Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤουρισμός«Στείλαμε» τους …Αυστριακούς στη Πάρο;

«Στείλαμε» τους …Αυστριακούς στη Πάρο;

|

Φέτος για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 90 πτήση τσάρτερ από Αυστρία στη Νάξο δεν είχαμε – Μέσω του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου κου Μπαφίτη μάθαμε ότι οι Αυστριακοί από του χρόνου θα κατεβαίνουν στη Πάρο κι ότι οι Ναξιώτες το … έστειλαν εκεί 

Ένα από τα λίγα πράγματα σε επίπεδο τουρισμού που ως Ναξιώτες είμαστε υπερήφανοι ήταν ότι είχαμε την δυνατότητα να υποδεχόμαστε πτήση charter από το εξωτερικό και δη την Αυστρία σε τακτική βάση καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Για λόγους που έχουν να κάνουν με την ψυχοσύνθεση των Αυστριακών, η Νάξος ήταν πάντα ένας από τους αγαπημένους τους προορισμούς. Και όταν δημιουργήθηκε το αεροδρόμιο της Νάξου, ο αστικός μύθος αναφέρει ότι ο ίδιος ο Νίκι Λάουντα – ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της F1 – έφερνε αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρίας Lauda Air στη Νάξο ως ένδειξη αγάπης… Ο καιρός πέρασε… Η εταιρεία χρεοκόπησε όμως το ταξίδι συνεχίστηκε. Έστω κι εάν έμοιαζε με αυτό του ΚΤΕΛ από τη στιγμή που λόγω έλλειψης τελωνείου και ανεφοδιασμού καυσίμων έκανε τη γραμμή Νάξο – Θεσσαλονίκη (ή Μύκονο) – Γκρατζ – Σάλτσμπουργκ. Σύνδεση που έφερνε στη Νάξο σε μηνιαία βάση περίπου 200 επισκέπτες. Όχι πολλοί αλλά σημασία περισσότερο είχε η …σύνδεση. Φέτος, δεν το είδαμε το αεροπλάνο της Intersky. Οι φήμες μίλησαν για χρεωκοπία της εταιρείας. Κάποιοι άλλοι άφησαν να εννοηθεί ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Σήμερα, στην εβδομαδιαία έκδοση της «Φωνής της Πάρου» ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Πάρου Αντιπάρου, κ. Γιώργος Μπαφίτης, μίλησε για ζητήματα τουρισμού στο γειτονικό νησί. Αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο. Και εκεί ενημέρωσε και για τη σύνδεση Πάρου – Αυστρίας, μία σύνδεσης που ήρθε από τη … Νάξο γιατί κάποιοι Ναξιώτες την πήγαν προς τα εκεί… Ενδιαφέρον δεν είναι; Διαβάστε λοιπόν τι αναφέρει ο κος Μπαφίτης στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας (fileleutheros.net) με τίτλο «Απευθείας γραμμή Αυστρία – Πάρος»….

Οι ευχαριστίες

 «Με την ευκαιρία αυτής της συνομιλίας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους από το συναδέλφους μου με εμπιστεύτηκαν να ηγηθώ της Ένωση Ξενοδόχων Πάρου Αντιπάρου και για την επόμενη τριετία. Μια τριετία που θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου θα είναι τριετία σημαντικών προκλήσεων για το νησί μας. Και αυτό γιατί θα δώσει την δυνατότητα με την αύξηση των αεροπορικών πτήσεων και κυρίως των charter πτήσεων, να αλλάξει το τουριστικό τοπίο της Πάρου αυξάνοντας την τουριστική κίνηση, μεγεθύνοντας την τουριστική περίοδο, βελτιώνοντας αναγκαστικά μέσω του ανταγωνισμού το τουριστικό προϊόν και το κυριότερο δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Σχετικά με τα προβλήματα στο αεροδρόμιο

 «Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα κάποια ακόμα απαραίτητα έργα στο νέο αεροδρόμιο που απαιτούν αρκετό κόπο, υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε  να δεχτούμε αυξημένες αεροπορικές πτήσεις. Και τέτοια έργα είναι η επιμήκυνση του νέου αεροδιαδρόμου τουλάχιστον μέχρι τα 1800 μέτρα, η επέκταση των προσωρινών εγκαταστάσεων αφίξεων-αναχωρήσεων οι οποίες για πτήσεις charter είναι μικρές, η δημιουργία σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων, τεχνική υποστήριξη και άλλα».

ΑΜΚΕ

 «Όπως καταλαβαίνεται ο λόγος ύπαρξης της ΑΜΚΕ συνεχίζει να παραμένει ισχυρός γιατί όπως καλά λειτούργησε μέχρι την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου στο νέο αεροδρόμιο, εξίσου καλά θα πρέπει «να ξαναλειτουργήσει» για την ολοκλήρωση του έργου. Θεωρώ δε ότι τώρα η σημαντικότητα της ΑΜΚΕ σε θέματα συντονισμού, οργάνωσης ακόμα και πολιτικών πιέσεων είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού όπως καλά γνωρίζεται, στην Ελλάδα μετά το κόψιμο της κορδέλας οι πολιτικοί μας ανεξαρτήτου προελεύσεως ξεχνούν να υλοποιήσουν αυτά για τα οποία λίγο πριν δημόσια είχαν υποσχεθεί. Εμείς, όπως μέχρι τώρα κάναμε, όχι μόνο με την τωρινή αλλά και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να παράσχουμε βοήθεια τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και δαπανώντας πολύτιμο χρόνο για τις απαραίτητες συναντήσεις και συσκέψεις που πρέπει να γίνουν για το σκοπό αυτό».

Ο σύλλογος ξενοδόχων

 «Στο σημείο αυτό θέλω να υπενθυμίσω, για να μη υπάρχουν παρερμηνείες, ότι μέχρι σήμερα ο σύλλογος μας έχει καταβάλει τη μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από οποιοδήποτε άλλο τουριστικό σύλλογο της Πάρου, ενώ αθροίζοντας το ποσό αυτό με τα ποσά που μεμονωμένα έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλουν διάφοροι ξενοδόχοι, και τους οφείλουμε εδώ  ένα μεγάλο ευχαριστώ, αποτελούν τη μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση επαγγελματικού φορέα από οποιοδήποτε άλλο για το σκοπό αυτό».

Πτήσεις τσάρτερ

 «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι από τις 27 Μαΐου και μέχρι στις  30 Σεπτεμβρίου ένα γνωστό Αυστριακό τουριστικό γραφείο, αυτό που τα τελευταία χρόνια έκανε απευθείας πτήσεις από την  Αυστρία στη Νάξο και μέσω αυτής της πτήσης έφερνε τουρίστες και στην Πάρο και Αντίπαρο, φέτος στις ανωτέρω ημερομηνίες μετά και από προτροπή δική μας όσο και συναδέλφων από την Νάξο ναύλωσε από την «ASTRA AIRLINES» μεγαλύτερο αεροσκάφος, το BAe 146-300/122s και θα κάνει απευθείας πτήση από το GRAZ της Αυστρίας κατευθείαν για Πάρο με επιστροφή μέσω Αθηνών για ανεφοδιασμό καυσίμων (μια από τις ελλείψεις που όπως είπα έχει σήμερα το νέο αεροδρόμιο)».

Δράσεις

 «Τέλος, κλείνοντας αυτή τη σύντομη συνομιλία μας ήθελα να αναφέρω και δύο ακόμα δράσεις μας τις οποίες  θεωρώ εξίσου σημαντικές. Συμμετείχαμε σε συνεργασία με το Δήμο σε διάφορες εκθέσεις όπως της Βιέννης και του Βερολίνου αλλά το σπουδαιότερο διοργανώσαμε σεμινάρια επιμόρφωσης προσωπικού (καθαριστριών) αλλά και στελεχών. Δύο τέτοια σεμινάρια πρόκειται να ξανά διοργανώσουμε σύντομα και θα ήθελα με την ευκαιρία να παρακαλέσω τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε αυτά αφού όπως όλοι γνωρίζουμε η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί συστατικό στοιχείο της βελτίωσης της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νότιο Αιγαίο – Αστυνομία: Καλό Πάσχα μέσα από ένα υπέροχο video

"Καλό Πάσχα" μας εύχεται η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου με ένα ιδιαίτερο video

Νάξος – “Στο Λαδόχαρτο”: Πασχαλινός διαγωνισμός με κέρδος το Αρνί του Πάσχα (photo)

Ενας ξεχωριστός διαγωνισμός από το βραβευμένο κρεατοφαγείο "Στο Λαδόχαρτο" - Ποια είναι η διαδικασία

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Το “ευχαριστώ” στον Βασίλη Ορφανό για ένα υπέροχο τριήμερο σεμινάριο (photos)

Μέσω ανακοίνωσης η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) ευχαριστεί τον πρωταθλητή Βασίλη Ορφανό για το τριήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

Naxos Medical: Πρωτομαγιά με επίσκεψη από τον Πνευμονολόγο Νίκο Κουφό

Την Πρώτη Μαϊου θα βρίσκεται στη Νάξο, ο πνευμονολόγος Νίκος Κουφός και θα δεχτεί επισκέψεις στο Naxos Medical

Ελλάδα, η χώρα της αμφισβήτησης, άνευ ουδεμίας αντίρρησης. Αλλά σε λάθος κατεύθυνση

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από τις συνεντεύξεις στη τηλεόραση έως τις εκθέσεις που δείχνουν την αλήθεια για την σκληρή πραγματικότητα στην Ελλάδα Και καταλήγει με νόημα "Αν θες να μάθεις για το νερό, μη ρωτάς τα ψάρια"

Νάξος: Πασχαλινό τραπέζι με βάση την παράδοση στον «Φάρο» Αλυκού (video – photos)

Πάσχα στο «Φάρο» Αλυκού σημαίνει πάνω απ’ όλα απόλαυση … Προστάσεις που αιχμαλωτίζουν τον ουρανίσκο .... (photos)

Νάξος: Τι κάνει στο νησί μας η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού Marie Claire Greece;

Με πρωτοβουλία της Μαρίας Πολυκρέτη και του Γιάννη Μαργαρίτη η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικύ Marie Claire Greece είναι στη Νάξο. Ποιος ο λόγος;

Σύλλογος Μονιατών Νάξου “Η Τέχνη”: Πρόσκληση να “ασβεστώσουμε τους δρόμους όπως παλιά”

Ομορφή δράση σήμερα Σάββατο του Λαζάρου από το Σύλλογο Μονιατών Νάξου "Η Τέχνη"

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιαννακά και Σέργης στην Μύκονο για συναντήσεις

Στην Μύκονο βρίσκονται σήμερα η Κατερίνα Γιαννακά και ο Αντώνης Σέργης για συναντήσεις ενόψει ευρωεκλογών

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο