Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμόςΒρετανοί ελάτε Παροναξία με 9 ευρώ (!!!)

Βρετανοί ελάτε Παροναξία με 9 ευρώ (!!!)

|

Μπορεί η Ελλάδα να έχει υψηλό ποσοστό προκρατήσεων έως τώρα για το φετινό καλοκαίρι όμως δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι που κατεβάζουν υπερβολικά χαμηλά τις τιμές για να εξασφαλίσουν κρατήσεις κυρίως για τη χαμηλή περίοδο – Δείτε τιμές που παρουσιάζονται στην Βρετανία από 20 τουριστικούς προορισμούς

Αλήθεια τι μπορεί να αγοράσει κανείς με 3,5 ευρώ σήμερα στην Ελλάδα; Εάν είναι βρετανός μπορεί να κοιμηθεί για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο χαμηλής κατηγορίας στην Ελλάδα και δη στην Ρόδο ή στην Κρήτη. Όχι δεν είναι αστείο. Εάν μάλιστα είναι πιο …γαλαντόμος μπορεί με 10 ευρώ να βρει καταπληκτικό ξενοδοχείο στην Χαλκιδική ενώ εάν είναι δύο άτομα, τότε με 18 ευρώ θα περάσουν ένα όμορφο βράδυ σε ξενοδοχείο της Παροναξίας. Βέβαια μιλάμε πάντα για …ενοικιαζόμενα δωμάτια και κυρίως για τη περίοδο που χαρακτηρίζεται ως low season. Κι όμως είναι μία πραγματικότητα που αναδεικνύεται μέσα από την αναζήτηση σε πλατφόρμες ενοικίασης τουριστικών καταλυμάτων ενόψει της φετινής καλοκαιρινής περιόδου…

Και διαβάζουμε στην ιστοσελίδα reporter.gr ότι για έναν ..καφέ κάποιος μπορεί να νοικιάσει ένα πολύ όμορφο δωμάτιο σε 20 τουριστικά μέρη της Ελλάδας… Ας το δούμε:

«Mε τιμές κάτω του κόστους, που ξεκινούν από 3,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων χαμηλών κατηγοριών σε 20 δημοφιλείς προορισμούς της χώρας επιχειρούν να ενισχύσουν τις κρατήσεις τους από τη βρετανική αγορά για την προσεχή τουριστική σεζόν.

Οι χαμηλότερες ξενοδοχειακές τιμές (3,5 ευρώ) που προσφέρονται για τη μη αιχμή της σεζόν από εξειδικευμένη βρετανική ταξιδιωτική πλατφόρμα –μέλος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βρετανίας– εντοπίζονται σε περιοχές όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κρήτη. Επίσης, καταγράφονται ξενοδοχειακές τιμές από 4,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο στην Πάργα, από 6 ευρώ στην Κω, από 7 ευρώ στη Ζάκυνθο, από 8 ευρώ στη Λευκάδα και στη Λέσβο, από 9 ευρώ στην Πάρο και τη Νάξο, από 10 ευρώ στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, από 11,5 ευρώ στη Σκιάθο, στην Ιο και στη Σάμο, από 13 ευρώ στον Πόρο, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο και στη Πιερία, και από 14 ευρώ στην Κεφαλονιά.

Οι Ελληνες ξενοδόχοι, όπως αναφέρει η Καθημερινή, προσφέροντας χαμηλές τιμές σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα η οποία περιλαμβάνεται στους ασφαλείς προορισμούς και προτιμάται από τους τουρίστες σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τρομοκρατίας.

Την ίδια τακτική των χαμηλών τιμών και προσφορών ακολούθησαν οι Ελληνες ξενοδόχοι και πέρυσι το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να ενισχύσουν τις κρατήσεις τους και να τονώσουν γενικότερα την εισερχόμενη τουριστική κίνηση για τη χώρα μας. Aυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πέρυσι τον Οκτώβριο σε 13 πύλες εισόδου, με δείγμα 2.179 απερχόμενους ξένους τουρίστες.

Ως βασικούς λόγους επιλογής της Ελλάδας για φθινοπωρινό προορισμό, έναντι άλλων προορισμών που θεωρούνται ανταγωνιστικοί, ανέφεραν τις καλύτερες τιμές, τον ήπιο καιρό και τον λιγότερο κόσμο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Tui, πολλοί Γερμανοί που το περασμένο έτος δεν έκαναν διακοπές πραγματοποιούν φέτος τις κρατήσεις τους ιδιαίτερα νωρίς. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, από το θετικό ξεκίνημα της σεζόν ωφελούνται ιδιαίτερα οι κλασικοί προορισμοί γύρω από τη Μεσόγειο, με την Ελλάδα να κρατά τα πρωτεία. Παράλληλα, η ζήτηση για την Ισπανία, τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, παραμένει ισχυρή, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνουν οι μακρινοί προορισμοί, με το Μεξικό να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις, της τάξης του 71%.

Η αύξηση για την Ελλάδα, που κατάφερε ύστερα από πολλά έτη να ξεπεράσει την Τουρκία κατακτώντας τη δεύτερη θέση, φθάνει σε ποσοστό 41%. Στα δημοφιλή νησιά της Κρήτης και της Ρόδου η προσφορά διευρύνθηκε κατά 40%. Επίσης, ανακοινώθηκε η έναρξη νέων απευθείας πτήσεων προς την Κω από το Αννόβερο, τη Νυρεμβέργη, τη Στουτγάρδη και τη Βασιλεία, καθώς και από το Βερολίνο προς την Κρήτη και τη Ρόδο. Ισχυρή εξακολουθεί να είναι η ζήτηση για τα Κανάρια Νησιά και την ηπειρωτική Ισπανία καθώς και για την Ιταλία και την Κροατία, με διψήφιους αριθμούς αύξησης των κρατήσεων. Για το καλοκαίρι του 2017 η προσφορά μόνο στην Ιταλία θα διευρυνθεί κατά 1.000 ξενοδοχεία. Επιπλέον, η Αίγυπτος ανακάμπτει σταδιακά. Η Τui σημειώνει ότι καταγράφει αύξηση προς τη συγκεκριμένη χώρα με διψήφια νούμερα συνεισφέροντας στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νότιο Αιγαίο – Αστυνομία: Καλό Πάσχα μέσα από ένα υπέροχο video

"Καλό Πάσχα" μας εύχεται η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου με ένα ιδιαίτερο video

Νάξος – “Στο Λαδόχαρτο”: Πασχαλινός διαγωνισμός με κέρδος το Αρνί του Πάσχα (photo)

Ενας ξεχωριστός διαγωνισμός από το βραβευμένο κρεατοφαγείο "Στο Λαδόχαρτο" - Ποια είναι η διαδικασία

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Το “ευχαριστώ” στον Βασίλη Ορφανό για ένα υπέροχο τριήμερο σεμινάριο (photos)

Μέσω ανακοίνωσης η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) ευχαριστεί τον πρωταθλητή Βασίλη Ορφανό για το τριήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

Naxos Medical: Πρωτομαγιά με επίσκεψη από τον Πνευμονολόγο Νίκο Κουφό

Την Πρώτη Μαϊου θα βρίσκεται στη Νάξο, ο πνευμονολόγος Νίκος Κουφός και θα δεχτεί επισκέψεις στο Naxos Medical

Ελλάδα, η χώρα της αμφισβήτησης, άνευ ουδεμίας αντίρρησης. Αλλά σε λάθος κατεύθυνση

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από τις συνεντεύξεις στη τηλεόραση έως τις εκθέσεις που δείχνουν την αλήθεια για την σκληρή πραγματικότητα στην Ελλάδα Και καταλήγει με νόημα "Αν θες να μάθεις για το νερό, μη ρωτάς τα ψάρια"

Νάξος: Πασχαλινό τραπέζι με βάση την παράδοση στον «Φάρο» Αλυκού (video – photos)

Πάσχα στο «Φάρο» Αλυκού σημαίνει πάνω απ’ όλα απόλαυση … Προστάσεις που αιχμαλωτίζουν τον ουρανίσκο .... (photos)

Νάξος: Τι κάνει στο νησί μας η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού Marie Claire Greece;

Με πρωτοβουλία της Μαρίας Πολυκρέτη και του Γιάννη Μαργαρίτη η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικύ Marie Claire Greece είναι στη Νάξο. Ποιος ο λόγος;

Σύλλογος Μονιατών Νάξου “Η Τέχνη”: Πρόσκληση να “ασβεστώσουμε τους δρόμους όπως παλιά”

Ομορφή δράση σήμερα Σάββατο του Λαζάρου από το Σύλλογο Μονιατών Νάξου "Η Τέχνη"

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιαννακά και Σέργης στην Μύκονο για συναντήσεις

Στην Μύκονο βρίσκονται σήμερα η Κατερίνα Γιαννακά και ο Αντώνης Σέργης για συναντήσεις ενόψει ευρωεκλογών

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο