Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ: προκρατήσεις της τάξης του +12% σε σχέση με πέρυσι

ΠΝΑΙ: προκρατήσεις της τάξης του +12% σε σχέση με πέρυσι

|

Αύξηση κατά μέσο όρο 12% στις προκρατήσεις για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, δίνουν μέχρι στιγμής οι μεγάλοι tour operators, στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της 

Τα θετικά μηνύματα του τελευταίου διαστήματος, όσον αφορά την τουριστική περίοδο του 2017, επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από τα στοιχεία των προκρατήσεων των μεγαλύτερων tour operators, που παρουσιάστηκαν στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market.

Οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις, σε σύγκριση με τα ποσοστά των προκρατήσεων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι,  δείχνουν αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, της τάξης του 12%, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για το νησί της Κω, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μεθοδική προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, αποδίδει και φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφαινόμενη αύξηση των αφίξεων για το 2017, έρχεται σε συνέχεια της φετινής σεζόν, όπου ο εισερχόμενος τουρισμός σημείωσε νέα ρεκόρ, γεγονός που προκαλεί εύλογη αισιοδοξία για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και σχολιάζοντας τα στοιχεία των προκρατήσεων, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται στον κόσμο, την WTM, όπου συμμετέχουν 182 χώρες. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται ανάμεσα σε αυτές , με μια πολύ ισχυρή, πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερη παρουσία φέτος. Επιδίωξή μας ήταν να αφήσουμε,  με τον καλύτερο τρόπο, το αποτύπωμα των νησιών μας στην διεθνή τουριστική αγορά, να στηρίξουμε και να προβάλουμε την ταυτότητά τους. Μέχρι στιγμής, στην WTM και από όλες τις επαφές που έχουμε εδώ, καταγράφουμε μόνο θετικά μηνύματα. Τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι κινούμαστε με θετικό πρόσημο γύρω στο 12%. Είναι ένα  ποσοστό, που δημιουργεί  πολύ μεγάλη προσδοκία για το 2017. Ας μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από μια χρονιά που ήδη σημειώθηκαν ρεκόρ αφίξεων.

Τα εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα που εισπράττουμε, εδώ στο Λονδίνο, μας χαροποιούν και για ένα επιπλέον λόγο: αποτυπώνουν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια, για να διατηρήσουμε τον τουρισμό στα νησιά μας, αλώβητο από τις αλλεπάλληλες αρνητικές συγκυρίες. Στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, η στήριξη του τουρισμού και ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα,  είναι ένα στοίχημα επιβίωσης.

Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχουμε επενδύσει πάρα πολύ στον τουρισμό και εξακολουθούμε να διοχετεύουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειά μας αλλά και του προϋπολογισμού μας, για την στήριξή του,  ακριβώς επειδή είναι ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας ο οποίος μπορεί να δώσει, θέσεις εργασίας, εισόδημα, ελπίδα στην νησιωτική κοινωνία.

Είμαι βέβαιος πως αν δουλέψουμε όλοι με σεμνότητα, σοβαρότητα, με σχέδιο και μεθοδικότητα, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική που σήμερα υπάρχει, για να στηρίξουμε την μοναδική πηγή αισιοδοξίας στη χώρα μας, που είναι ο τουρισμός».

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

Εθνική μάχη με τις φλόγες: Σπίτια καίγονται, χωριά εκκενώνονται σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη και τώρα και η Ήπειρος βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς – Εικόνες απόλυτης καταστροφής, αγώνας επιβίωσης από πολίτες και Πυροσβεστική

Η Δονούσα και ο θησαυρός της: Η παραλία Κέδρος στις κορυφαίες παγκοσμίως

Ο Κέδρος της Δονούσας γοητεύει παγκόσμια, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Forbes — ένας τόπος φυσικής μαγείας, ιστορίας και απόλυτης ηρεμίας.

Σ.Α.Ε.Κ. Νάξου στο Φιλώτι: Γεφυρώνοντας το σχολείο με την αγορά εργασίας

Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση στον τόπο μας με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Νάξου – Μια μοναδική ευκαιρία για νέους και νέες

Αμοργός – Γιορτή Ψημένης Ρακής: Μια νύχτα γεμάτη παράδοση, χορό και αρώματα του νησιού!

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στα Κατάπολα η Αμοργός στήνει ένα γλέντι που μυρίζει ψημένη, ακούγεται σαν βιολί και χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Νάξος έγινε ξανά πανεπιστημιακή πολιτεία, oλοκληρώθηκε το 22ο Θερινό Σχολείο «Μανώλης Μαρμαράς»

Για 22η συνεχή χρονιά, φοιτητές και επιστήμονες συνάντησαν τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Νάξου – Φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νίσυρος – Μήλος – Κίμωλος ενωμένες: Κατηγορηματικό “όχι” στη γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας

Με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι νησιωτικές κοινωνίες απαιτούν την εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό εξόρυξης λιθίου, επικαλούμενες σοβαρούς κινδύνους για περιβάλλον, τουρισμό και δημόσια υγεία.

Διπλή θαλάσσια εμπειρία για παιδιά από το Naxos Water Sports με κολύμβηση & ιστιοπλοΐα!

Από 28 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, μικροί Ναξιώτες και επισκέπτες μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας μέσα από δημιουργικά καλοκαιρινά προγράμματα.

Lennart Neubauer: Η μάχη στη Fuerteventura, ο τραυματισμός και η υπόσχεση επιστροφής

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Νάξο πάλεψε με πόνο, έγραψε την υψηλότερη βαθμολογία του event και αποχαιρέτησε την Καναρία με ένα μεγάλο “θα επιστρέψω”.

«Ζωολογικός Ήχος»: Παιδιά, τραγούδια και φαντασία στον Πύργο Μπαζαίου με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια για ζώα στην ελληνική γλώσσα, έρχεται την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νάξου.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία