Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαSky Express: επιπλέον δρομολόγια σε Νάξο (1) και Μήλο (2) από 18/11

Sky Express: επιπλέον δρομολόγια σε Νάξο (1) και Μήλο (2) από 18/11

|

Η Sky Express απέκτησε ένα ακόμη αεροσκάφος τύπου ΑΤR 42 (έχει την ονομασία «Κάρπαθος» και μεταφέρει 48 επιβάτες) κι αυτό της έδωσε την ευελιξία να προσθέσει επιπλέον δρομολόγια από την 18η Νοεμβρίου σε Νάξο (1) και Μήλο (2) ενόψει της χειμερινής περιόδου 

Ξεκινάμε από τα καλά νέα κι αυτά λένε ότι η αεροπορική εταιρεία Sky Express προχώρησε στην ένταξη ενός επιπλέον αεροσκάφους τύπου ATR42, χωρητικότητας 48 θέσεων, στο στόλο της. Το συγκεκριμένο ATR42-500 και είναι το 2ο που έρχεται στην Ελλάδα. Μάλιστα το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα πάρει και το όνομα «Κάρπαθος» μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Καρπάθου και το οποίο έγινε αποδεκτό με συνοπτικές διαδικασίες. Η ATR είναι κορυφαία εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών ως 90 θέσεις και έχει εταιρική σχέση με την Airbus.

Και όπως σημειώνει η αεροπορική εταιρεία που φέτος κάνει το μεγάλο βήμα για ανάπτυξή της και στο χώρο των Κυκλάδων έχοντας αναλάβει έως τα τέλη Μαρτίου τη κάλυψη των γραμμών Αθήνας – Μήλου, Αθήνας – Νάξου και σε αποκλειστικότητα τη γραμμή Αθήνας – Σύρου έως το 2021… «Συνεχίζουμε την πρωτοποριακή και ποιοτική παρουσία μας στον αεροπορικό χώρο τα 11 τελευταία έτη, με μεταφορικό έργο άνω των 70 χιλιάδων πτήσεων, με πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προχωράμε μπροστά με περισσότερα αεροσκάφη και νέους προορισμούς. Ευχαριστούμε το επιβατικό μας κοινό, το οποίο μας στηρίζει και αναγνωρίζει κάθε νέα μας προσπάθεια. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτή μας την επιτυχία και ελπίζουμε σύντομα να σας καλωσορίσουμε στις πτήσεις μας».

Τα νέα δρομολόγια 

Αυτό είναι το ένα …μέρος που έχει σχέση με τα εσωτερικά της εταιρείας… Στα …εξωτερικά κι αυτά που μας αφορούν άμεσα έχουμε να σημειώσουμε ότι με την δρομολόγηση και του «Κάρπαθος» η Sky Express προσθέτει δρομολόγια και δη Παρασκευής κυρίως σε Νάξο και Μήλο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Miloslife.gr «η SkyExpress υπέβαλε σχετικό αίτημα στην ΥΠΑ για δρομολόγηση αεροσκάφους Παρασκευή και Σάββατο. Η ΥΠΑ ζήτησε γνωμοδότηση από την ΥΠΑ Μήλου, η οποία δόθηκε και είναι θετική». Και έτσι από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου η Μήλος θα έχει πλέον πέντε δρομολόγια αντί για τρία έως την 31η Μαρτίου, Ήτοι: Τρίτη (12:40), Πέμπτη (11:55), Παρασκευή (13:10), Σάββατο (10:55) και Κυριακή (13:10) σημειώνοντας ότι σε παρένθεση είναι οι ώρες αναχώρησης από την Αθήνα προς τη Μήλο.

Αυτή η ενέργεια επηρεάζει άμεσα και τη Νάξο. Αφού πλέον θα έχει ένα ακόμη δρομολόγιο κάθε Παρασκευή (αρχής γενομένης από την 18η Νοεμβρίου)…Και έτσι θα έχει τελικά τέσσερα. Ήτοι κάθε Τρίτη (10:30), Πέμπτη (09:45), Παρασκευή (15:40) και Σάββατο (06:45) με ώρες που αναφέρονται αυτές της αναχώρησης από την Αθήνα και με μία πρώτη ματιά είναι λίγο … αλλοπρόσαλλες.

Και τέλος να σημειώσουμε ότι με εξαίρεση τις πτήσεις του Σαββάτου από Σύρο προς Αθήνα και το αντίστροφο που παραμένουν πρωινές ώρες, τα υπόλοιπα αεροπορικά δρομολόγια της που εξυπηρετούν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και το επιβατικό κοινό της, μετατρέπονται σε απογευματινά. Και βέβαια εδώ δεν υπάρχει πτήση την Παρασκευή…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.