Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΑγωνία για τον "Θεοδόση" της Ιου

Αγωνία για τον “Θεοδόση” της Ιου

|

Στο κατακόρυφο έχει ανέβει η αγωνία για το μέλλον του Θεοδόση, της μεσογειακής φώκιας που κινείται στα νερά ανάμεσα σε Ιο και Ηρακλειά… Νέα δεδομένα σχετικά με το θάνατο της φώκιας μέσω του ελέγχου από το λιμεναρχείο της Ιου και η αναμονή για τα αποτελέσματα

Μεγάλη κουβέντα έχει ξεκινήσει από χθες μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας σχετικά με την εκτέλεση του Θεοδόση της Ίου… Ο Θεοδόσης δεν είναι άλλος από μία μεσογειακή φώκια, η οποία ζει στα νερά της περιοχής (κινείται έως την Ηρακλειά) και ουσιαστικά λειτουργεί ως το αγαπημένο ζώο των κατοίκων και επισκεπτών της Ίου και τελεί υπό την φροντίδα των στελεχών του Λιμεναρχείου… Χθες με βάση την πληροφόρηση που είχαμε βρέθηκε νεκρή μεσογειακή φώκια στην παραλία της Αγίας Θεοδότης και μας ενημέρωσαν ότι επρόκειτο για τον «Θεοδόση»… την φώκια ηλικίας 3 ετών που παίζει στη περιοχή… Η αλήθεια είναι ότι αργά το βράδυ ήρθε μία ενημέρωση από αναγνώστη που είπε ότι η μεσογειακή φώκια που βρέθηκε στην Ίο ήταν θηλυκή, οπότε δεν είναι ο «Θεοδόσης». Και όπως σημειώνεται «ανεξάρτητα εάν είναι ο Θεοδόσης ή όχι, σημασία έχει η πράξη. Και αυτή είναι κατακριτέα». Και σωστά…

Σήμερα πριν από λίγη ώρα, ένας φίλος από την Ίο (ο Kyriakos Labaras) μας έστειλε την παρακάτω ανάρτηση… και η οποία συνοδεύτηκε και από την φωτογραφία που βλέπεται στο άρθρο… Τι αναφέρει;  Ο Θεοδόσης μας ξαπλωμένος στην προβλήτα μπροστά από το Λιμεναρχείο Ίου κάτω από το άγρυπνο βλέμμα και την φροντίδα της σημαιοφόρου του Λ/Σ κας Κωνσταντινίδη και όλου του προσωπικού του Λιμεναρχείου ΙΟΥ το καλοκαίρι του 2016 .Δυστυχώς χθες βρέθηκε στην παράλια της Αγίας Θεοδότης νεκρή φώκια. Άμεσα το λιμεναρχείο πήγε στον χώρο εξέτασε το ζώο και πήρε δείγματα ιστών που στάλθηκαν στην Αθήνα για έλεγχο (όπως επιβάλλεται). Από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω η φώκια φέρει δύο τραύματα στο κεφάλι μάλλον από καμάκι η “μπράγκο” και δεν φαίνεται να έχει πυροβοληθεί. Επίσης δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για τον Θεοδόση μας. Επειδή και πέρυσι είχαν γίνει κάποιες μετρήσεις και είχαν σταλεί στοιχεία για τον Θεοδόση στις αρμόδιες αρχές από την κα Κωνσταντινίδη, ελπίζουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα βγουν να μας δείξουν ότι πρόκειται ίσως για ένα νεότερο ηλικιακά ζώο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι στο προσωπικό του Λιμεναρχείου ΙΟΥ για την ευαισθησία και τις προσπάθειες τους. Το γεγονός είναι ανεξάρτητα από το αν είναι ο Θεοδόσης μας η όχι…. Ότι χάθηκε μια πολύτιμη και αθώα ζωή από τις θάλασσες μας………………!!!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί