Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΔΙΕΚ Νάξου: ένα διαφορετικό ταξίδι γνωριμίας στην Ινδική κουζίνα

ΔΙΕΚ Νάξου: ένα διαφορετικό ταξίδι γνωριμίας στην Ινδική κουζίνα

|

Οι μαθητές του ΔΙΕΚ Νάξου σας περιμένουν όλους απόψε (23/03. 21:00) στο καφε «Αποθήκη» για να σας μυήσουν στα μυστικά της ινδικής κουζίνας 

Ποια είναι η βασική αρχή; «το να ταξιδεύεις σημαίνει να ζεις!» Και όταν ταξιδεύεις γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, διαφορετικές κουλτούρες και …πικάντικες κουζίνες. Και όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν; Τότε δεν έχουν παρά να έρθουν έως το Καφέ Αποθήκη της Χώρας Νάξου απόψε… Στις 23 Μαρτίου και στις 9 το βράδυ. Εκεί όπου οι μαθητές του ΔΙΕΚ Νάξου θα δείξουν ότι είναι μοναδικοί ξεναγοί περιοχών που μοιάζουν απόμακρες για τους κοινούς θνητούς. Το πρώτο πείραμα με την Μεξικάνικη κουζίνα είχε απόλυτη επιτυχία. Τώρα έρχεται μία άλλη πλευρά του κόσμου, η γνωριμία με την ινδική κουζίνα.

Και μην ξεχνάμε; Για κάποιους είναι ένας μαγικός, εξωτικός ταξιδιωτικός προορισμός… Για άλλους μια εμπειρία ή ένα όνειρο ζωής και… Σίγουρα για κάποιους όπως εγώ, ένας διαφορετικός, γαστρονομικός προοορισμός γεμάτος γεύσεις με μπαχάρια, μυρωδικά, spicy φαγητά και παράδοση στο street food. Και μιλάμε για την μαγευτική Ινδία όπου τα τελευταία χρόνια η κουζίνα της, οι νοστιμιές, οι γεύσεις και τα αρώματά της έχουν επηρεάσει πολλούς chef που προσπαθούν να την εντάξουν στη δυτική κουλτούρα εμπνευσμένοι από το πικάντικο και τα μπαχαρικά όπως τον κουρκουμά ή το κάρυ που συνοδεύουν τις σάλτσες, το κοτόπουλο ή το ρύζι.

 Η γενικότερη τάση όμως προς την πολυασιατική κουζίνα με την ινδική να πρωτοστατεί, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών από εμάς και στην Ελλάδα, και όλο και περισσότερο αναζητάμε συνταγές που μας θυμίζουν τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας αυτής.

 Και παρόλες τις διαφοροποιήσεις με την ελληνική κουζίνα υπάρχουν και ομοιότητες… όπως το γεγονός ότι και οι Ινδοί αντιμετωπίζουν το φαγητό ως τελετουργία, σέβονται τα υλικά, έχουν μεγάλη μαγειρική ιστορία και τηρούν την παράδοσή τους.

 Έτσι, θέλοντας να σας “μυήσω σε αυτή τη φιλοσοφία” θα μοιραστώ μαζί σας 7 από τις αγαπημένες μου συνταγές με βάση την Ινδική κουζίνα.

 Αν θέλετε, να δοκιμάσετε το Κοτόπουλό σας αλά…tandoori, δεν έχετε παρά να καταπιαστείτε με τη βασική μαρινάδα όπου το κύριο συστατικό είναι το γκαράμ μασάλα, γνωστό σε παραλλαγές σε ολόκληρη την Ινδία. Συνοδεύστε το πιάτο σας με σπιτικές πίτες.

 Κοτόπουλο Tandoori

 Ένα άλλο γνωστό ινδικό πιάτο είναι το biryani. Το biryani είναι ένα εορταστικό πιάτο με ρύζι στην ινδική κουζίνα αλλά και τρόπος να μαγειρέψουμε το κρέας.

 Το μαγειρεύουν συνήθως σε γάμους, σε γεννήσεις και σε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Κανονικά το Κοτόπουλο biryani θέλει αρκετό χρόνο και πολλά σκεύη αλλά ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα το κάνετε πολύ πιο εύκολα και το ίδιο νόστιμο.

 Κοτόπουλο Biryani

 Άλλη μία γνωστή εκδοχή είναι το Ινδικό κοτόπουλο κόρμα και είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Το κόρμα είναι ένας ινδικός τρόπος μαγειρέματος του αρνιού ή του κοτόπουλου. Είναι τόσο νόστιμο, ήπιο – όχι τόσο καυτερό και αρωματικό με το γάλα καρύδας και τα αμύγδαλα φιλέ αλλά και τη φρεσκάδα του μαϊντανού να το απογειώνουν.

 Κοτόπουλο Κόρμα

 Άλλο ένα κοτόπουλο που θα σας εντυπωσιάσει γευστικά και ιδιαίτερα τους λάτρεις του καυτερού είναι το Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα όπου οι αντιθέσεις δροσερού και πικάντικου θα σας ταξιδέψουν στη μαγευτική Ινδία.

 Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

 Και για να ολοκληρώσουμε με τα πιάτα με κοτόπουλο δεν είχα παρά να αφήσω για το τέλος το αγαπημένο μου Κοτόπουλο με κάρυ, σόγια σως και κάσιους. Ένας απίθανος συνδυασμός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

 Κοτόπουλο με κάρυ

 Ξεφεύγοντας και για να δροσιστούμε λίγο δοκιμάστε μία παραλλαγή του παγωτού Kulfi, το Παγωτό φυστίκι με άρωμα και γεύση των δικών μας φυστικιών Αιγίνης.

 Παγωτό φυστίκι

 Τέλος, για να δοκιμάσετε και ένα εναλλακτικό street food, που θα θυμίσει σε σχήμα τα δικά μας τυροπιτάκια αλλά με διαφορετική γέμιση είναι τα πιτάκια Samosas.

 Τηγανητά και γεμιστά με λαχανικά, κιμά χοιρινό, αρακά και μπόλικα ισορροπημένα μπαχάρια θα τα λατρέεεεψετε. Και μην ξεχάσετε να τα συνοδεύσετε με τις πολύχρωμες σως γιαουρτιού με κάρυ, πάπρικα και μαϊντανό.

Με την βοήθεια του γνωστού σεφ Ακη Πετρετζίκη όσον αφορά τα πιάτα της ινδικής κουζίνας 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Medical: Ερχεται δωρεάν έλεγχος μαστών με υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση

Μία ακόμη πρωτοβουλία από το πολυκέντρο Υγείας Naxos Medical για τις γυναίκες της Νάξου και όχι μόνο. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε την προληπτική αυτή εξέταση

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Το 1ο Συνέδριο Παιδιών γίνεται πραγματικότητα (!!!)

Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα πραγματοποιήσει το 1ο Συνέδριο για παιδιά (6 – 15 ετών) - Ποιο είναι το θέμα και πότε θα γίνει

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Σαντορίνη: Η πρώτη άφιξη του “Olympic Champion Jet” άγγιξε το … τέλειο

Το πρώτο δρομολόγιο για το 2024 του "Olympic Champion Jet" είναι γεγονός - Εκτακτη δρομολόγηση αύριο Πρωτομαγιά για Νάξο - Σαντορίνη

Αμοργός: Το Δημαρχείο στα “μπλε” για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Ο Δήμος Αμοργού φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Νότιο Αιγαίο: Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας με επίκεντρο το ελαιόλαδο της Ρόδου

Ο φετινός διαγωνισμός δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge αναγνωρίζει την προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας - Ποια ήταν το προτεινόμενα προϊόντα

Η μεγάλη έξοδος: Για Νάξο 4μελη οικογένεια με ΙΧ, (με επιστροφή) πληρώνει με ταχύπλοο 952€

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι πριν την απεργία της ΠΝΟ τη Μεγάλη Τετάρτη - Κόστος για ταξίδι στα νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου