Πάσχα 2016 και οι οκτώ στους δέκα προορισμούς για τους Ελληνες ήταν διεθνείς… Φέτος; Υπάρχει ισορροπία μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού. Λέτε να μας επηρέασε η κρίση;
Ελλάδα ή Εξωτερικό; Κι εάν Ελλάδα που; Νησί ή ηπειρωτική Ελλάδα; Και εάν επιλέξεις νησί; Στη Κέρκυρα ή στις Κυκλάδες; Κι εάν πάμε Κυκλάδες; Σύρο ή Σαντορίνη; Ενώ εάν επιλέξεις εξωτερικό; Λονδίνο ή Ρώμη; Καυτές ερωτήσεις που περιμένουν απαντήσεις… Και η ιστοσελίδα www.trivago.gr μέσα από την ετήσια έρευνά της παρουσιάζει τους ιδανικούς προορισμούς Ελλήνων και ξένων για το φετινό Πάσχα… Ουπς ξεχάσαμε.. Το Πάσχα έρχεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και όπως είναι λογικό όλοι είναι με μία βαλίτσα στο χέρι… Οπότε; Ποιοι είναι οι εγχώριοι προορισμοί που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον; Και ποιοι είναι οι διεθνείς προορισμοί;
Με την βοήθεια λοιπόν της κορυφαίας ιστοσελίδας σε θέματα ταξιδιών στην Ελλάδα αρχίζουμε ένα μίνι ταξίδι για τα «Θέλω» των επισκεπτών αλλά με την Νάξο απούσα όσον αφορά τους δέκα πιο καυτούς προορισμούς ενώ από τις Κυκλάδες η μάχη ανάμεσα σε Σαντορίνη και Σύρο βρίσκει νικήτρια την Σαντορίνη…
Δέκα πασχαλινοί προορισμοί Ελλήνων
Υποσκελίστηκε μετά από τρία χρόνια από την πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών η Ρώμη, παραχωρώντας την θέση της στην Κέρκυρα. Αυτό αντανακλά την γενικότερη τάση επιστροφής των Ελλήνων σε εγχώριους προορισμούς. Χαρακτηριστικά, ενώ πέρσι οι οκτώ από τους δέκα προορισμούς ήταν διεθνείς, φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους πέντε. Πιο συγκεκριμένα, πέρσι στην πρώτη δεκάδα ήταν μόνο η Κέρκυρα και το Ναύπλιο, ενώ φέτος στη λίστα προστέθηκε η Μονεμβασιά, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, ακολουθούμενη από τη Σαντορίνη και τα Ιωάννινα στην έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα. Από τους διεθνείς προορισμούς το Παρίσι κατέλαβε την τέταρτη θέση με το Λονδίνο να είναι στην πέμπτη, ενώ το Άμστερνταμ και η Βενετία συμπληρώνουν τη λίστα βρισκόμενες στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.
Τιμές και χρόνος διαμονής
Αυξήθηκαν χαρακτηριστικά οι μέσες προτιμώμενες τιμές σε πολλούς προορισμούς σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2016. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Ρώμη όπου φέτος η μέση προτιμώμενη τιμή αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με την περσινή των 108 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 136 ευρώ.
Στο Λονδίνο, η τιμή αυξήθηκε κατά 23 τοις εκατό, από τα 149 ευρώ στα 183 ευρώ, ενώ στο Ναύπλιο παρατηρήθηκε μικρότερο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 11 τοις εκατό. Πιο συγκεκριμένα, η μέση προτιμώμενη τιμή από τα 92 ευρώ που ήταν, ανήλθε στα 102 ευρώ. Στην Κέρκυρα, η τιμή διαμορφώθηκε στα 114 ευρώ, από 109 που ήταν το 2016, ενώ στο Παρίσι η μέση προτιμώμενη τιμή ήταν 128 ευρώ, κατά 2 τοις εκατό αυξημένη σε σχέση με την περσινή.
Όσον αφορά στις προτιμήσεις των Ελλήνων σε κατηγορίες ξενοδοχείων, τα τεσσάρων αστέρων είχαν την τιμητική τους, αγγίζοντας το 34% του όγκου των αναζητήσεων, ακολουθούμενα από αυτά των τριών, με 28%. Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων ήταν τρίτα στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών συγκεντρώνοντας το 13% των αναζητήσεων.
Ο μέσος χρόνος διαμονής στην Κέρκυρα, το Ναύπλιο, τη Μονεμβασιά, τη Σαντορίνη και τα Ιωάννινα είναι 3 ημέρες, ενώ στη Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ είναι 4 ημέρες, ενώ στην Βενετία είναι 3 ημέρες.
Εθνικότητες και Ελλάδα
Η Αθήνα είναι ο ελληνικός προορισμός που θα προτιμηθεί κατά κόρων από τους ξένους τουρίστες το φετινό Πάσχα, με επτά από τις top δέκα εθνικότητες που θα επισκεφτούν φέτος την χώρα μας να προτιμούν την πρωτεύουσα.
Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα προτιμήθηκε από τους Ιταλούς και τους Γάλλους, που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας, ακολουθούμενοι από τους Σουηδούς στην τέταρτη, τους Ρουμάνους στην έκτη, τους Αυστριακούς στην όγδοη, και τους Βέλγους στην δέκατη. Την μεγαλύτερη μέση προτιμώμενη τιμή για την Αθήνα είχαν οι Δανοί, στα 130 ευρώ, οι οποίοι βρίσκονται στην ένατη θέση της σχετικής λίστας.
Οι Ισραηλινοί προτίμησαν την Κρήτη, με την μέση προτιμώμενη τιμή να είναι 181 ευρώ, ενώ οι Ελβετοί προτίμησαν την Σαντορίνη, με την μέση προτιμώμενη τιμή να διαμορφώνεται στα 207 ευρώ. Τέλος οι Σέρβοι, οι οποίοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση της λίστας προτίμησαν την Θεσσαλονίκη. Αγαπητοί κ. ΣυνεργάτεςΑγαπητοί κ. Συνεργάτες
Σχετικά με την έρευνα:
Τα δεδομένα της συγκεκριμένης έρευνας απορρέουν από αναζητήσεις που έγιναν στην www.trivago.gr μεταξύ 19ης Ιανουαρίου 2017 και 11ης Μαρτίου 2017 για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 13 και 17 Απριλίου 2017, αλλά και από τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2016 έως της 31ης Μαρτίου 2016 για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 28 Απριλίου και 2 Μαΐου, 2016.