Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΟυσιαστικές δράσεις για το Ακτοπλοϊκό

Ουσιαστικές δράσεις για το Ακτοπλοϊκό

|

Ο μίνι απολογισμός για τη διήμερη (25 – 26 Μαϊου) ημερίδα στη Νάξο με θέμα «Η Ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας  των νησιών των Κυκλάδων: Συμβάσεις Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας & Παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 & 26 Μαΐου 2017 στη Νάξο, η εκδήλωση με θέμα: «Η Ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας  των νησιών των Κυκλάδων: Συμβάσεις Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας & Παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην οποία παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, o Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός, o Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος,  Έπαρχοι, Δήμαρχοι, Πολιτευτές, Πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων, εκπρόσωποι φορέων.

  Ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές ήταν οι εισηγήσεις την πρώτη ημέρα 25/5, οι οποίες αφορούσαν  τις «Συμβάσεις Αποκλειστικότητας και Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας – Θεσμικό Πλαίσιο – Διαγνωστική Διαδικασία», Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γραβάνης Γρηγόριος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών, «Απόψεις – Προτάσεις Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) επί Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας»,  Σακέλλης Μιχάλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.), «Άγονες γραμμές και ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» Ρούσσος Ιωάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, «Περιηγητικά ταξίδια: Θεσμικό πλαίσιο και προοπτικές ανάπτυξης», Χριστοδουλοπούλου Αιμιλία, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων & Διευθύντρια Ναυτιλιακών  Επενδύσεων & Θαλάσσιου Τουρισμού, «Κρουαζιέρα: Θεσμικό πλαίσιο και προοπτικές ανάπτυξης», Κόντες Θεόδωρος, Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, «Ανάπτυξη Δικτύου Υδατοδρομίων στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου», Μρας Ιωάννης, Project Manager επί του Δικτύου Υδατοδρομίων Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, «Σχεδιασμός Συστήματος Νησιωτικών Μεταφορών: Από την εμπειρία στην τεκμηρίωση», Λεκάκου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών  Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τη δεύτερη μέρα 25/5 δόθηκε η ευκαιρία σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους  στα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  και να τοποθετηθούν στα σοβαρά προβλήματα σχετικά με τα ακτοπλοΐκά δρομολόγια, που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νότιου Αιγαίου και όχι μόνο. Ακολούθησε, την ίδια μέρα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Οι δράσεις του διημέρου κρίθηκαν εποικοδομητικές και ουσιαστικές. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη νησιωτικότητα, στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, στα υδατοδρόμια και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι συμμετέχοντες για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία  στον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας, Επικοινωνιών  και Κρουαζιέρας και Έπαρχο Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη, ο οποίος είχε το ρόλο του οικοδεσπότη.

Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοϊας, Επικοινωνιών και Κρουαζιέρας κου Μαργαρίτη 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία