMIUM-YAG. Περιλαμβάνονται επίσης οι υποδομές ενσύρματης και ασύρματης μετάδοσης δεδομένων, αναβάθμισης και ασφάλειας δικτύου και δεδομένων, καθώς και αποθήκευσης δεδομένων, υπολογιστικά συστήματα (λογισμικό) και λοιπόν εξοπλισμός, αναγκαίος για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, καθώς και εκπαίδευση – πιλοτική λειτουργία.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 31/05/2018 και λήξης η 30/06/2019.

Δικαιούχοι της δεύτερης Πράξης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «Ιπποκράτειον» και το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Το Βουβάλειο». Η προμήθεια αφορά μηχανήματα 24 διαφορετικών κατηγοριών, όπως μηχάνημα τεχνητού νεφρού για υποκατάσταση νεφρικής λειτουργίας ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια, μηχάνημα συνεχών μεθόδων για υποκατάσταση νεφρικής λειτουργίας , πλήρες αναισθησιολογικό συγκρότημα, χειρουργικό οφθαλμολογικό laser για θεραπεία καταρράκτη, ψηφιακό φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM,  ψηφιακό φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM για αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, κρανιοτόμος, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών για παρακλίνια παρακολούθηση και διακομιδές, μηχάνημα οπτικών πεδίων, υπερηχοκαρδιογράφος, holter καρδιακού ρυθμού , ακοογράφος για μέτρηση ακοής, πλυντήριο ενδοσκοπίων, πλήρες λαπαροσκοπικό σύστημα, πλήρης εξεταστική μονάδα ΩΡΛ, κλίβανος ατμού ταχείας αποστείρωσης, κλίβανος τύπου κασέτας , κλίβανος πλάσματος θερμοευαίσθητων υλικών, υπερηχοτομογράφος μαιευτικής / γυναικολογίας, αντλία ογκομετρικής έγχυσης, καρδιοτοκογράφος, τυμπανογράφος, αναπνευστήρας μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού, φορητό ψηφιακό σπιρόμετρο.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 31/03/2018 και λήξης η 31/12/2018.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.