Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΗ ΕΑΣ Νάξου δίνει το παρών στην Food Expo 2017

Η ΕΑΣ Νάξου δίνει το παρών στην Food Expo 2017

|

Η ΕΑΣ Νάξου για 4η σερί χρονιά θα δώσει το παρών στην μεγαλύτερη Ελληνική έκθεση τροφίμων που ανοίγει σήμερα τις πύλες της, την Food Expo 2017 και αναμένεται όπως πάντα να κλέψει τη παράσταση 

Σάββατο 18 Μαρτίου και η καρδιά του ελληνικού εμπορίου χτυπάει στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»… Ο λόγος; Μα γιατί έχουμε την έναρξη της 4ης FOOD EXPO 2017 (διάρκεια έως και την 20η Μαρτίου) και στην οποία θα δώσουν το παρών περισσότερες από 1200 εγχώριες εταιρίες και εκπρόσωποι από 2500 διεθνείς αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρειών τροφίμων και ποτών. Και βέβαια από το ραντεβού αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η

ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ με όλα τα διοικητικά της μέλη… Οι δέκα από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα δώσουν κανονικά το παρών, αναμένονται 60.000 επισκέπτες εκπροσωπώντας 28.000 επιχειρήσεις από 64 χώρες απ’ όλο τον κόσμο (!!!)  ενώ εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις, η φετινή FOOD EXPO έχει συγκεντρώσει 156 ξένους εκθέτες από 25 χώρες. Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Ισπανία η οποία θα συμμετέχει με 18 επιχειρήσεις. Ουσιαστικά μιλάμε για τον μεγαλύτερο αριθμό hosted buyers (περίπου 2.500) που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα, είτε στο πλαίσιο κάποιας έκθεσης, είτε άλλης εμπορικής αποστολής.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει το προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου (ώρα 17.00) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ την παρουσία του έχει επιβεβαιώσει επίσης ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη πρώτη χρονιά το παρών δίνει η ΕΑΣ Νάξου, έχει δικό της περίπτερο (Hall 3, Stand D30) και ποντάρει που αλλού, στα δικά της προϊόντα. Μάλιστα, την πρώτη χρονιά, η Γραβιέρα Νάξου δέσποζε στην ημερίδα με θέμα «Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα και τεχνολογία τροφίμων μια αρμονική συνύπαρξη».

Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) ο οποίος μάλιστα  έθεσε υπό την αιγίδα του και το 6ο Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων, το οποίο θα λάβει χώρα, στις 18 και 19 Μαρτίου, στον συνεδριακό χώρο της FOOD EXPO και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) με την επιστημονική καθοδήγηση του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές στον τομέα των τροφίμων: Από νεοφανείς ιδέες σε βιομηχανικές εφαρμογές».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, δήλωσε σχετικά: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών είναι ένας δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής κλάδος με ισχυρή δραστηριότητα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η έμφαση που δίνει, λοιπόν, στην εξωστρέφεια βρίσκει στη Food Expo το κατάλληλο περιβάλλον. Στηρίζοντας και φέτος με την αιγίδα του τη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική έκθεση προώθησης εξαγωγών ειδών διατροφής αποτελεί μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε τις θέσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών και να προβάλλουμε τα ανταγωνιστικά προϊόντα μας. Ο ΣΕΒΤ στηρίζει πάντα προσπάθειες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη του να έρθουν σε επαφή με αγοραστές, προβάλλοντας και στηρίζοντας την Ελλάδα και την οικονομία της. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της FOOD EXPO».
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νίκος Ρογκαβόπουλος: “έκλεψε την παράσταση” στην τελετή λήξης της ΑΕ Σαντορίνης

Ο διεθνής άσος της Μπασκόνια και μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ, αποθεώθηκε από μικρούς και μεγάλους και έδειξε την αγάπη του για τη Σαντορίνη

Δονούσα: Ένας καλοκαιρινός προορισμός με ψυχή, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το ταξίδι σας

Η Κοινότητα Δονούσας ενημερώνει με σεβασμό και αγάπη τους επισκέπτες για βασικές οδηγίες που διαφυλάσσουν την ταυτότητα, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο νησί.

Η Νάξος ζωντανεύει την ιστορία της με την εφαρμογή NAXOS AR!

Καινοτόμες πινακίδες με QR code στον Ναό του Απόλλωνα προσκαλούν κατοίκους και επισκέπτες σε μια εικονική αναβίωση του μνημείου – Μια πρωτοβουλία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κίμωλος: Η αθόρυβη ομορφιά του Αιγαίου, είναι ένας μυστικός Παράδεισος (video)

Από την Ψάθη στο Χωριό, ένα αυθεντικό ταξίδι στη γαλήνη, την αρχιτεκτονική και την αύρα του Αιγαίου

Kανονισμοί άρδευσης έως το 2026: Τέλος στις σπατάλες, αρχίζει η ορθή διαχείριση ύδατος

Ριζική αναδιάρθρωση στον αγροτικό υδατικό τομέα με σύγχρονους κανόνες, ενίσχυση παρακολούθησης και αξιοποίηση ανακυκλωμένου νερού – Προχωρούν έργα 500 εκατ. ευρώ.

Santo Wines – Καινοτομία στην παραγωγή οίνου: Μη οινοπνευματική οινοποίηση ΠΟΠ Σαντορίνη & ΠΓΕ Κυκλάδες

Παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής νέας τεχνολογίας αφαίρεσης αλκοόλης με διατήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών

Χωρίς Τέλος Ταφής οι εισφορές των Δήμων στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο το Σάββατο 14 Ιουνίου, επικύρωσε τους νέους Πίνακες Εισφορών των Δήμων, σε εφαρμογή του ν. 5193/2025

Στην Τήνο ο Γιάννης Βρούτσης: Ανακοινώνει Κολυμβητήριο 2 εκατ. ευρώ

Μεγάλη ημέρα για τον αθλητισμό στις Κυκλάδες – Στην Τήνο ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού μαζί με κορυφαίους αθλητές για την ανακοίνωση του σύγχρονου κολυμβητηρίου στο νησί.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Φαβορί με γκολ και combo bets

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τσέλσι, Μπενφίκα και Φλαμένγκο στο επίκεντρο

Λειψυδρία: Η αφύπνιση που άργησε, προ των πυλών το Εθνικό Σχέδιο για τα Ύδατα

Σε φάση προμελέτης το μεγάλο έργο ενίσχυσης του Ευήνου, προτεραιότητα η αφαλάτωση στα νησιά – «Η δίψα θα έρθει», προειδοποιούν οι ειδικοί

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.